• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

muhasebeciler lütfen topigime gelin yardıma ihtiyac var

Zaten şu muhasebe olayını işsiz olan, mesleği olmayan herkes yapıyor.. Kursa gidip sertifika alıp ben muhasebeciyim diye işe başlıyor. Siz de yaparsınız ne olmuş yani.. Hazır eşinizin iş yeri de varmış..
Sonra sinirlenince de sinirlendi oluyorum.
.

canım bu uzun sureç. liseden mezun oldum 4 sene işletme okudum. dipolamamı aldım. sınava girdim kazandım 3 yıl stajyerlık yapıyorum suanda 2 senem dolmak uzer. ondan sora bir daha sınava giricem kazanırsam ondan sonra dükkan açabilirim. hemen ertesi gün açayım demekle olunmaz ki. olma zaten ya aşırı sıkıntılı meslek defter tasdik zamanı yıl sonu gece 10lara kadar çalışıyorum bazen.

Ayy çok sevindim stajer smmm olan bir üye gördüğüme. Ben de şu an staj yapıyorum, benim 1.yılım dolmak üzere ama kafamda bazı sorular var. Odadan çok açıklayıcı bilgiler alamıyorum. Sonuçta benden daha tecrübelisiniz yardımcı olur musunuz bana bir kaç şey sorsam :)

Ordaki arkadaş cıktıysa onun yaptıgı kayda bakıp aynısını devam ettiriceksin. O dükkanda ne kullanılıyo nasıl bi hesap tutuluyo onu ögrencen önce. Belki program yoktur exceldede hesap tutuluyo defterdede.
Evet sanırım öyle olabilir. Ben bi arastirayim .Eşimin dediği kayıt açma işlemi

canım bu uzun sureç. liseden mezun oldum 4 sene işletme okudum. dipolamamı aldım. sınava girdim kazandım 3 yıl stajyerlık yapıyorum suanda 2 senem dolmak uzer. ondan sora bir daha sınava giricem kazanırsam ondan sonra dükkan açabilirim. hemen ertesi gün açayım demekle olunmaz ki. olma zaten ya aşırı sıkıntılı meslek defter tasdik zamanı yıl sonu gece 10lara kadar çalışıyorum bazen.
BN dükkân acmiyorum .Küçük bi araba tamir i yapan dükkân gelen giden arabaa için kayıt AÇA cam sadece

Zaten şu muhasebe olayını işsiz olan, mesleği olmayan herkes yapıyor.. Kursa gidip sertifika alıp ben muhasebeciyim diye işe başlıyor. Siz de yaparsınız ne olmuş yani.. Hazır eşinizin iş yeri de varmış..
Sonra sinirlenince de sinirlendi oluyorum.
Eşimin işyeri yok sertifi kam da yok. muhasebe diyor sam ben bütün programı bilenlere saygim sonsuz. Tek kayıt işlemi falan öğrenmek istedim .ben

Bazı şeyler için illa okulundan mezun olmak gerekmiyo, tepkileri yersiz buldum. Oldu o zaman konu sahibi git önce okulunu oku, eşinede söyle tepki aldım ben çalışamam de.

Valla okulunu okudun diye adamlar seni işe almıyo, alakasız bi bölüm oku yada okuma, ama muhasebede tecrüben olsun, adam sana öncelik tanıyo işi alıyosun.

Onu geçtim okuldan mezun oluncada sular seller gibi muhasebeci olamıyosun.

Konu sahibi ne güzel kendi işinizmiş, küçük büyük fark etmez eşinizle birlikte çalışın ne güzel. Allah rast getirsin.
Güzel yorumunuz için çok TSK ederim :anneadayı::KK200:

Üff ne kadar ukala üyemiz var. Sanki kadin holdingde ise gircem dedi. Gunde 5 musterinin geldigi yerde calisacak kadina dunyanin lafini saydiniz ya, helal olsun size.
Arkadasim herseyi zamanla ogrenirsin. Pratik cok onemli bu iste. Ama muhasebeyi kendine meslek edinmek isteyen kiside olmazsa olmak özellik, pratik zekadir. Buna sahipsen elinden kurtulamaz bu is. Bu meslek icin şu sözü söylerler hatta. Muhasebecinin kafasinda kirk tilki dolanir, kirkinin da kuyrugu birbirine degmez.
Mrb çok TSK ederim. Bi an yapamam sandım gözüme çok zor geldi mesajın ilaç gibi geldi. Konu actim isler nasıl yürüyor yapabilir miyim diye gözüm korktu .Ama Mesajınız beni çok mutlu etti TSK :dua:

BN dükkân acmiyorum .Küçük bi araba tamir i yapan dükkân gelen giden arabaa için kayıt AÇA cam sadece

anladım bende genel muhasebe sandım ya. yaparsın ya excel tutmasını bilirsin az çok. zamanla geliştirirsin kendini. telefon baksan müşterilerle diyolag kurman bile toparlanmana kafa dağıtmana iyi gelir.

Muhasebe hakkında bişey bilmiyorum.bunun hİç bilmeyen yapabilir mi kuşkum var.ama depresyondan Yen'i çıkmışsınız,hiç anlamadığınız bir alanda sorumluluk almak sizi eski halinize sokmaz mı?hem eşin olduğu iş yerinde çalışmak ayrı bir sıkıntı,profesyonelliği ve mesafeyi koruyamayabşlirsiniz.
ancak size özgüven verecek şey kesinlikle çalışmak ve Yen'i bir çevre oluşturmak olacaktır.fikrimce eşinizin yanında değil ama kurumsal bir yerde işe başlamanız iyi olacaktır.
Eğer ki başarı r sam benim için onur olur. Eşimin yaninda da çalışmak bana gurur verir çok mutlu olurum.İs yerinde patron evde eşim olur zaten

Neden alakasız .Ben diyorum ki kayıt açma işlemi hangi program kullanılır. Diye merak ettim

alakasız derken okuduğunuz bölüm alakasız.

tam olarak ne iş yapacağınızı anlamadım ben. sizden önce kim çalışıyodu mesela. işi ondan devralmayacak mısınız? aynı sstemi götürseniz.

anladım bende genel muhasebe sandım ya. yaparsın ya excel tutmasını bilirsin az çok. zamanla geliştirirsin kendini. telefon baksan müşterilerle diyolag kurman bile toparlanmana kafa dağıtmana iyi gelir.
Çok sagolun evet iste buda muhasebe ci diye dedi eşim .sadece gelen araba için kayıt acacam. Ay sonunda parayı 5 çalışana dagit cm o kadar .Peki bu programı iki haftada öğrene bilir miyim

Çok sagolun evet iste buda muhasebe ci diye dedi eşim .sadece gelen araba için kayıt acacam. Ay sonunda parayı 5 çalışana dagit cm o kadar .Peki bu programı iki haftada öğrene bilir miyim

o senin tamamen kabiliyetine bağlı 2 hafta 2 ay senin öğrenme hızınla alakalı. muhasebecinden de destek alırsın

Back
X