Muhafazakarların değer tartışması

ne diyeyim siz o zaman herşeyi "çok iyi" bildiğinize göre çözümü de biliyorsunuzdur??biz garip üyeleri de aydınlatırsanız ihya oluruz..

Ya artik bir olayaa bakarken gercekci degerlendirilsin lütfen..

Elbette ki kadin okumali, ögrenmeli, bilgili olmali zira gelecek nesillerin ögretmeni önce kadindir..

Ama birde gercekler var..
KAdin ayni zaamnda neslin devaminin tek mümkünatidir..

Cocuklari fabrikalarda fanuslar icinde yetistirme gibi bir imkan olmadigi sürece neslin devami icin kadin mecburen dogurmak zorunda, yaratilisin geregi bu..

Burada alisveris merkezlerinde cocuk mamasi, iviri ziviri reonunun en az 5 katidir kedi köpek mamasi, bakimi reonu..
Yani insanlari kimliklerinden cikarip baska bir kimlik kazandirmak isterseniz bir yerde aksakliklar yasanmaya baslar..

Zira bugün Amerikan ve Bati toplumunun cöküs ve ayrisma sebebi budur..

Kadinin profili, bilgili, donanimli, özgüvenli, bir anne olusudur..

Aksi takdirde kadin kimligini yitirmis ve kendi icin yasayan bir birey olmus olur..

Son düzenleme:

Doğru düzgün bir yorum geldi şükür

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

anne olanlar evcil hayvan yetiştiremiyor mu? çocuk yapacağına kedi köpek besliyor mantığına getirdiniz konuyu helal olsun..

hiç unutmam evliligimin daha ilk yılları kütahyada ikamet ederken oldugumuz katta dumlupınar unili gençlerden oluşan karma bir grup mevcuttu.

Kız erkek karısımı bu evde kalan gençlerle alakalı çok defa şikayet edilsede apartman yöneticisine ciddiye almadılar ögrenciler pek ''tamam'' deyip geçiştirdiler..

gel zaman git zaman birgün apartmanda kıyamet koptu...

Aileler belli aralıklarla bu evi ziyaret edecekleri zaman kızın tarafından birisi gelirse erkekler evi terkediyor eger erkeklerden birinin ailesi gelirse kızlar evi terkediyor..

Netekim kız ailelerinden biri kızının kızlarla kalıyor diye bildigi bu daire zilini çalınca talihsiz bir genç (!) kapıyı bornozla açıyor ve bu durumu gören adam yanlış yere geldim deyip tam özür dilerken kızının o arada kapıya kim geldi ya bu saatte diyerek geldigini görünce kayışlar kopuyor...

Ve sonrası gözümüzün önünde cereyan etti zaten adamın kızını bir dövüşü vardı hala gitmez gözümün önünden..Acımıştım haline ne yalan diyeyim..

abdurrahman dilipak'ın ''birlikte yaşamayı uygun buluyorlar artık'' isnadını görünce anlatmak istedim..

egitimin karmalıgından ziyade birlikte yaşamayı küçük yaşta uygun gören genç kızlarımız zamanla dejenere olan bu çöküşte yok olup gidiyor..erkek yine kurtarıyor da paçayı ya kız ?

Evlenmek,üremek bir kadının dogasında olan bir durum..evlenip evlenmemesi elbette onun tercihi ama aile kavramındaki kutsallık ileride yalnızlıgın buhrana dönüşmemesinde ki en büyük güzellik degil midir zaten ? Yoksa tercih meselesi evlenirsin evlenmezsin senin bilecegin iş..

A.dilipak'a o kadar da kızmayın haklı oldugu yönleri elbette mevcut..

:))

Yok efendim anne olanlar evcil hayvan besler ama siz Papa nin gecen pazar ki ayin konusmasi ve Bati toplumuna mesajini dinleyin anlarsiniz en demk istedigimi..

Zira böyle anlamamak icin zolamak oluyor..

Yozlaşma var artık kimse misafirliğe gitmiyor akraba,akrabayı unuttu

..çoğunluk dizilere daldı ondan mahalle baskısı azaldı toplumun kaynaşması soğudu istekler çoğaldı modern yaşam insanları doyumsuz yaptı ,ama lnsani duygular azaldı kim pişirdiği yemeği komşusunu götürüyor ancak aşure zamanıyla kısıtlı oluyor bunlar kentler daha berbat sanırım , ilçede yine insanlar birbirlerinin ölüsüne düğününe gidiyor zenginleştik ama manevi açıdan fakirleştik

ema1 bu seferlik linki ben ekledim ama lütfen siyaset bölümüne konu açarken haberin kaynağını da yazın.
Kaynaksız konular kapatılmaktadır, bu bölümün kuralı ve haber sitelerinin alıntılanan haberlerinin kaynaksız yayınlanamayacağına dair yasal uyarıları gereği.

Anammm o nasıl hikaye öylee
İnsanların ailesini kandırmaya karşıyım ben bu yüzden.

