merhaba arkadaşlar
özel bi şerkette ön muhasebede çalışıyorum işim muhasebe ama büro muhasebesinden pek anlamam benimki ön muhasebe
bulunduğum çevrede küçük tamir onarım yapılabilecek aynı zamanda dikimi yapılan bi kaç parça eşyanın satılabileceği butik tarzında bişey açmak istiyoruz bi arkadaşımla.
Ama iş yeri açımı için hiç bir bilgim yok bu özelliklerde gelir vergisine tabi olur muyum yerimiz kira ama akraba yeri olduğu için 80 e tutacağız. birde iş yeri benim üzerime olacak ama arkadaşım çalışacak o giyim mezunu ayrıyetten ustalık belgesine ihtiyaç var mıdır yoksa diplomasıda işe yarar mı iş yeri benim ğzerime diploma onun olsa sorun olur mu
Arkadaşlar lütfen yardım edin karışık anlatmış olabilirim anlaşılmayan yerleri sorarsanız yanıtlayabilirim
Nasıl bir yol izlemeliyim nerden başlamalıyım kafamçokkarıştı
ay canım ya bende aynı soruların cevabını arıyorum :) bende küçük bir butik tarzı bişey açmak istiyorum ama arastırdığım kadarıyla ilk başlangıcta sahıs şirketi daha iyi dediler . ama çok ta iyi araştıramadım. bende ömür boyu başkasının yanında çalışmak istemiyorum. fazla sermayem olmadığı içinde az maliyetle açılacak bi butik kurmak istiyorum. bu konuyu açtığın çok iyi olmuş. umarım işinin ehli arkadaslar bize yardımcı olurlar.
ay canım ya bende aynı soruların cevabını arıyorum :) bende küçük bir butik tarzı bişey açmak istiyorum ama arastırdığım kadarıyla ilk başlangıcta sahıs şirketi daha iyi dediler . ama çok ta iyi araştıramadım. bende ömür boyu başkasının yanında çalışmak istemiyorum. fazla sermayem olmadığı içinde az maliyetle açılacak bi butik kurmak istiyorum. bu konuyu açtığın çok iyi olmuş. umarım işinin ehli arkadaslar bize yardımcı olurlar.
inşallah canım cevap bekliyorum ama hafta sonu olma sebebiyle kimsecikler yok sanırım
birde ben şirket düşünmüyorum
1 yıl kendimi denemek istiyorum olabilir mi burda gider mi diye ilk yıl basit usul olsun daha gelişirse gelire tabi olurum diyorum ama bakalım ne önerecekler
işletme esasına göre vergilendirilirsiniz
2 yıl sonunda gelir vergisine geçme durumunuz var ( isterseniz )
kısaca basit usulde vergilendirilmek sizin bu durumunuzda daha uygun...