Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
show tv 2010 yılının en iyi dizi bitiren kanalı seçildiiiiiiiiiiiiiii
Harem odası denen birşey var sarayları gezdiyseniz eğer.. ? Tahtlar var altından saraylarda hatta yerler sedef kaplama? Çok lüks çook.. Lale devri var tarihte geçer okuduysanız eğer? Hani zevki sefa alemindeyken kaplumbağaların üzerlerine mum koyarak yemekler veriliyor bahçelerde.. Sonra Yeniçerilerin isyan çıkarttıkları padişahları düşürdükleri aradaki ekonomik farklar yüzünden? Mademki muhtesem yüzyıl konu Hürrem Sultan varya O rustur okuduysanız eğer? Okuyoruz birebir şahit değiliz en azından bizlere verilen eğitimlerde gördüğümüz kadarıyla.. Keşke geriye dönüp yaşasak görsek bilsek ama imkanı yok... Bunları hepimiz okuduk... siz okumadınızmı?
halit ergenç olmamış.neden diyeceksiniz,şöyle daha böyle cüsseli ve kalıplı biri olsa daha iyi olurmuş.hiç olmamış saç baş tip .o elbiseler hiç ona gitmemiş .
Padişahlarımızın zevke sefaya gösterişe içkiye aleme kadına düşkün olduklarını hepimiz biliyoruz... Bunu saklamak gizlemek ört bas etmeye çalışmakta mantıksız... yada onları cici bici insan görmeye çalışmakta saçma.. onlar savaştılar nam saldılar dünyaya hükmettiler... Lale devrini unuttunuzmu? Yada 1. ibrahimin sakalına inci dizdirdiğini? Bunlar oldu... Gösterişli ve abartılı yaşamayı seviyorlardı.. ... Gidip ruslarla evlendi birçoğu...
Bakın ben mesajınızda yazdığınız konuları nereden biliyorsunuz diye sordum.
1- Padişahların zevke sefaya, kadına düşkün olduklarını hangi kaynaktan okudunuz öğrenebilir miyim? Ben de yanlış biliyorsam düzelteyim yani. Ben Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'nin gece rüyasında Osmanlı İmparatorluğunu kuracağını gördüğünü ve bunu şeyhinin -Şeyh Edebali- yorumuyla anlayan ve hatta o şeyhin kızıyla evlenen kamil bir müslüman olduğunu okudum. Ve hatta bir gece duvarda kur'an asılı diye yatakta yatmadığını biliyorum. Böyle bir insan sizin çizdiğiniz profile ters düşüyor zihnimde.
2- Ruslarla evlenmeleri tamamen siyasi sebeplere bağlıdır. Tarihi madem bu kadar okumuşsunuz, en büyük hasmımızın ruslar olduğunu, yapılan savaşların çoğunu onlarla yaptığımızı bilirsiniz. Akrabalık yoluyla dostane köprüler kurularak zor zamanların daha rahat geçmesini temine çalışmak her milletin başvurduğu bir yöntemdir. Bu illa ki ruslar çok güzel de ondan demek değildir.
3- Lükse çok fazla vurgu yapmışsınız. Siz de biliyorsunuz ki, Kanuni Devri Osmanlı'nın yıldızının en parladığı devirdir. Hazinelerinin dolu olduğu, ordusunun güçlü olduğu, teknolojide dünya devi olduğumuz bir dönemde gösterişli binalar yapmak şaşılacak bir durum olmasa gerek. Sonra o zamanın modası oydu yani. Şimdi bir Amerikalı kalkıp da 100 sene sonra bizim beyaz saray şöyle güzeldi, demek ki politikacılarımız lükse, zevke, sefaya düşkündü deseler saçma gelmez mi?
4- Harem dairesinin varlığından elbette ki haberdarım. Benim takıldığım nokta orada olduğunu düşündüğünüz alemlerin bütün padişahlarımızca yapıldığını nasıl iddia edebildiğiniz? Harem vardır, elbette kadınlara ayrılan bölümdür. Her padişahın elbette karısı, annesi, kız kardeşi, onların yardımcıları vardı. Harem de bunların yaşadığı yerdir. Aksini iddia eden belgeleriyle gelsin.
