- 7 Ağustos 2010
- 8.167
- 17
osmanlı ecnebi demek , arap demek değilki.
özbe öz türk demek
Türklerde tek eşlilik vardı eskitürklerde de bu böyleydi ... Çok eşlilik Osmanlıda ve araplarda vardır..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
özbe öz türk demek
yanlış işler yapanlar tahtta fazla kalamıyor
bence siz kendinizle çelişiyorsunuz
tahta geçmenin başarıyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum
saray içerisinde kardeşler bile birbirini öldürerek tahta çıkıyordu
Allah ile irtibatları yüksek diyorsunuz ama bence Allah ile kendi aralarında
siz bu irtibat meselesini ya yanlış anladınız ya da yanlış anlamak istiyorsunuz.ben bildiğimi anlattım.isteyen istediği gibi anlar yapacak bişey yok.bu konuda siznile münakaşa girecek değilim.
Yavuz Sultan Selim Mısır Seferinde..
Osmanlı ordusu Mısır seferine giderken haliyle bağlık - bahçelik yerlerden geçiliyordu. Salkım üzümler, olgunlaşmış elmalar, armutlar ve daha türlü türlü meyvalar vardı.
Ordu Gebze yakınlarında konakladığı zaman, Yavuz Sultan Selim,'in içine bir şüphe düştü:
- "Acaba askerim sahibinden izinsiz üzüm ve elma koparmış olabilir mi?" diye düşünüyordu. Hemen Yeniçeri Ağası'nı çağırdı ve durumun araştırılmasını emretti.
Heybeler - torbalar araştırıldı, iyice soruldu ama, asker üzerinde hiç bir iz bulunamadı. Yeniçeri Ağası gelip durumu söylediğinde Padişah rahatlamıştı. El açıp dua etti:
"Ey Allah'ım!.. Bana haram yemeyen bir ordu ihsan ettiğin için Sana şükürler olsun."
Sonra Yeniçeri Ağası'na dönüp şunları söyledi:
"Eğer askerlerim içinde bir tek kimse sahibinden izinsiz bir meyve koparıp yese idi, Mısır seferinden vazgeçerdim. Çünkü hay ağa, haram yiten bir ordu ile beldelerin fethi mümkün olamaz!.."
özbe öz türk demek
ya yapmayın lütfen şimdi osmanlı türkmüydü arapmıydı onumu tartışacağız.Türklerde tek eşlilik vardı eskitürklerde de bu böyleydi ... Çok eşlilik Osmanlıda ve araplarda vardır..
Korkarım dizinin ilerleyen bölümlerinde daha feci gelişmeler yaşanacak,o zaman içsavaş çıkar gibime geliyor.
Osmanlı saraylarında harem,şaşa,entrika vardı bilirsiniz.Hepimiz tarih okuduk,neden tepki veriliyor anlamadım.Kızlar alınıp,seçilip getirilirdi saraya ve padişahın haremine katılmak için tümözelliklerini sergilerlerdi,bunun olmadığını söyeleyecek olan varmı?
Tabiki Osmanlı sadece haremden ibaret değil,yeri gelecek ve yaptığı savaşlar,koyduğu kanunlar vs.de gündeme gelecek.
Birde içoğlanlar vardı sarayda,inşallah onları es geçerler
Bayanlar, yayınlanan bu diziden sıkıntısı olan rütüğün internet sayfasına girerek; şikayetler bölümüne mesaj yazsın lütfen.
Ben bir Osmanlı torunu olarak; padişahlarımızla gurur duyuyorum ve yayınlanan bu diziyi birdaha görmemek için;
torunluk,Türklük vazifem adına şikayetimi dile getirdim.
Daha fazla izlemeye gerek yok, diğer bölümlerini beklemeye gerek yok.
Bazı şeylerin sonu ve gidişatı başından bellidir.
Hafızalarda değerli padişahlarımıza ait yanlış bilgiler, durumlar kalmaması adına inşallah hata ile yayına gelmiş bu dizi sonlandırılır.
yanlış mı biliyorum.Osmanlı türkmü demek eminmisin canım bundan?
Bayanlar eğer siz de benim gibi bu diziden çok rahatsız olduysanız;
lütfen rütüğe şikayet mesajınızı yazın, lütfen siz de katkıda bulunun.
Bazı tartışmalar arasında yazım gözden kaçtıysa diye yeniden alıntı yaptım.
Eğer bu dizi yapılan şikayetlerle yayından kaldırılamazsa; tek kelime ile yazık derim.
Osmanlı türkmü demek eminmisin canım bundan?
yanlış mı biliyorum.
osmanlı kim
kimlik avındayız
osman kim önce ordan başlayalım bari
yanlış mı biliyorum.
osmanlı kim
kimlik avındayız
osman kim önce ordan başlayalım bari
Korkarım dizinin ilerleyen bölümlerinde daha feci gelişmeler yaşanacak,o zaman içsavaş çıkar gibime geliyor.
Osmanlı saraylarında harem,şaşa,entrika vardı bilirsiniz.Hepimiz tarih okuduk,neden tepki veriliyor anlamadım.Kızlar alınıp,seçilip getirilirdi saraya ve padişahın haremine katılmak için tümözelliklerini sergilerlerdi,bunun olmadığını söyeleyecek olan varmı?
Tabiki Osmanlı sadece haremden ibaret değil,yeri gelecek ve yaptığı savaşlar,koyduğu kanunlar vs.de gündeme gelecek.
Birde içoğlanlar vardı sarayda,inşallah onları es geçerler
biliyosan konuş güzelim.kendin söylüyosun sonra dalga geçer gibi konuşuyosun.bilmiyosan konuşma çok ayıp yaptığın
Haklısınız yazımım yanlıştı ama en azından sizin gibi,RTÜK canım rütük değil
bence yazım kurallarınıza dikkat edin
RTÜK sizi dikkate almayabilir.
biliyosan konuş güzelim.
özbe öz türk demek