Muhasebe ve finansman mı grafik tasarım mı? Hangisinin önü açık yada önerebileceğin bir meslek var mı?

tasarım alanında çalışan ve eğitimcilik yapan birisi olarak Türkiye'de grafik okumanın son derece gereksiz olduğunu düşünüyorum. alaylı olarak bu işi öğrenip yapan sayısız insan varken diplomanız sizi öne asla geçirmez.

normalde nasıl alacakmışsınız belgeyi?
grafik tasarım hakkında fikrim yok ama grafik tasarım diyorum her türlü devletle uğraşmaktan iyidir bence

Hangi mesleği önerirsiniz?

Grafik tasarım aman diyim seçmeyin okuması hem çok zor hem de iş olanakları şöyle ki artık en ufak belge alan kişi bile grafik tasarım işini yapabiliyor ve iş veren tarafından da onlar daha çok seçiliyor onu seçmeyin de neyi seçersiniz seçin kardeşim okul üçüncüsü olduğu halde piyasada sıyrılması çok zor oldu

Abim muhasebe okuma diyor normaldede belge alabilirsin dedi ama üni ile çok farklı değil mi?
Normalde belge almak ayrı okumak ayrı bir şey. Ben o bölümü okudum, muhasebe ve finansmanda da yüksek lisans yaptım. Muhasebe uzmanıyım bir şirkette. Belgesini almış kimseyi işe aldığımızı görmedim. İkisi de kendine göre titizlik isteyen kafa şişiren işler. Hangisini severek yapacaksan onu seçmeni öneririm.

Bu bölümü okursam işsiz kalma ihtimalim var mı?

Bu bölümü okursam işsiz kalma ihtimalim var mı?
Var tabi ki. Bir arkadaş ikisinden de bir cacık olmaz demiş. Duruma göre haklı. Atanmak kolay değil, özel sektör kurtlar sofrası. Seversen, severe yaparsan işe yansır hem titiz çalışırsın hem sürekli gelişim aşamasında olursun. Ama aksi durumda işin çok zor sevmediği bir işe gitmek boğar insanı, kafan işte olmayınca hata yaparsın sürekli ki bunlar mali hesaplar, dikkat gerektirir. Sana kesinlikle bunu oku diyemem. Birlikte mezun olduğum arkadaşlarımdan 80- 90 kişiyle hala instagramdan takipleşiyorum ya da bazı arkadaşlarımla konuşunca hemen hemen hepsinden haber alabilmiş oluyorum. Üç dört kişi bu alanda devam ettik. Diğerleri iş bulamadığı için başka işlere yöneldi. Biraz karanlık yani ilerisi.

Yani sana öneri veremem bu konuda, bu kararı kendin vermen gerekir.

2 yıllık ise grafik tasarım okuma. Muhasebeyi seç ordan dgs ile 4 e tamamla bankaya yada kpss ile biyerlere gir.

ikisini de tavsiye etmem
ama grafik tasarımda yazılımcılarla beraber çalışma imkanın var
arayüz tasarımcısı falan olabilirsin, uygulamaların, web sitelerin arayüzlerini yapabilirsin
gerçi rakibin çok çünkü bu dediklerimi deneyimli grafik tasarımcılar da yapıyor
muhasebeyi aslaa ama asla önermem bak bu ayrı konu

bence siz bölüm araştırmaktan ziyade üniversitenin tam olarak ne olduğu ve insana ne kazandırdığı ile ilgili bir araştırma yapmalısınız öncelikle. bazı şeyleri fazla hafife alıyorsunuz gibi geldi.

Ben bilinen bir üniversitenin tasarım alanında okudum, o süreçte grafik yan dal ve açıköğretimden de işletme bitirdim ve çalışmaya başladım, okulumda derslerde asistanlık yaptım ve canım çıktı. Ama mezun olduktan sonra çok iyi bir maaşla ve istediğim düzende işe başladım, şimdi de aynı bölümde yüksek lisans yapıyorum. Mezun olan arkadaşlarımdan henüz iş bulamayanı da var, kendi işini şirketini açan da var. Bunlar olmasa bile akademide kalmak isteyebilirsiniz bu da bir seçenek ama neyi severek yapacağınızı düşünüyorsanız onu seçin. Eğer severek yapmıyorsanız okumanız da zor olur alanda çalışıp kendinizi geliştirmeniz de zor olur bence.

Finans alanlari insani kanser edecek kadar streslidir. Tecrübeyle sabit. Grafik tasarim yerine bilgisayar programlama okuyup+grafik tasarim belgesi alabilirsiniz daha mantikli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…