Bilgisayar mühendisliğini çok istemiş yeni bitiren biri olarak diyorum ki az sabır. Sende ilk mesajı yazan arkadaş gibi myo çıkışlı mısın bilmiyorum ama aslında daha kolay olacak sizin için. özellikle 3. sınıftan sonra. Matematik dersleri bitiyor ve daha fazla meslek dersi görüyorsun. Matematik derslerini de inan lise de gören de zaten anlamıyor. Benim sana tavsiyem türev integral limiti önce üniversite sınavına hazırlık kitaplarından çalış onların sorularını çöz. Ondan sonra okulda sınıfta çözülenlere bak. Çok daha iyi anlayacaksın. Diğerlerini de dert etme. Mühendislik daha çok teorik ders anlatır. Yani myo gibi değil. MYO da daha çok pratik görüyorsunuz. Programlama dillerini daha çok görüyorsun. Bize ne c# ne java ne database gösterdiler. Yani şöyle tabiki anlattılar ama hep pratik. psodokod (yalancı kod) lar üzerinden gitti hep ve her dersin projesi olurdu. Biz hep youtube dan dışarıdan aldığımız kitaplardan internetten öğrendik projeyi nasıl yapacağımızı. benim gördüğüm myo da sınıfta lab derslerinde bunları daha fazla görüyorsunuz. Düz lise çıkışlı olan hiç bir şey bilmiyor. Her şeyin temeli algoritma bu kelimeyi bile bilmiyor.O yüzden kendini hiç eksik hissetme myo luyum diye. Aksine daha avantajlısın. Biraz sabret. 3. sınıftan sonra güzelleşecek okul.ya inanamıyorum aynı şeyleri yaşıyomuşuz ve ben hala bunalımdayım canım sen alışabildin mi ?
Canım ben geçen seneye göre daha iyiyim ya bi şekilde geçiyor vakit artık zevk almaya çalışıyorum hevesim az ama artık son seneme gireceğim. Başarılı biri olup ailemi gururlandırmak istiyorum. Çünkü emekleri o kadar çok ki kıyamıyorum onlara. Alttan bi sürü dersim var ama bi şekilde halledeceğim.ya inanamıyorum aynı şeyleri yaşıyomuşuz ve ben hala bunalımdayım canım sen alışabildin mi ?
Teşekkür ederim evet 4.sınıf biraz daha rahat olur diyorlar ama alttan bi sürü dersi olan için ne yazık ki değişen bişey olmuyorBilgisayar mühendisliğini çok istemiş yeni bitiren biri olarak diyorum ki az sabır. Sende ilk mesajı yazan arkadaş gibi myo çıkışlı mısın bilmiyorum ama aslında daha kolay olacak sizin için. özellikle 3. sınıftan sonra. Matematik dersleri bitiyor ve daha fazla meslek dersi görüyorsun. Matematik derslerini de inan lise de gören de zaten anlamıyor. Benim sana tavsiyem türev integral limiti önce üniversite sınavına hazırlık kitaplarından çalış onların sorularını çöz. Ondan sonra okulda sınıfta çözülenlere bak. Çok daha iyi anlayacaksın. Diğerlerini de dert etme. Mühendislik daha çok teorik ders anlatır. Yani myo gibi değil. MYO da daha çok pratik görüyorsunuz. Programlama dillerini daha çok görüyorsun. Bize ne c# ne java ne database gösterdiler. Yani şöyle tabiki anlattılar ama hep pratik. psodokod (yalancı kod) lar üzerinden gitti hep ve her dersin projesi olurdu. Biz hep youtube dan dışarıdan aldığımız kitaplardan internetten öğrendik projeyi nasıl yapacağımızı. benim gördüğüm myo da sınıfta lab derslerinde bunları daha fazla görüyorsunuz. Düz lise çıkışlı olan hiç bir şey bilmiyor. Her şeyin temeli algoritma bu kelimeyi bile bilmiyor.O yüzden kendini hiç eksik hissetme myo luyum diye. Aksine daha avantajlısın. Biraz sabret. 3. sınıftan sonra güzelleşecek okul.
