Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Nasıl?

Aynen aynen. Ben 4 yıllık İktisat mezunuyum, 4 sene ne zorluklarla okuyup mezun oldum falan neyse, biraz böyle bilmem gerektiğini düşündüğüm için muhasebe bürolarında staj tarzı, yetiştirmek üzere tarzı işlerde takılayım dedim. Maaş verilmemesine razıydım çünkü amacım sadece iş öğrenmekti ve paraya da ihtiyacım yoktu. Ama biraz araştırdım, bi öğrendim ki abuk sabuk ayak işleri, yemek yaptırmalar, temizlik yaptırmalar falan... Ben 4 yıl bunun için mi okudum dedim kendi kendime. Adamların işine geliyor çünkü öylesi. Ben de vazgeçtim şimdilik, muhasebeyle ilgili girersem de bir şirkete tanıdık vasıtasıyla gireceğim. Ama ben Finans sektörü düşünüyorum.

Cok dogru dusunmussun, malesef bu bolumlerin artik gelecegi yok. Mali musavir olunmadikca insan yerine koymuyor sektorun patronlari. Yazik gunah. Mezun cok ondan boyle diyorlar. Madem kapatin o bolumleri bir sureligine ihtiyac duyulana kadar acmayin degil mi ama?

Insallah cok basarili olursun,finans isi cok guzel gelecegi olan bir sektor

Muhasebe ve Finansal Yönetim nasıl peki? Burdur'da?

Muhasebe ve Finansal Yönetim nasıl peki? Burdur'da?
Gazi ünv.muhasebe bölümünü bitirdim.daha sonra üzerinede 2 yıl çeko okudum.şimdi lisans mezunuyum.iş olanağı dersen valla hepsi kpss ye dayanıyo son atamada ortalama 83le filan kapatıyo.alınmıycak bi puan değil bence.özeldede iş bulursun boşta kalmassın yani.he şimdiki aklım olsa ya sağlık yada öğretmenlik okurdum.ama ben ticaret lisesi mezunuyum ve benim zamanımda katsayı sorunu vardı.onun için ikiside olmadı.hakkında hayırlısı olsun

Aaaa çok sevindim şu anda :) Ben Gazi'yi araştırıyorum da :) Polatlı'da meslek yüksekokulu galiba. Biraz uzak geldi merkeze. Dersler, akademisyenler nasıldı?

Ya ben sağlık okuyorum ama bırakmak zorundayım bazı sebeplerden ötürü. Tabi ki 83 alınmayacak bir puan değil. Atamadan korkmuyorum.

Darkmore çok güzel özetlemiş olayı..
Yazdıklarına katılıyorum.

Aaaa çok sevindim şu anda :) Ben Gazi'yi araştırıyorum da :) Polatlı'da meslek yüksekokulu galiba. Biraz uzak geldi merkeze. Dersler, akademisyenler nasıldı?
Canım polatlı değil çubukta.evet çok uzak merkeze sen şehir dışındanmı gelceksin.eğer öyleyse hiç ankarayı kazandım diye sevinme çünkü çok küçük ve merkeze çok uzak bi ilçe.gezecek hiç bir yeri yok.heleki denizi olan bi yerden filan geliyosan birazda gezmeyi seviyosan zorlanabilirsin.akademisyenleri iyiydi derslerime hep doç. Ve prof.lar giriyodu metkezden geliyolardı yani yüksek okul diye umursamamazlık yapmıyolardı.ben mezun olalı çok oldu ama en son gittiğimde bölüm başkanı hala aynıydı fatma taş.kampüs güzeldir askeriyeden bozma.ormanın içinde.ders işlerken ağaçlarda sincaplar gezer görürsün.çok güzel iki sene geçirdim ben.

Polatlı diyor ama. Ben KYK'da kalcam muhtemelen. Merkezden gidiş ne kadar sürüyor?

Kayıtlı oldugunuz okulda 2 yıl okuduysanız ve bölümünüzün 2yillik olani da varsa bazi universiteler önlisans diplomasi veriyo okulu birakirken diye biliyorum,bi arastirin isterseniz.

ismek gibi kurslarda bile öğrenip bir yerden başlanabilecek bir şey muhasebe. ben 5 ay kursa gittim çok şey öğrendim muhasebe programramları ile ilgili. sonra iş buldular da ben o dönem okula başlamıştım

O zaman Hacettepe'ye de tutuyor puanım. Eminsiniz değil mi?
Evet 2 yıllıklara meslek lisesi ögrencileri sınava girmeden de obp puanı ile yerleşiyorlar ama yinede internetten te yazın çıkar isterseniz ama şöyle birşey var 2 yıllıklarda öncelik meslek mezunlarının kontenjanın %60 meslek %40 diğer lise.

Ben meslek lisesi değilim yalnız. Yine aynı kural geçerli mi?

İktisat mezunuyum çalışıyorum.
1 yıllık ofis tecrübem var sonrası hep şirket.
Şuan çalışıyorum ama 1 ay sonra işsizim.
İş arıyorum ama yok.
Ülkenin haline bakarsak normal diyorum.

Vallahi kuzucuğum şu anda 2 yıllık muhasebe okuyup hemen işe başlamayı istiyorum. Ardından da Hukuk okumayı istiyorum. KPSS'den atansam hemen düz memur olup bir yandan okumak istiyorum ama atanabilecek miyim bilmiyorum.

Hakımızda hayırlısı olsun kızlar
@Lousios bu arada iyi düşündün mü muhasebe bölümünü benim abimde o bölümden mezun okumamı istemedi...
İyi araştırmak lazım...

Kızlar sıralamam çoğu bölüme yetiyor ama puanda degişiklik oluyor şimdi ne yapıcam 2 yıllıklar da sıralama önemli degil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…