Kanuni, Hürrem öldükten sonra yaşlı olmasına rağmen yeni cariyeler ile ilgilenmeye başladı..Gülfem.Hatunadındaki bir Haseki Padişahın yeni gözdesi olmuştu. Haremin yeni gözdesi Gülfem Hatunun günlük aldığı akçe 6dan 150 akçeye çıkarılmıştı. Gülfem Hatun yıllarca para biriktirmiş, Üsküdarda bir cami yaptırmaya başlamış, fakat parası yetmediği için cami inşaatı yarım kalmıştı.Çaresizlikten saraydaki diğer Hasekilerden yardım isteyen Gülfeme, bir Haseki, Padişah ile birlikte olma sırasını kendisine vermesi karşılığında yardım edeceğini bildirmiştir. Padişah ile birlikte olmak, onun gözüne girmek önemli idi ama Gülfem Hatun yaptırdığı camiyi bitirmek için teklifi kabul etti.Gece olduğunda odasında gözdesi Gülfemi hayal ederek bekleyen Kanuni, karşısında başka bir Hasekiyi görünce şaşırdı. Gülfemi sordu. Gülfemi kıskanan Haseki, cami inşaatından bahsetmeden Gülfemin yatak sırasını kendisine sattığını söyledi. Kanuni, önemsenmediğini düşünerek çok kızmış, hemen Harem Ağalarını çağırıp; Benim yatağımı satıp sırasını başkasına verenden hayır gelmez, kellesini hemen vurun! diye emir vermişti.Emir hemen uygulanmış, Gülfem Hatun ne olduğunu anlamadan.idam edildi. Gerçeği çok sonra öğrenen Kanuni, duruma çok üzülecektir. Kanuni, Mimar Sinana Gülfemin yarım kalan camisini tamamlattı. Yanına da medreseler yaptırdı. Gülfem Hatun yaptırmaya çalıştığı caminin bahçesine gömüldü. Mezar taşına şehide yazıldı.Gülfem Hatunun talihsizliği mezarında da onu takip etmişti. 1850 yılındaki semt yangınında camisi de yanmıştır. Camiyi, mahalle halkı 1868de tekrar yaptırmıştır. 1930larda Üsküdar caddelerinin genişletilmesinde bu defa caminin medresesi ve Gülfemin türbesi yıkılmıştır. Mezarı caminin yanına taşınmıştır. Anlicanız yattığı yerde de bir türlü rahat edememiştir
bir blogda okudum hanımlaaar
:26::26: