bu dizinin derhal yayindan kaldirilmasi gerektigini dusunuyorum.
koskoca Sultan Suleymanin cinsel hayatindan bize ne?
zaaflarindan, yatagina kimi aldigindan, cariyelerinin birbirine dusmesinden bize ne yani bir insanin ozel hayati bu kadar desilir mi?
cok ayip bence...
senaristler bu kadar buyuk ve tarihte bu denli etkisi olmus bir adamin cinsel hayati yerine zaferlerini anlatsinlar ve tarihi bir dizi yapsinlar.
ya da gitsinler kendi cinsel hayatlarini yazip ondan dizi yapsinlar, atalarimizi rahat biraksinlar ve tarihimizi kirletmesinler.
dizi su sekliyle, bana gore, erotik filmleri andirdi.
izlenecek bir deger gormuyorum.
aralara Sultan Suleymanin durustlugunu, adaletini, dinine duskunlugunu ''serpistirmisler'' gerisi sirf cinsel hayati hakkinda
terbiyesizlik bence...
simdiden bazi kesimden insanlar atalarimizi yok eglenceye duskun yok kadinlara duskun bir suru cariyesi var diye karalamaya basladi bile...
hatta bazi insanlar Sultan Suleymanin $erbet degil de $arap ictiginden bahsedip dinine dil uzatiyorlar.
bu dizi uzarsa bu yanlis anlasilmalar daha cok buyuyecek cunku tarihimizi bilmeyen bir cok cahil insan bu dizide izledikleri herseyi gercek sanacak ve sonunda Sultan Suleyman sultan degil de bir sapik olarak anilacak.
ustune bir de bu dizi baska ulkelerin kanallarinda gosterilirse vay halimize...Osmanli sultanlarinin adi cikar kesin...
ayrica bir sey daha eklemek istiyorum.
Haremde bulunan her kiz cariye olmuyordu.
sarayin bu kisminda kalan kizlar egitim aliyordu ve burada yasiyorlardi ama bunlarin hepsi cariye degildi.
yani burada ayni zamanda egitim alan kizlar da kaliyordu.
atalarini harem kurmus, namusa bak falan diye itham edenleri de kiniyorum.
onlar olmasalardi ne halde olacaktik dusunen yok.
sizleri kitap okumaya davet ediyorum, tarihinizi ogrenin biraz.
onlar olmasaydi atalarimiz Haclilar tarafindan oldurulecekti ya da hayatta kalsalardi bile boyunlarinda bir hacla geziyor olacaklardi...
horgorulmus, ezik insanlar olacaklardi...