Okulu uzatma durumum var ne yazık ki o yüzden belki de stajım seneye kalacak ama dediğin gibi iş olmadan tecrübe kazanılmıyor ama illa ki programlama dili sordukları için bir çekinmem oldu stajdan.Keşke stajını ertelemeseydin. Stajlar zaten bir şeyler öğrenmek için. İyi kod yazabiliyor olman gerekmez. Stajlarda zaten senden başlı başına kod yazabiliyor olmanı kimse beklemez. Ben mvc java script hiç bilmiyordum stajımda tanıştım öğrendim. Kod yazmayı sevmiyorum dersen analist yada test uzmanlığı da yapabilirsin. Bir çok kişi stajını büyük isim yapmış şirketlerde yapmaya çalışır. Ama bu şirketlerde fotokopi çekip telefonlara bakmaktan başka bir şey yapmazsın. Sadece cv de şık görünür. Cv ne bakıp işe girince de patlarsın. Deneme süresinden sonra gönderirler. Bir çok arkadaşımın başına geldi. Küçük firmalarda sana daha çok zaman ayırıp öğretmeye çalışırlar. Ben 2 stajımı da küçük şirketlerde yaptım. Birinde sadece kendisi çalışıyordu diğerinde 2 kişiydiler. İkisinden de çok şey öğrendim. Sana tavsiyem madem yazın evde ve boştasın youtube ta çok güzel basit projeler var. Onlara bakarak aynı projeleri sen de yap. Hatta bakınca belki proje bile demek için çok küçük çok basit programcıklar var. Onlarla başla. Zamanla zaten sen şunu nasıl eklerim bunu nasıl eklerim diye araya araya onu büyütüp düzgün bir projeye çevirirsin. Okul bitince sana stajından yada transkriptinden çok hangi projeleri yaptın diye sorulacak. Takıldığın yer olursa yaz yardımcı olurum.
Evet herkes farklı farklı şeyler söylüyor kimisine C++ kolay geliyor kimisine C mesela.Hangi dil sorusu başlarda hep en çok kafa kurcalayan sorudur. Bunun için bir çok teknik yazı var. Benim sana tavsiyem sen kendini hangi dilde daha rahat hissediyorsan onun üzerine git. Zaten bir dili çok iyi kullanmaya başladıktan sonra diğerlerini de yaparsın. Ben okulda C ile başlamıştım. Sonra dönem arası biraz C# çalıştım ve okul açıldığında C yi tamamen unutmuştum :) Ondan sonra C yi sadece ödevlerim için kullandım. C# tan dolayı da asp.net , MSSQL şeklinde devam ettim. Sen C ile daha rahatsan Php, mysql şeklinde devam edebilirsin. Ticari olarak bu iki yol en çok kullanılan. Zaman zaman Delphi ve Perl ilanları da çıkıyor ama türkiye de C#,mssqp ,.net yada C, php, mssql grupları kadar yaygın değil. Her iki gruplada aynı şeyleri yapabilirsin. Genelde yazılımcılar kendi kullandıkları dilin daha iyi olduğunu savunuyor forumlarda ama sonuçta aynı işleri ikisi de yapıyor. Sen öğrenirken hangisini daha rahat öğreniyorsan onunla devam et. Önemli olan sen kendisini hangisiyle iyi hissediyorsun
Aynen zaten hocayı iyi seçmem lazım yoksa işim iş olur.Üstlerden tanıdıkların varsa bitirmeyi yapmış onlarla bir konuş, en zorlamayan hoca yı seç :)) Kimisi fazla zorluyor kimisi ne versen kabul ediyor. Tamamen hocaya bağlı. Bizde başkasına yaptıranlarda vardı. 4 kişilik grup olup dışarıya yaptırıyorlar projeyi. 4 kişi olunca ödedikleri miktar da düşüyor tabi. Onlar sadece rapor yazıyorlardı.
Arkadaşlar biraz da olsa fikir almak içimi dökmek için bir konu açmaya karar verdim, depresyondan habire uyuma isteğim var bugün de okula gitmedim yurtta paso uyudum, sürekli dalgınım, derse odaklanamama gibi problemler yaşıyorum.
Aşırı takıntılı bir insan oluşum hayatımı zindan ediyor.
Ben dgs ile bilg. müh kazandım bu sene 1.sınıftan alttan iki ders verdiler ve direk 2.sınıftan başlattılar.
