- 24 Temmuz 2009
- 1.762
- 74
slm arkideşlerimbugün bir yolculuğa çıkıyorum biletim kesildi nereye,niçin diye sormayın sadece şans dileyin. çünkü buna çok ihtiyacım var:18:,
dönersem,dönebiilirsem söz veriyorum yazacağım
çok seviyorum sizlerive bu lafta değil inanın yalnızlığıma arkadaş oldunuz
hoşçakalın:98:
duygusala bağladm laa iyi mi
slm arkideşlerimbugün bir yolculuğa çıkıyorum biletim kesildi nereye,niçin diye sormayın sadece şans dileyin. çünkü buna çok ihtiyacım var:18:,
zibinim ne oldu nereye seni çok özleyeceğim lütfen çok bekletme çabuk dönslm arkideşlerimbugün bir yolculuğa çıkıyorum biletim kesildi nereye,niçin diye sormayın sadece şans dileyin. çünkü buna çok ihtiyacım var:18:,
tan Süleyman'ın çocuklarından yola çıkarsak, 4 eşi vardır.
Fülane Hatun diye aklımda kalmış ama..:26:
tan Süleyman'ın çocuklarından yola çıkarsak, 4 eşi vardır.
Birincisi, Gülfem Hatun'dur, Kanuni'nin ilk erkek çocuğu Şehzade Murad' ın annesidir. Şehzade Murad küçük yaşta ölümcül bir hastalıktan hayatını kaybetmiştir.
İkicisi Arnavut kökenli olan, Mahidevran Sultan'dır. Mahidevran Sultan Şehzade Mustafa'nın Annesidir. Kanuniye en büyük aşkı besleyen eşi olarak bilinmektedir.
Üçüncüsü Rutenyalı bir köle olarak saraya giren, hırsıyla kısa zamanda Kanuni'nin gözde carileri arasına girmeyi başaran ve Kanuniye 4 şehzade ve 1 kadın sultan veren Hürrem Sultan' dır. Hürrem Sultan, tarihte bir padişahın resmi nikah kıydığı ilk haseki olarak bilinir. Ortodoks bir rahibin kızıdır.
Hürrem Sultan, Kanuni'nin Mahidevran Sultan'dan olan oğlu Şehzade Mustafa'nın katili olarak bilinir. Pargalı İbrahim'in boğularak öldürülmesini emreden de Hürrem Sultan'dır. Hürrem Sultan, Kanuni'nin aşkından çok makamına sahip olmak istemiştir.
Dördüncü eşi ise, yine saraya köle olarak giren, sarayda müslüman olan, Fül-Dane Gülnihal Sultan'dır. Gülnihal Sultan Şehzade Mahmud'un annesidir.
bunu bi yerden alıntı yaptımda böyle yazınca şaşırdım ama bende sanmıyorum dizide böyle birşey olacağını..sadece gülnihalin ismi başka birşey olsa daha mantıklı olurdu.
kızlar kafama takılan bir şey var:44:madem nikah olayı vardı neden sülüman mahiye nikah kıymamış:26:
demekki mahiye aşık olmamış sadece sevmiş,hürremide aşkla sevmişnikahta kıymış
kıssssskananlarrrrrrrrrrrr çatlasınnnnnnnnnnn:86:
Fragman çıksa da merakımızı gidersek azıcık diyoruz ama fragman çıkınca merakımız daha çok perçinleniyor
Hadi çarşamba gel artık...
ama ben sülüman hürremden sonra haremi kapattırmış diye biliyorum bir daha hiçbir kadınla beraber olmamış diye biliyordum 4. eşte nerden çıktı sülümaaaaaaaan:84::84::84:
tünaydın cankuşlarnassınız bakemmmm dizi maratonumuz başlüyür bu haftada 3 gün fullüz hee
küccük osmancık pirinçi,balmı zehirmi bellüsüz hürrem,saftrik fatoylakerüm aşku
aynennnnn
bu akşam osman varr
yarın hüreemmm
birde benim için işin qüzel yani
bu dizileri eşim de en az benim kadar yakından takip ediyor
biz karı-koca qeçioz tv başına elimizde çerez ohh
bide yorumlar yapıoz ki qörseniz
fragman cikali yil oldu be canim