Mune teşekür ederim bulamadım araştırıyordum , öpüldünüz

Prezentabl kısmen haklısın ama herşeyi kadına yüklemeyin, çoğalmak erkeğinde doğası gereği, öyle doğası gereği ki hertürlü kılıfını uyduruyor, gayrimeşru çocuklar doğuyor bu yüzden, kadına sen kadınsın kır dizini otur koca bekle, erkeğe aslanım helal olsun sana tüm kızlar, elinin kiri, eğlenilecek kız, evlenilecek kız tabirlerini öğretirseniz, kız oturur ürer, erkek her çiçekten bal almaya devam eder, hani erkeğin namusu?
Onlarda namus yok mu? Bal gibi var da kimin umrunda, kızınki sağlam kalsında erkeğin namusu defalarca gidiversin ne de olsa erkekliğin şanından.

Niye aile kavramının kutsallıgını yansıtan yasalar çıkmıyor o vakit artık evli olsan bir türlü evli olmasan bir türlü evlilik sonlanırken ya da evlilik içersinde bir hata yaptığında bir bedel ödemiyorlar ki erkeğin kaybettiği hicbirsey yok bozuk para gibi harcıyor nasıl olsa 60 yaşında da çocuk sahibi olabilir fransa da yasakken bu ülkede zina serbest işine gelirse

Artııııı resmi nikahtan evvel dini nikah kıyılması yasak olmasına rağmen kim umursar yasağı, gelsin dini nikah hop hop hop

mune'cim dedimya erkek bir şekilde yolunu buluyor ona toplum tarafından yüklenilen misyon çok farklı,hangimiz şahitlit etmedik ki buna..

Bir kız çocugu büyütüyorum..Ona ilk diyecegim şey herzaman okuyup ayaklarının üzerinde durması olacaktır..

Ayrıca aile kavramının kutsallıgını da ögretecegim..Feminist olmasını istemem asla..Hayatı bu tip acı tecrübelerle ögrenmesini bir anne olarak asla istemem..

Ama kız çocugu çok daha farklı mune çok..Çünkü istesen de istemesende o misyon sana çoktan yüklendi..

o da nedir biliyor musun ?

Kendini korumak..Çünkü dünya çok kötü.

Gercekten hemen sapla samanlar karisti:)))

Evliliklerde yada kiz ve erkek cocuklarinin egitiminde yapilan hatalar baska bir konu..
Kadini kimliginden cikarmak baska bir konu..

Burada bahsedilen kadini kimliginden etmek..
Yani, kadini bilgili, egitimli, donanimli anne profilinden cikarip, kendi icin hayatini yasayan bir birey haline getirme sorunu..
Yani aile kavraminin cöküsü..

Hea evlilikler, kiz, erkek cocugunun yetistirilmesinde ki aksakliklara gelince..
Iste önce kadin bilgili, donanimli hale gelecek sonra cocuk sahibi oldugunda, o cocugu yetistirirken bu yanlislari yapmayacak ki, gelecek nesiller dogru yetistirilmis olsun ve toplum düzelsin..

Kadin " amann kadini eve kapatmak istiyorlar, kadin cocuk yapsin istiyorlar, kadini ezmek istiyorlar" diye, yanlis yönlendirilirse, otaya daha büyük yanlislar cikar..

Artııııı resmi nikahtan evvel dini nikah kıyılması yasak olmasına rağmen kim umursar yasağı, gelsin dini nikah hop hop hop

Ben ilk erkek arkadaşımla evlenmistim muhafazakârliksa sapına kadar muhafazakarim ama sözde muhafazakâr eski eşimle gecinemedik kendileri içinde duygusallik bulundurmayan aldatmayı aldatma olarak saymadı bile aldattığı kanıtlasan tazminat çok komik iki sene mahkemelerde surunursün lanet edip bosaniyorsun şimdi yeni biriyle evlenmiştir bile hicbirsey olmamış gibi hayatına devam

kadın önce bireydir zaten..tüm sıfatlarının önünde kendisi vardır..önce kendisi düzgün olacak,sonra kendisine değer veren bir eş seçecek,sonra ancak iyi bir anne olacak..
ben anne olduktan sonra herşeyin önüne evladımı koydum ama hala birey olarak kendim öenmliyim.yoksa evladımı düzgün yetiştiremem zaten..

evet bizden istenenin:öncelikle anne olmak dayatması olduğunu düşünüyorum ....

Vallahi hala anlamadım niye konuyu kadının evhanımı olmasına getirmiş.
Çocuk için deniyorda, bak ben çalışıyorum 2 tane doğurdum, sen çalışmıyorsun sende 1 tane
Yani çalışan kadında aile kavramından kopmuyor Türkiyede.
Bana göre kadını ikinci plana atmak amaç.

Ama sen genede evlendir kızı biran önce, yaşı geçiyor bak

bir de siz eğitimi donanımlı olmayı falan hepsini çocuk yetiştirme vasıfları için uygun görüyorsunuz.yani kadın çocuk yetiştirmek içi,n eğitimli olmalı vs..
oysa kadın önce kendisi için bunları yapmalı,bir konumu yaşamı olmalı...daha sonra evladına gerekli eğitimi verir zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…