Bu bölümü aşırı istiyordum ki 3 sene üst üste sınava girdim bu sene kısmet oldu fakat o kadar dersler ağır geldi ki bir de meslek lisesi oluşum çoğu dersi görmeyişim (başta matematik 2/türev,integral vs.) 1.sınıf dersleriyle 2.sınıfın bağlantılı oluşu beni aşırı zorladı vizelerim berbat ve ben düşük not almaya hiç alışık bir insan değilim. 2 yıllık myo hayatım çok başarılı geçmişti bu yüzden de bölümümü devam ettirmek istedim. En büyük hayalimdi bilg. müh kazanmak ve kazandım. Ama ne bölüm derslerini ne de sınıfı hiç sevemedim. Sınıftakiler aşırı soğuklar myo yıllarımı o kadar arıyorum ki. Dönem bitmek üzere ama hala ben bulunduğum şehre,insanlara,okula alışamadım çok sıkılıyorum.
Ara ara ağlama krizleri yaşıyorum. Ailemden de ilk kez bu kadar uzak kaldım. myo yu ailemin bulunduğu ilde okumuştum 22 yaşındayım ama kendimi çok bitkin tükenmiş hissediyorum. Okula seve seve gittiğim bir günüm yok.
Ben hiç böyle hayal etmemiştim.
2 hafta sonra finallerim başlayacak benim şimdiden mutlaka derslere çalışmam lazım ama oturup da başlayamıyorum zaten çoğu dersi de anlayamıyorum anlasam yine oturur bakarım belki ama yok aşırı zorlanıyorum. Sürekli oyalanacak bişeyler buluyorum şu an bile ders çalışmam gerekirken buraya yazıyorum mesela ama çok doluyum
Bölümüm çok güzel, farkındayım her sorana söylediğimde ooo bravo,tebrikler,çok güzel bölümün vs. güzel tepkiler alıyorum bunları duyunca biraz da olsa sabretmeliyim elbet bir gün okul biter rahata kavuşurum diyorum kendime ama her şeyi kafama takmam yüzünden 1 gün iyi olsam diğer günler aynı eski benim... Okulun ilk 1-2 ayı okulu bırakmayı bile düşündüm o kadar çaresiz kaldım ki ama o kadar emek ettim ki şu DGS için ve aileme karşı mahcup olmamak için dayandım ve Allah'ın izniyle de sınıfta da kalsam elbet bir gün bende bilg müh mezunu olacağım.
Çok sıkıldım bu durumdan ve bu bölüm kendini geliştirmeden olacak iş değil. O heves bile uçup gitti içimden, programlama adına bişey yaptığımda yok iki dersi de bıraktım ödevler yüzünden habire ödev verildiği için yapamadım seneye alttan alacam ve korkuyorum boş boş mezun olmaktan. Bilmiyorum bu dönemden sonra daha mı farklı olur ama derslerin hiç birini de sevmiyorum zaten hmen her dersin içinde mat var. türev integrali hayatımda görmedim burda derslerin içinde karışık gidiyoruz mat bile çalışamıyorum bi kaç kez denedim ama bi yerde takılınca kaldım durdum onun için de bişey yapmıyorum.
Zamanında çok çalışkan,sorumlu bir öğrenci olmama rağmen şu an bu kadar her şeyi boşlamam bi türlü odaklanamamam beni yiyip bitiriyor. Ve ben kendmden çok ailemi düşünüyorum onlara karşı mahcup olmayı hiç istemiyorum.
Bu bölümde olan arkadaşlar ya da çevrelerinden bilgi sahibi olan arkadaşlar bana biraz fikir verin şu an çok ihtiyacım var buna.
Motive olamıyorum bir türlü. Korkularım var. Kafam hiç boş kalmıyor sürekli takıntılarımla savaşıyorum resmen.
Sakin vizelere girmemeyi düşünme mutlaka gir. Bende çok düşündüm sınavları boş vermeyi ama bi şekilde hallolur elinden geleni yap, evet çok zor ama kesinlikle imkansız değil. Günler çok çabuk geçiyor ben de çok düşündüm okulu bırakmayı ama şu an iyiki bırakmadım diyorum. Kolay gelmedik mühendisliğe.Acaba durumun nedir ? Bitirebildin mi okulu ? Aynı sorunları bende yasıyorum. Benim bölümüm elektrik elektronik. Kafayı yemek üzereyim sanırım. DGS ile geçiş yaptım. Bir ay sonra vizelerim var vizelere girmemeyi düşünüyorum. Lütfen bi yol göster.