• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi muhallebiyi yarı su yarı sütle yapanlar???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
akşam muhallebisini yarı su yarı sütle yapıp içine mama katsam olurmu? tariflerde hep suyla yapılıp mama öyle katılıyor.birde mamanın ölçüsü önemlimi? mesela 210 cc muhallebiye 7 ölçek mama katmakmı gerekir yoksa daha az da katsak olurmu?bazen çok koyu oluyor az katsam olurmu ozaman?

2-3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
200 ml. kaynamış su
6 ölçek biberon maması

mamayla muhallebi yapacaksanız tarifi bu. su ve pirinç unuyla pişiriyoruz muhallebiyi altını kapattıktan sonra mamayı atıp karıştırıyoruz sonrada afiyetle yediriyoruz.
Mamayla yaptığınız için süt konullmuyor içine

hazir muahallebi yapiyorsan uzerindeki tarife aynen uyman lazim,suyla diyorsa suyla,sutle diyorsa sutle(formul sut) yapacaksin.Suyla tarifi olan bir mamaya sut katmamalisin,dikkat ettiysen oyle yaptiginda mamanin daha koyu bir rengi olur,cunku icine olmamamsi gereken bir sey katmissindir ve farkli bir reaksiyon olusmustur.Doktorum kasik mamalarina basladigimizda beni ozellikle uyarmisti,su ve sutle yapilan iki cesidi vardir,dikkat et diye.Ben onun onerisinden birkac gun once suyla yazan tarife sut katinca renginin degistigini(acik kahve oldu) gordum ve vermedim bebegime.Bu arada suyla yapin diyen mamalarin icinde kendiliginden sut vardir ondan suyla yapilir.Ekstra mama koydugunuzda bebeginizin su dengesini bozarsiniz ve vucudu susuz kalabilir,eksta bayag su icirmeniz de gerekir yemekten sonra ki dengelensin.Saglicakla.

arkadaşlar ben suyla yapılanlardan alıyorum ama üzerindeki tarife tıpatıp uyunca çok koyu olyo örneğin milupanın tahıl karışımı 130 ml suya 6 tepeleme yemek kaşığı katıp yapılıyo o da inanılmaz kıvamlı oluyo..ben aynen yazdığı gibi yapıyorum sonra başka biberonda 60 ml devam sütü yapıyorum onu tahıl karışımına ekliyorum..zaten pişirilmeden yapıldığı için soğmasını bekleme derdi yok..yanlış mı ki yaptığım kafam karıştı şimdi benim..paketin üzerinde bebeğiniz isteğine göre daha kıvamlı veya daha sulu yapabilirsiniz yazıyodu bende suyla sulandıracağıma devam sütüyle sulandırıyorum gün içersinde devam sütü alımı az olduğu için..bi sorun olur mu acaba şüpheye düştüm şimdi?

anladım. ben su ve süt karıştırarak yaıpıyordum mama katmıyordum. şimdi geceleri pek uyanmıyor oyüzden mama içmemiş oluyor diye muhallebisine katayım dedim. günde 500 ml. içmesi gerekiyomuş reklamlarda,doktorum programındada üstüne basa basa söylüyolar. fakat o kadar mamayı nasıl içsinki?9 aylık bebeğim herşey yiyor. artık büyüdüğü için muhallebiden sonra gece uyanmıyorda. gün içinde mama versem bu sefer yemeklerini yemeyecek.

anladım. ben su ve süt karıştırarak yaıpıyordum mama katmıyordum. şimdi geceleri pek uyanmıyor oyüzden mama içmemiş oluyor diye muhallebisine katayım dedim. günde 500 ml. içmesi gerekiyomuş reklamlarda,doktorum programındada üstüne basa basa söylüyolar. fakat o kadar mamayı nasıl içsinki?9 aylık bebeğim herşey yiyor. artık büyüdüğü için muhallebiden sonra gece uyanmıyorda. gün içinde mama versem bu sefer yemeklerini yemeyecek.

muhallebisine rahatlıkla katabilirsin.
evet 500ml içmeleri çok zor günde 1 kere 200ml verebiliyorum ben. bazen gün içinde 1 öğün yemek vermezsem o zaman 400ml alabiliyor.

arkadaşlar ben suyla yapılanlardan alıyorum ama üzerindeki tarife tıpatıp uyunca çok koyu olyo örneğin milupanın tahıl karışımı 130 ml suya 6 tepeleme yemek kaşığı katıp yapılıyo o da inanılmaz kıvamlı oluyo..ben aynen yazdığı gibi yapıyorum sonra başka biberonda 60 ml devam sütü yapıyorum onu tahıl karışımına ekliyorum..zaten pişirilmeden yapıldığı için soğmasını bekleme derdi yok..yanlış mı ki yaptığım kafam karıştı şimdi benim..paketin üzerinde bebeğiniz isteğine göre daha kıvamlı veya daha sulu yapabilirsiniz yazıyodu bende suyla sulandıracağıma devam sütüyle sulandırıyorum gün içersinde devam sütü alımı az olduğu için..bi sorun olur mu acaba şüpheye düştüm şimdi?

bende kullanıyorum ama sadece su ile yapıyorum zaten o tahıl karışımıda süt bazlı.
ben tamemen göz kararı yapıyorum isteğinize göre dediği için bebeğimin yiyebileceği kıvama göre yapıyorum.
Ama ilave süt kullanmanın bir zararı olur bilemiyorum.

Back