Muhasebe

Incredible incredible

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
7.208
19.831
348
Merhaba arkadaşlar . Lisans işletme mezunuyum. 4 sene boyunca teorik olarak muhasebe dersi gördüm
Yaklasik 8 sene önce özel bir kurumda çalıştım. Çalıştığım bölüm muhasebe üzerine değildi ancak az çok göz aşinalığim vardi. Ben yeniden çalışma hayatına dönmek istiyorum,ancak genellikle deneyimli personel istiyorlar. Ben az düzeyde bildiğimi söyleyip ise girsem, kısa sürede öğrenebilir miyim?Uygulama çok mu zor? Hani biliyordun derler mi bana

Bence rahatlıkla yapabilirsin sonuçta senin bildiğin onlara uymaz bende zamanında çalıştığım dönemde hiç muhasebe bilmiyordum 1 senelik deneyimim var veresiye programı kullandım dedim onlarda bana kendi programlarını öğretti vegaydı sanırım 3 sene çalışmıştım kimse de bişe anlamamıştı

Tabi yapılır yapılmayacak bir şey yok.
Her şirket farklı bir program kullanır.
Cesaret örneği olsun diye anlatıyorum.

Lise yıllarımda babama yardıma giderdim iş yerinde hesap tutmak için vega kullanıyorlardı, ben de kullanırdım. Amcam muhasebeci hiç sevmez vegayı zulüm gibi der her zaman. Gittiğiniz şirket neyi kullanıyor vs hepsi önemli.
Ben öğretmenim, okulu uzattığım senelerde özel bir eğitim kurumunda kayıt muhasebe vs herşeye bakıyordum. O dönemde herşeyi raporlayıp mali müşavir mail atıyordum.

Ki siz işletme mezunusunuz hayli hayli yaparsınız. İki hafta adaptasyon süreci bir de illa ki bir işi anlatacaklar hemen herşeyi not alırsanız mis gibi öğrenirsiniz.

Hiç anladığım bir konu değil ama ben size destek olmaya geldim :) Bir ara tipik anne bunalımına girmiş gibiydiniz. Umarım güzel koşulları olan bir iş bulur ve tüm sıkıntılarınızı atarsınız üzerinizden :) Gönlünüzce olsun.

Merhaba arkadaşlar . Lisans işletme mezunuyum. 4 sene boyunca teorik olarak muhasebe dersi gördüm
Yaklasik 8 sene önce özel bir kurumda çalıştım. Çalıştığım bölüm muhasebe üzerine değildi ancak az çok göz aşinalığim vardi. Ben yeniden çalışma hayatına dönmek istiyorum,ancak genellikle deneyimli personel istiyorlar. Ben az düzeyde bildiğimi söyleyip ise girsem, kısa sürede öğrenebilir miyim?Uygulama çok mu zor? Hani biliyordun derler mi bana
Ön muhasebe işinden başlayabilirsiniz. Orada deneyim kazandıkça genel muhasebeye geçersiniz. Genel muhasebeye zordur , çünkü her gün mevzuat değişiyor. İlk önce bir başlayın zamanla geçiş yaparsınız

Son düzenleme:
Programı bilmiyorum ama hepsi genel olarak aynıdır.
2-3 ayda çözülür.
Önemli olan hangi alanda ilerlemek istediğin.
Muhasebe okyanus gibidir, her gün değişir, her gün yenilenir.
Sadece fatura, makbuz kes olayı değildir yani.

Bilince de çok zevklidir, tavsiye ederim :D

Yani bence çekinmeyin, kimseye doğuştan yüklenmiyor iş bilgisi. İlk başta deneme süresi oluyor zaten bir çok iş yerinde, o sürede gayet rahatlıkla öğrenirsiniz.

Ön muhasebe işinden başlayabilirsiniz. Orada deneyim kazandıkça genel muhasebeye geçersiniz. Genel muhasebeye zordur , çünkü her gün mevzuat değişiyor. İlk önce bir başlayın zamanla geçiş yaparsınız
Sağolun , boşuna okumuş olmak istemiyorum. Muhasebe dersim çok iyiydi ama sadece teoride kaldı .

Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum. Öğretecek kimse de yoktu, şirket yeni kuruluştu. Hiç bir bilgim yokken girdim , araştırarak öğrendim. Genel muhasebeyi de şirket bünyesinde tutuyorum şimdi. İstedikten sonra yapabilirsin, teoride olsa biliyorsun ben sıfır girdim bu işe.

Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum. Öğretecek kimse de yoktu, şirket yeni kuruluştu. Hiç bir bilgim yokken girdim , araştırarak öğrendim. Genel muhasebeyi de şirket bünyesinde tutuyorum şimdi. İstedikten sonra yapabilirsin, teoride olsa biliyorsun ben sıfır girdim bu işe.
Sağolun , evet bir yerden başlamam lazım artık . Umarım olumlu dönüşler alabilirim

hiç mi hiç alakam ve hiç mi hiç bilgim olmadığı halde SAP programını öğrendim ve müşterilerin havale ve denkleştirmelerini yapıyordum tabii daha başka da şeyler. benim işim değildi bile. öyle güzel öğreniyorsunuz ki. hiç çekinmeyin bence

Bir yerden giriş yaparsanız hatırlarsınız zaten. Temeliniz olduğu için de zorlanmazsınız
Mezun olduğumda deneyim istediler. Kimse sıfırdan eleman yetiştirmek istemiyor. Bende kpss ye yöneldim. O da gittikçe zorlasti, olmadı. En başında maaş istemiyorum diyip bir yerde çalışmış olsaydım sanırım bu yaşta bu sıkıntıları cekmezdim

hiç mi hiç alakam ve hiç mi hiç bilgim olmadığı halde SAP programını öğrendim ve müşterilerin havale ve denkleştirmelerini yapıyordum tabii daha başka da şeyler. benim işim değildi bile. öyle güzel öğreniyorsunuz ki. hiç çekinmeyin bence
İyi ki buraya sormusum. Acayip stresliydim

Back
X