Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Muhteşem Yüzyıl kadrosuna dahil olan Hilmicem, dizide 'Atmaca'nın yoldaşı Yavuz' karakterine hayat verdi.

Dün akşam ilk kez izleyici karşısına çıkan Hilmicem'in performansı izleyiciden tam not aldı.

$hilmice cem muhteşem yuzyıl.jpg

Hürremi zaten olmamıştı ve nurbanusu da olmamış diğer karakter seçimlerini başarılı buldum.
sarayın kapısından giren hemen türkçeyi söküyor arkadaş bari bir zaman falan geçirinde eğitim aldılar öğrendiler diyelim.
nurbanunun saraya gelişi 10 yaşında olmuş hürrem onu eğitim için manisaya göndermiş.
nurbanunun dizide işleneceği belli tee önceki bölümlerde küçük bir kızı getireydinizde hürrem onu manisaya yollayaydı şimdi de onu manisadan getirmiş gibi diziye ekleseydiniz daha gerçekçi olmazmıydı.
ama olurmu hiç almeyda nasıl oynayacaktı o zaman. yeni bir isabella fortuna vakası. uşağıyla birlikte esir alınan prensesimsi.
hatice sultandan boşalan intahara meyilli uzun siyah saçlı kadın kontenjanına hemen kadrolu yerleştirdiler üstüne birde firuzevari geleceği gören yıldızlı mıldızlı fallarıda eklediler evlere şenlik oldu karakter.
olayları acaip yüzeysel işliyorlar.

sülüman iki tarafında isteklerini reddederek iddiası en az olan selimi manisaya uygun buldu. sende ne sinsi adammışsın kardeşin olmayaydı az kalsın nalları dikiyordun. insan bir der kardeşim kusura bakma babamın yanında karizmamı sarsamazdım o yüzden yalan söyledim deyü.

mustafa babanın cennetinden kovula kovula bir hal oldun anam. o değilde senin cennete girmek için 10 takla 20 parande atan bir rümeysa vardı ne oldu ona. mustafa sonunda oyunun kurallarını öğrenip dark side a geçtin amma çok geç oldu babanın gözünden düştün bir kere.

yine muhteşem(!) bir senaryo vardı ekranda. 45687. kez başarısız olan hürremin mustafayı öldürme teşebbüsü. yazacak şeymi bulamıyor bu adam nedir ne zaman yola bir araba düşse ya önü kesilir ya birşeyler olur, esir alınan adam konuşamadan zehirlenir. sülüman ne biçim yönetiyon olum ülkeyi can güvenliği hak getire. her yeri eşkiyalar ajanlar basmış.

sümbül yanlış ata oynadın kardeşş. bu nurbanu dönüşte seni süründürmesin bak. neyse sen işini bilirsin güç nerde sümbül orda. mücevherin parasını ne yapacaksın çok merak ediyorum. hayır işlediğinde yok sümbül ağa külliyesi camisi de yaptırmıyorsun. herşey saraydan yan gelip yatıyorsun o kadar parayı mezara mı götürecen ne edecen. doviz al döviz yakında taht kavgası var devalüasyon olur köşeyi dönersin :KK70:

sülüman manisaya cihangiri yollayaydın keşke aralarında en akıllısı o. iki kardeş herbir haltta yarışırken cihangir "hey allam yarebbim nerden düştüm ben buralara redmi etsem ne yapsam" diye bakışlar fırlatmakta. ayrıca mizah yeteneğide apaçık ortada.

diziye bir bölümde şu oynayıversin teyzesi ne olacak mantığıyla garip garip karakterleri ekleyip çıkarıyorlar. inşallah bu kişilerin sayısı daha fazla artmaz.

Yeni sezonda neler yaşanıcak bilen varmı?
bu sezon bizi neler bekliyor bilen arkadaşlarım nolur anlatın çok merak ediyorum

Vahide hanım yılların oyuncusu ama olmuyor, karakterin içini dolduramıyor. Meryem replik kullanmasa da jest mimikleriyle anlatırdı. vahide çok ruhsuz oynuyor karakteri. her repliğinde hadi bu sefer beni şaşırtsın diyorum ama olmuyor, olmuyor. :KK19: çok ezik duruyor.

Selimin de sakalı bir renk, saçı başka bir renk. Çok mu zor ikisini aynı renk yapmak.

