Mühendisler bi bakar mısınız?

blackwitch7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
434
155
Merhabalar ben bu yıl gıda mühendisliğinden mezun oldum tek yillarda kpss tercih hakkim olmadigi icin 2018 kpssyi beklemek durumundayim.ama gida icin 95 le bile atanamayn oldgnu duyuyorum sevkim kiriliyo calisma hevesim kacti resmen..gercekten boyle mi ilham verici biseyler duymak istiyorum
Bi bosluktayim ve cok stresli bi donemdeyim her yeni mezunun yasadigi gibi..

Mühendisler özel sektörde çok rahat iş buluyorlar diye biliyorum ama ?
Misal ben mühendis olsam yaratıcılığımı kullanabileceğim güzel bir şirkete girmek isterdim. Bir iki aya kadar ben de özel şirketlere başvuracağım. Elbet kamu sınavlarına da hazırlanıyorum ama kamu tek seçenek olmamalı. Yoksa atanacağım diye çok vakit kaybedersin. Genelde üç dört sene atanmayı bekliyor insanlar.

Ama özel sektörde işe girip çalışan bir yandan da kamu sınavlarına hazırlananlar, o üç dört sene boyunca hem sigortalarını ödetiyor hem paralarını kazanıyorlar hem de hayattan kopmuyorlar. Sadece evde kamuya hazırlananlar da o üç dört sene içinde evde bunalıma giriyor. Maalesef çevremde o kadar çok örnek varki. Biri hayatına yorularak ama güzelce devam ediyor ve memur olursa daha da bir güzelleşiyor hayatı. Biri de evde atanma stresiyle hayatına ara veriyor ve keşke ben de deli gibi yorulsam ama çalışsaydım, evde olmak çok kötü diyor.

Sen de çevrenden görüyorsundur örnekleri. Onlara hep kulak ver.

Haklisiniz cok guzel fikirler vermissiniz dogru evde olunca insan daha cok stres oluyo..özelde evet is bulurum da iste bu ozel gozumu korkuttu stajda olumune calistrdilar bide haftadonu calismak falan agir geliyo ama aliscam artk emek vermek lazim..tesekkur ederim cevap icin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…