• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

muhasebeciler lütfen topigime gelin yardıma ihtiyac var

burdan akıl alırsınız ama eğıtım alamazsınız onun için dirsek çürütmen gerek

Sen resmi muhasebeyi yapamazsın zaten cari hesap takibi yapacaksın onun için de internette hazır cari hesap excel tabloları falan var borç alacak mantığı var ama mesajla yazılıp anlatılacak bi konu değil çok detaylı.

Siz Muhasebecilik yapamazsiniz yapabileceğiniz başka bir iş bulun özellikle ayrıcalıklı bir eğitim gerektirmeyen.

Fason gibi kucuk isletmelerde genelde sadece fatura kesiyorlar diger islemleri mali musavir yapiyor. Ama fatura kesmenin, iptalinin falanda usulu var. Okulu okumaniz yeterli degil, okulda gosterilen ile uygulama farkli. Gelir gidere finansmana girecekseniz, excel kullanabilmeniz gerekiyor mesela.

4 yıl okudum,hiç çalışmadm unuttum artk diyorum biri göstermeden yaparm diyip kendime güvenemem... Hiç bilgi olmadan nası yapıcaksn

Valla o nasıl muhasebe ben anlamadım.
Hangi programı bileyim demişsin de, firmanın kullandığı program vardır sana göre kimse program işletmez.
Etadır ya da logodur muhtemelen. Mesajla öğrenilmez ki onlar. Yıl bitiyor, muhasebecilerin en terelelli zamanları nasıl yapacaksınız ki..

Muhasebe maceranız yorumlar yüzünden başlamadan bitmiş :) Küçük bir dükkandan bahsetmişsiniz ön muhasebedir çalışacağınız konum. Birazcık azimle birazda eşiniz yardımıyla yapabilirsiniz.Zor değil yani. ( bu arada eşle birlikte çalışmak dünyanın en zor muhasebesidir )

Dediğin yerde çok işlem gerektirecek bir şey olmayabilir fatura kesip gelir giderleri takip edebilirsin.Eğer öğreteceklerse zor olmaz.O ön aşamadır zaten.Zorlanmazsın bana kalırsa.

Mali müsavirin ,tamircinin on muhasebesiyle ugrasmadigini,bu isin okulunu stajınida kucuk esnafin on muhasebesini tutmak icin yapmadigini bilerek size yapacaginiz isin oncesinde nasil bir duzeni oldugunu gorup bu sekilde bir yardim istemenizi tavsiye edebilirim...

O iş öyle değil canım 4 yıl okuyanlar var bu iş için (bende içindeyim) sen burada mesajlardan meslek mi edineceksin gidip rezil olursun deneme bence

O iş öyle değil canım 4 yıl okuyanlar var bu iş için (bende içindeyim) sen burada mesajlardan meslek mi edineceksin gidip rezil olursun deneme bence
Yahu kadın gidip büyük bir şirkette genel muhasebe tutmayacak. Kocasının yanında ufaktan çalışmaya başlayacak. Sakin olun holdinge falan başvuruda bulunmamış.

Üff ne kadar ukala üyemiz var. Sanki kadin holdingde ise gircem dedi. Gunde 5 musterinin geldigi yerde calisacak kadina dunyanin lafini saydiniz ya, helal olsun size.
Arkadasim herseyi zamanla ogrenirsin. Pratik cok onemli bu iste. Ama muhasebeyi kendine meslek edinmek isteyen kiside olmazsa olmak özellik, pratik zekadir. Buna sahipsen elinden kurtulamaz bu is. Bu meslek icin şu sözü söylerler hatta. Muhasebecinin kafasinda kirk tilki dolanir, kirkinin da kuyrugu birbirine degmez.

Yahu kadın gidip büyük bir şirkette genel muhasebe tutmayacak. Kocasının yanında ufaktan çalışmaya başlayacak. Sakin olun holdinge falan başvuruda bulunmamış.

Ufaktan nedir ya kendi basina bilmedigin bir isi yapmaya calisan bi insan ne kadar saglikli casisabilir ilerleyen gunlerde konu sahibinin yeni konularini gorunce neden boyle yazdigimi anlarsin avukat hnm

Bence de abartmış Bazı arkadaşlar.Muhasebe kelimesini duyunca meslekleri elden gidecekmiş gibi zor sen yapamazsın falan, ne alemiz ya...
Biz 15 senedir eşimle çalışıyoruz kendi dükkanimiz var.Müşteri ilişkileri malzeme siparişi evrak takip vb işleri bende.Atölye kısmı da ondan sorulur.Muhasebeye evrakları hazırlarım mesela;)Siz olmasanız da isyeriniz işliyor nasıl olsa,Ama en azindan sizin yapabileceğiniz işler de vardır ve eşiniz bu kısımları zaman içinde öğreterek bu işleri size devredebilir.Hem o rahatlar Hem siz yumruk yumruğa vermenin mutluluğunu yaşarsınız.Allah hayırlı işler versin.
Program konusunda halihazirda kullanılan bi program varsa devam edersiniz muhtemelen.Yoksa da ihtiyaca göre internetten bile edinebilirsiniz.

Muhasebecilik kolay gibi gozuksede aslinda zor bir meslek.. okulda aldigimiz egitimler kafami karistirmaya yetiryordu.. ama teknoloji cok gelisti artik ozel programlar var.. onlar otomatik herseyi hesapliyor.

Genel muhasebe yapamazsın çünkü çok kapsamlı..
Mizanı var gelir tablosu var bilançosu var sgk sı var vergiler var varda var..
Ama ön muhasebe çok basit.
Kendine güven ve azim..

Ya birde şu varki ön muhasebeciler bile kendine muhasebeciyim diyor bende buna gıcık oluyorum:KK70:
Muhasebeci olmak kolay mı..

Babam 30 senedir mali müşavir. O bile der 'en iyi muhasebeci bile bu işin anca yüzde 80 ini öğrenir' diye :) Sanırım fatura giriş çıkışları fiş girişi falan yapıcaksınız. Ön muhasebe yani. LUCA programını kullanacaksınız. Ama tek başınıza öğrenmeniz mümkün değil.

Ufaktan nedir ya kendi basina bilmedigin bir isi yapmaya calisan bi insan ne kadar saglikli casisabilir ilerleyen gunlerde konu sahibinin yeni konularini gorunce neden boyle yazdigimi anlarsin avukat hnm
Kadın depresyondan Yen'i çıktım demiş bu tür aşalayıcı negatif yorumlardan sonra yine depresyona girip çalışma fikrinden vazgeçmiştir durum böyle olunca Yen'i konu da açamaz o bakımdan rahat olun :)

Back
X