Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
ben pek ihtimal vermiorum aldattığına.

O dönemin şartlarıyla böyle bir şeyi aklının ucundan bile geçirmemiştir diye düşünüyorum. Ama kim bilir belkide olmuştur. :44: Hürrem Sultan sonuçta Rusmuş ve belkide 2. selim anasına çekmiştirde sarı saçlı renkli gözlü olmuştur. :KK9: Aaaaa çocuk anasına çekemezmi canım :KK52:

Diziye gelicek olursak bence fragmandaki görüntüler rüya. Çünkü hiç bir resmi kaynakta bu iddianın doğruluğu hakkında bir bilgi olmadığı gibi ihtimali hakkındada bir bilgi yok. Bu dizinin senaryosunun resmi kaynaklara uygun olarak yazıldığını sadece harem diyaloglarının harem olaylarının herhangi bir resmi kaydı olmadığı için bunların kurgulandığını okumuştum. Yani aldatma mevzusunu dizide kullanacaklarını hiç sanmıyorum. Doğruluğu olmayan bir olayı dizide bu şekilde kullanırlarsa bir çok tepkiyide üstlerine çekerler. Böyle bir riskide göze almazlar sanırım.
Gerçi bellide olmaz bunların işi :KK9:

hürrem sülümana acaip aşıkmış zaten yok canım aldatmamıştır eee zaten sülüman onu hep aldattı sayılır

ayy okadar araştırdım hiç bir yerde bulamadım bu konu hakkında bir bilgi :44: Okuduğunuz kitap hangi kitap acaba rica etsem yazarmısınız :KK71:

Dilek Altinyeleklioglu - Moskof cariye hürrem
Kitap tarihi roman kesin bilgilerle birlikte, kurguya da yer vermis yazar..
ben cok begenmistim tavsiye ederim..:KK34:

Dilek Altinyeleklioglu - Moskof cariye hürrem
Kitap tarihi roman kesin bilgilerle birlikte, kurguya da yer vermis yazar..
ben cok begenmistim tavsiye ederim..:KK34:

Zaten Hürrem Sultan ile alakalı bir kitap okumayı düşünüyordum. Hazır güzel bir tavsiye almışken ilk tercihimi bu kitap doğrultusunda kullanacağım. Teşekkür ederim. :KK71:

KANUNİ VE HÜRREM SULTANIN AŞKI

Ukrayna topraklarından esir alınıp getirilen bir papazın kızı olan Anastasia (Alexandria) Lisowska’ya, Topkapı Sarayı’nda güler yüzlülüğünden dolayı Hürrem adı verilmişti. Kısa süre içinde, aklını ve cazibesini kullanarak Kanuni Sutan Süleyman’ın gözdesi oldu.

Padişahın ilk eşi ve büyük oğlu Şehzade Mustafa’nın annesi Mahidevran’ı devre dışı bıraktı. Kanuni, daha önceki padişahların cariyelere nikah yapmama geleneğini yıkarak, Hürrem’le nikahlandı. Hürrem’in padişah üzerindeki büyük etkisi, çağında onun Kanuni’ye büyü yaptığı söylentilerine sebep olmuştur.

Kanuni Sultan Süleyman, gönülünü Hürrem Sultan’a kaptırmıştı. Zafer mutluluğu kadar aşkı ve ayrılığın ızdırabını da bilen bir hükümdardı. Kanuni’nin Hürrem’e büyük bir aşkla bağlı olduğu, seferler esnasında ona yazdığı mektuplardan ve şiirlerinden açıkça anlaşılır.

Hürrem Sultan, Kanuni’ye yazdığı mektuplarda “Saadetimin yıldızı sultanım, benim sultanım, benim padişahım,iki gözümün nur-u sermeyasi, benim yüz-ü Yusufum” gibi ifadeler kullanıyordu. Hürrem Sultan, padişahtan mektup alamadığında üzülüyor ve Kanuni’ye gönderdiği mektuplarda kendisine sık sık yazmasını istiyordu.

Kanuni ise, kalbinin kraliçesi Hürrem’e yazdığı şiirlerde, aşkına “Benim İstanbul’um, benim Karaman’ım, benim Bağdat’ım, benim Horasan’ım” şeklinde hitab ediyordu. Kanuni sefer için gittiği yerlerden Hürrem Sultan’a mücevher, kumaş, kürk gibi hediyeler ve bazı zamanlarda da sakalından bir tel göndererek eşinin gönlünü alıyordu.

16. yüzyıla kadar Osmanlı sarayındaki kadınlar ön planda değillerdi. Kanuni’nin eşi Hürrem Sultan, padişahın kendisine olan derin aşkını da kullanrak devlet işlerine karıştı. Kendi oğullarını tahta çıkarmak için Şehzade Mustafa’yı öldürtmesinden {bknz. Şehzade Mustafa’nın Öldürülmesi } dolayı halk ondan nefret etti. Ancak Kanuni Sultan Süleyman, aşkını her şeyin üstünde tuttu.

Hürrem Sultan, 1558 yılında Kanuni Sultan Süleyman ile beraber Edirne’ye gitti zaman rahatsızlandı ve doktorların tüm müdahaleleri hiç bir işe yaramadı. İstanbul’a getirildikten kısa bir süre sonra vefat etti. Süleymaniye Camii yakınındaki türbesine defnedildi.

Kanuni Sultan Süleyman, hayatının geri kalan 8 yılını kaybettiği eşi Hürrem Sultan’ın acısıyla ve büyük bir yalnızlık içerisinde geçirdi.

Megi'm çok sağolasın bitanem yaaa şimdi izledim harika ötesi aşk filmi,
hele yağmur altındaki sahne süperrr:KK52::KK16:
ne büyük aşkk ahh ahhh varmıdır böyle aşklar şimdiki erkeklerde malesef iş yok böylesine bağlı bir erkek bulmak çok zor...
valla o kadar çok duygulandım ki izlerken filmin sonunda gözyaşlarımı tutamadım:KK43:
meleğim tavsiyen için tekrar teşekkürler cnmsn:KK16::KK19::KK48::KK71::KK70::KK54:

X