• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

muhasebeciler lütfen topigime gelin yardıma ihtiyac var

yanliz72

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2016
1.319
247
38
31
Herkese mrb arkadaşlar.uzun suren depresyon dan sonra kendime geldim. Hayata tutunmak istiyorum artik .Eşimin is yerinde muhasebe diye ihtiyaç var.Küçük bi tamir dükkânında yapa bilirim dedim eşime.Ama hic bir bilgiye sahip değilim. ama çalışmak istiyorum siz değerli muhasebeciler .Nasıl işler yürüyor bana biraz bilgi verir misiniz.Benim için çok önemli.Dediğim gibi küçük bi dükkân günde 5 müşteri gelir. Sanayi de tamir dükkâninda muhasebecilik yapcm.İki hafta sonra gidecegim .Hangi programlar vardır. Bu iki haftada kendimi geliştir mek istiyorum. kayıt işlemi nasıl yapılır. önemli olan hangisidir. Hangi programi bilmem gerekir.Şimdiden allah hepinizden razi olsun.İnsallah elime yüzü ne bulastir mam .Artik bnde bir birey oldugumun bnde kendim birşeyler yapabilirim okuyan yorum yapan lara çok tsk ediyorum:KK200::anneadayı::super:
 
Muhasebe hakkında bişey bilmiyorum.bunun hİç bilmeyen yapabilir mi kuşkum var.ama depresyondan Yen'i çıkmışsınız,hiç anlamadığınız bir alanda sorumluluk almak sizi eski halinize sokmaz mı?hem eşin olduğu iş yerinde çalışmak ayrı bir sıkıntı,profesyonelliği ve mesafeyi koruyamayabşlirsiniz.
ancak size özgüven verecek şey kesinlikle çalışmak ve Yen'i bir çevre oluşturmak olacaktır.fikrimce eşinizin yanında değil ama kurumsal bir yerde işe başlamanız iyi olacaktır.
 
Ordaki arkadaş cıktıysa onun yaptıgı kayda bakıp aynısını devam ettiriceksin. O dükkanda ne kullanılıyo nasıl bi hesap tutuluyo onu ögrencen önce. Belki program yoktur exceldede hesap tutuluyo defterdede.
 
Zaten şu muhasebe olayını işsiz olan, mesleği olmayan herkes yapıyor.. Kursa gidip sertifika alıp ben muhasebeciyim diye işe başlıyor. Siz de yaparsınız ne olmuş yani.. Hazır eşinizin iş yeri de varmış..
Sonra sinirlenince de sinirlendi oluyorum.
 
Sanırım ön muhasebeyi tutacaksınız.

Küçük bi dükkansa kullanılan bi prpgram yoktur eniyi ihtimalle excelle kendiniz yaparsınız.

Kesilen faturalar gelen faruralar masraflar falandır.
Tabi faturalarıda siz kesersiniz manyelde kesiyo olabilirler eşiniz bilgi vermedi mi ?
 
eğitim durumu ne?

canım bu uzun sureç. liseden mezun oldum 4 sene işletme okudum. dipolamamı aldım. sınava girdim kazandım 3 yıl stajyerlık yapıyorum suanda 2 senem dolmak uzer. ondan sora bir daha sınava giricem kazanırsam ondan sonra dükkan açabilirim. hemen ertesi gün açayım demekle olunmaz ki. olma zaten ya aşırı sıkıntılı meslek defter tasdik zamanı yıl sonu gece 10lara kadar çalışıyorum bazen.
 
siz normal muhaebe mı tutmak istiyorsunuz yoksa ön muhasebe mi ?
 
Zaten şu muhasebe olayını işsiz olan, mesleği olmayan herkes yapıyor.. Kursa gidip sertifika alıp ben muhasebeciyim diye işe başlıyor. Siz de yaparsınız ne olmuş yani.. Hazır eşinizin iş yeri de varmış..
Sonra sinirlenince de sinirlendi oluyorum.


öyle demeyin ya o kadar emek veriyorum sınavı kazancam diye canım cıktı su staj bıtsın dıye her gun şafak sayıyorum.
 
öyle demeyin ya o kadar emek veriyorum sınavı kazancam diye canım cıktı su staj bıtsın dıye her gun şafak sayıyorum.
Size bir şey demedim ki :) Siz okuyorsunuz, çabalıyorsunuz ve sanırım mali müşavir olmak için uğraşıyorsunuz. Siz hakkıyla yapıyorsunuz. Benim lafım muhasebenin m'sinden anlamadan bu işe başlayanlara..
 
canım bu uzun sureç. liseden mezun oldum 4 sene işletme okudum. dipolamamı aldım. sınava girdim kazandım 3 yıl stajyerlık yapıyorum suanda 2 senem dolmak uzer. ondan sora bir daha sınava giricem kazanırsam ondan sonra dükkan açabilirim. hemen ertesi gün açayım demekle olunmaz ki. olma zaten ya aşırı sıkıntılı meslek defter tasdik zamanı yıl sonu gece 10lara kadar çalışıyorum bazen.

konu sahibine sormuştum ya :D
 
Bazı şeyler için illa okulundan mezun olmak gerekmiyo, tepkileri yersiz buldum. Oldu o zaman konu sahibi git önce okulunu oku, eşinede söyle tepki aldım ben çalışamam de.

Valla okulunu okudun diye adamlar seni işe almıyo, alakasız bi bölüm oku yada okuma, ama muhasebede tecrüben olsun, adam sana öncelik tanıyo işi alıyosun.

Onu geçtim okuldan mezun oluncada sular seller gibi muhasebeci olamıyosun.

Konu sahibi ne güzel kendi işinizmiş, küçük büyük fark etmez eşinizle birlikte çalışın ne güzel. Allah rast getirsin.
 
Asil muhasebeyi muhtemelen bir baska muhasebeci yada mali musavir takip ediyordur.
Siz ön muhasebeyi takip edecekseniz exceli iyi kullanin yeter. Tablo yapin gelir giderler cok sıkı takip edin ki elinizde listelediginizde net veriler olsun.
Mal, borc, bakiye vs.. ile ilgili isler varsa vega falan kullanabilirsiniz. Yada bilgisayarda daha önce kim ne kullandiysa ona alisin.
 
ön muhasebe ise yaparsın bence konu sahibi. ne eblek muhasebeciler gördü bu gözler bi bilsen.
 
Bu arada bir kurumda muhasebeyi takip ediyordum bir dönem.
Ayni binada farkli bir kurumun muhasebecisi isletme mezunu idi.
Pratigi yok idi. Ben ondan önce başlamıştım bazi seyleri ben anlattim. O da bana anlatti.
El birligi ile çözdük.
Kolay bir is değil. Ozellikle sgk vs isleri isin icine girince...
 
Back
X