5- Osmanlı bizim ecdadımız. Yani o biziz. O'nu kötülersek kendimizi, kendi tarihimizi kötülemiş, kendimize iftira etmiş oluruz. Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz.
sevgili arkadaşım ben kötülemiyorum. nihayetinde onlarda insan ve erkekler.. böyle şaşalı bir hayatın bu kadar ucuzca anlatılması benide üzüyor ve dizilerle özellikle dünyanın önünde bunu yapmaları çok kızdırıyor. ülkeler zaten açığımızı arar hale gelmişken diyede yazdım devamında.. enişteyle sorunmu var :) kimsenin osmanlıyı kötülediği yok zaten yazılarda :) relax biraz arkadaşım :) ayağa düşürülüp çarpıtılıp saçmasapan bi hal almasını istemiyoruz sadece o kadar :) Padişahların tahttan düşürülme sebepleridir aradaki ekonomik farklılıkların halkın gözüne sokulması. Yeniçeriler kazan kaldırırlar bilirsiniz.. bunlar yaşandı ama bunları ucuzca anlatmaları ve sadece bunlara yogunlaşmaları hoş olmaz. diziyi izleyip görücez Harem konusu bir geçsin belli olur dizi
Sevgiler..
Nikah kıyılan ilk cariye! Hürrem...
Yani cariyeler köle statüsünde oldukları için nikahın geçerli sayılması için önce
Kanuni onu azad edecek sonra nikahına alacak...yani aslı öyleymiş...
Peki arkadaşım, sen öyle diyorsan uzatmayacağım. Erkektir, yapar diyorsun ama gözümüze sokulmasından rahatsızsın ve yabancı gözlerden çekiniyorsun. Yanlış anlamadıysam. Ama ben de diyorum ki yapmamış adam yahu yazık günah. Mezarından kalkıp kendini savunacak değil ya.
Belki son dönemlerde birileri bişiler yapmışsa onu bilemem zaten o kadar karışık dönemler ki. Mason olduğu iddia edilen padişahlar bile var. Neyse konuyu dağıtmayalım. Sadece dikkatimi çekiyor son zamanlarda izlediğim dizilerde sanki bir oyun var gibi. İnce ince işlenmiş, sunuluyor. ACABA NEDEN?
-Şunu da söylemezsem çatlarım söuleyeyim de çatlamayayım, sonuçta 700 yıllık koca bir imparatorluk. Son dönemlerinde elbette ekonomi de bozuldu, yeniçerilerde. AMA KANUNİ DÖNEMİNDE DEĞİL. Yapmayın benim adamıma.:26:
tamam tamam bende çatlıcam dicem sonra anlaşamıcaz senle :) gerek yok millet oynuyo dizi götürüyo cukkaları bizde burda birbirimizi yiyoruz :) tarihi öğrenmek için okumak daha yararlı :) diziyide masal izler gibi izleriz olur biter :)
bak ben bunu bilmiyordum. Demek nikah kıymış?
Nikah kıyılan ilk cariye! Hürrem...ee imam nıkahı da mı kıymıyolardı
Yani cariyeler köle statüsünde oldukları için nikahın geçerli sayılması için önce
Kanuni onu azad edecek sonra nikahına alacak...yani aslı öyleymiş...
elbiselerde dar gelıyoduhalit ergenç olmamış.neden diyeceksiniz,şöyle daha böyle cüsseli ve kalıplı biri olsa daha iyi olurmuş.hiç olmamış saç baş tip .o elbiseler hiç ona gitmemiş .
bende olsam almam koynuma böööööööööööööööööööööööööööööMerve survivor'dan paraları kaptı.Ama ola ola cariye olmuş:)
hemde padişah işini bitirince çıkabilirsin dedi.beğenmedi gacıyı:))
Bak burada anlaşıyoruz canım. Biz sayfa sayfa tartışıp zaman harcarken birileri malı götürüyor. Ama birbirimizi yemedik, seviyeli seviyeli tartıştık bence. Baktık olmuyor, boşver. Seni kırdımsa affet. Benim niyetim doğru bildiklerimi anlatmaktı sadece. Yanlış tanınmasın diye. Bir de şunu yapacağım, Kanuni dönemini tekrardan okuyacağım.