Vahide hanım yılların oyuncusu ama olmuyor, karakterin içini dolduramıyor. Meryem replik kullanmasa da jest mimikleriyle anlatırdı. vahide çok ruhsuz oynuyor karakteri. her repliğinde hadi bu sefer beni şaşırtsın diyorum ama olmuyor, olmuyor. :KK19: çok ezik duruyor.

Selimin de sakalı bir renk, saçı başka bir renk. Çok mu zor ikisini aynı renk yapmak.

bazı insanların sakallarıyla saç renkleri farklı olabiliyor.
bence onun orjinal sakalı o renk.
neden bilmem.
misal benim kardeşimin saçlar kaşlar koyu kahve sakal bıraktığında arada bayağı kızıllar var.

Yeni sezonda neler yaşanıcak bilen varmı?
bu sezon bizi neler bekliyor bilen arkadaşlarım nolur anlatın çok merak ediyorum

tabiki senarist değilsin konuyu takip etmiş sen veya diğer arkadaşlarım bilmiş olabilir bunun için soruyorum :KK34:
canım yakında şehzade mustafa ölecek onun ölümü üzerine üzüntüden hasta olup cihangir de ölecek...

beyazıd ve selim sancaklarına gidecekler ama rahat durmayacaklar beyazıd üstün asiliğinden sürekli selimin üstüne gidecek ve iki kardeşin askerleri savaşa girecek ,savaşı kaybedeceğini düşünen beyazıd irana tahmaps'a sığınacak,iran süleymandan oğluna karşı mülk isteyecek..tüm bunların üzerine kanuni süleyman oğlu beyazıd ı almaya adamlarını gönderiyor ve öldürme emrini veriyor...

neticede geriye sadece selim kalıyor tahta oturacak,neticede de o oturuyor..daha ayrıntılarını tarihten öğrenebilirsin,tabi bu arada nurbanu olaylarını fatma hatun olaylarını bilmiyoruz onlar kurmaca olarak devam edecek...

canım yakında şehzade mustafa ölecek onun ölümü üzerine üzüntüden hasta olup cihangir de ölecek...

beyazıd ve selim sancaklarına gidecekler ama rahat durmayacaklar beyazıd üstün asiliğinden sürekli selimin üstüne gidecek ve iki kardeşin askerleri savaşa girecek ,savaşı kaybedeceğini düşünen beyazıd irana tahmaps'a sığınacak,iran süleymandan oğluna karşı mülk isteyecek..tüm bunların üzerine kanuni süleyman oğlu beyazıd ı almaya adamlarını gönderiyor ve öldürme emrini veriyor...

neticede geriye sadece selim kalıyor tahta oturacak,neticede de o oturuyor..daha ayrıntılarını tarihten öğrenebilirsin,tabi bu arada nurbanu olaylarını fatma hatun olaylarını bilmiyoruz onlar kurmaca olarak devam edecek...

çok sağol bitanem

nurbanu da valide sultan olucak selim tahta geçince

Şeyhülislam Ebu Suud Efendi'yi canlandıran usta sanatçı Tuncel Kurtiz vefat etmiş... Çok üzüldüm

ben de çok üzüldüm ya diziye de çok renk katıyodu
Allah rahmet eylesin
onun yerine birini koyacaklar mı acaba

Yerine birini koymasınlar bence..

Tarih de Süleyman'dan sonra Selim döneminde de görevini sürdürdüğü yazıyordu.. Bakalım ne yapacaklar.

bırı soylemiş tweetler de çok doğru demiş sanırım vahıde hanım sarayda yasıyo ama ruhu kapıcı daıresınde kalmış demişti çok doruu demış....:KK1:

nurbanu da valide sultan olucak selim tahta geçince
ayy okudum da çok karışık yazmışım zaten :KK70: ben bunları düşündüğüm için işte dizinin heyecanını yitirmemeye çalışıyorum,yoksa vahide gelimiş meryem gitmiş,tabiki üzüldüm ama dizinin genelini düşündüğümden çok da etkilemedi beni...
Şeyhülislam Ebu Suud Efendi'yi canlandıran usta sanatçı Tuncel Kurtiz vefat etmiş... Çok üzüldüm
yaaa bende gördüm Allah rahmet eylesin,yerine biri gelmeli çünkü sürekli ortalarda olan biri,süleyman mustafayı öldürmeye karar verirken kime danışacak,torunlarını boğdururken kime danışacak,süleymanın cenaze namazını kim kıldıracak...bunlar hep mesele brini bulsunlar ...kazen i alsınlar mesela ....:KK1:

X