Muhafazakarların değer tartışması

Birde 3 çocuk doğur 6 yıl önce emekli ol , o kadar masraf nasıl kaldırılır bu çocuklara evde kim bakacak ,olmayacak işler bunlar

ve 35 yaşından sonra patronlar kadını işe almıyorlar hiç gittiniz mi
işçi bulma kurumuna 35 üstü patronlar istemiyor çıt kırıldı kadınlar arıyorlar

kadın olmak zor memlekette

Önce kadın kendini yetiştirecek,sonra evladına alt yapısı sağlam donanımı verecek ki,evlatta hayata sağlam adımlarla basabilsin..

Katiliyorum abla. Hz. Hatice annemiz bile ticaretle mesgul bir kadindi.

Bende kizimi hic okula vermeyim en iyisi dogsun buyusun hemen evlensin ne icin doguruyorum sanki

Hep kadinlar üzerine oynansin heeep...

Müdürüm benim kızda 2 gün önce işe girdi,napsak işten mi çıksa acaba,otursun evde koca beklesin çeyiz yapsın .
Bir dünyada para saydık okula boşa gidecek şimdi hepsi..

vuuuhuuu okuyup iş sahibi olucak kızlar inanılır gibi değil ne ayıp oysaki senin görevin evlenip tavşan gibi doğurmak başka bi amacın olmamalı

Doğuracak tabiki en baş görevi değilmi,3-5tane doğurur sağlıksız bireyler yetişir sonuçta

vuuuhuuu okuyup iş sahibi olucak kızlar inanılır gibi değil ne ayıp oysaki senin görevin evlenip tavşan gibi doğurmak başka bi amacın olmamalı

Ya işte hep bu tip sözler, böyle "senin vazifen bu!" ifadeleri anne olmaktan soğuttu beni yemin ediyorum. Kadınlar bu kadar hiddetlenip inatlaşıyorsa sebebi böyle alçaltıcı aşağılayıcı sözlerdir. Halbuki bunlar söylenmese her kadın annelik iç güdüsüyle doğuyor zaten zamanı gelince ister. Ama "inadına kuluçka makinası olmayacağız" fikrini güçlendiriyor bu söylemler.

Kadinin önce kendini egitmesi, egitim almasi, özgüveninin olmasi gerektigini zaten söyledik anlasilmayan neresi:)) Yada anlasilmak mi istenmiyor..

Burada sabahtan beri anlattigim kadinin calisip calismamasi degil:))))

Kadinin kimliginin saptirilmasi ve aile kavraminin cökmesi..

Acaba insanlarin basa gelmeden birseyi anlamasi bu kadar zor mu gercekten ya?

Kadin, kimliginden cikariliyor, bugün Bati toplumundaki aile kavraminin cöküs sebebi bu..

Türkiye de ayni sona sürükleniyor..

Kadin kendi kimliginden cikariliyor..

Oysaki bir kadin, önce kendi egitimini tamamlamali, bilgili, donanimli, özgüvenli biri olmali sonra anne kimligini kazandigindada, yetistirecegi cocuguna dogru seyler ögretmeli ki, hem toplum yanlislarindan kurtulsun hemde toplumun cekirdegi ve en önemli kurumu aile ayakta kalabilsin..

Yok konu demagojiye baglanacaksa, gercekler aslinda önemli degilse biz yazmayalim, demagoji yapilip gecilsin..

Doğuracak tabiki en baş görevi değilmi,3-5tane doğurur sağlıksız bireyler yetişir sonuçta

neymiş doğamızda varmış benim doğamda yok doğurmuyorum kardeşim

O kadar vahim düşüncelere dalma sakın,sen donanımlıysan ghelecekte iyi bir evlat yetiştirmeyi planlıyorsan neden olmasın..
Her kadın anneliği tatmak ister,ister çalışsın ister ev hanımı olsun hiç fark etmez..
İkisini bir arada yürütür kesinlikle..

neymiş doğamızda varmış benim doğamda yok doğurmuyorum kardeşim

Evlat farklı bişey ama

tabiki öyledir ama bana göre değil canım

Yanlış anlaşıldım galiba annelik yerine çalışmayı seçtim gibi bir şey söz konusu değil. Ben çalışan bir annenin çocuğuyum zaten, hem iş hem ev hem çocuk ne kadar harika yürütülüyor annemden gördüm. Benim söylemek istediğim bu bazı kendini bilmezlerin çocuk doğurmak sizin göreviniz laflarının ters teptiği, böyle şeyler söylendikçe inadına doğurasım gelmiyor. Bir çok insanın da tepkisinin sebebi bu. Ya farkında değiller ya da zaten istedikleri bu bilerek damarımıza basıyorlar bilemiyorum.

Ayrica fikrinizi yazarken biraz daha saygili olun..

" Ya bunlar kadinin egitimli, donanimli olmasini bile calismasi icin degil, cocuk yetistirmesi icin istiyor" demeniz, benimde kalkip size " ya bunlar zaten din düsmani, bati özentisi, zavallilar" gibi birsey söylemem kadar düsmanca, zavallica, bayagi, iftira dolu, bölücü ve saygisizca...

Lütfen su ithamlardan, ayristirmalardan, kaliplastirmalardan vazgecin artik!!

Son düzenleme:
tabiki öyledir ama bana göre değil canım

Saygı duyarım fikrine elbette

Herkes kendince bişiler söylüyor işte,karaı verecek olan yinede sensin..
Birazda damara basıyorlar,kadını görmekistedikleri yer belli değilmi,evde olsun doğursun çocuk baksın kocaya hizmet etsin..
Amaç bu..

Ben kaçıyorum iyi akşamlar ..

Şahane toplum yapımız bozuluyor konulu yazılar ilk kez duyduğum birşey olmadığından şaşırtmadı da 'Başörtülü kızlar partisi' enterasan geldi. Hatta cidden böyle bir organizasyon varmıymış yoksa yazarın kendi uydurduğu bir betimleme mi diye bayağı araştırdım.

Ben en çokta asenayı çağırmalarını
garipsedim demek kıvırmayı öğrenecekler , kıvırıp kıvırıp kocadan istediklerini alacaklar,yani sosyete çağırsaydı garipsemiyecektim ,kadınların kadınlık hormonları tavan yapmış demek ne hatunlar var , ne fantaziler
..................

Yozlaşan bir şey yok. Yozluk hep vardı ve var olacak.

Etik değerlerin dinle bir ilgisi yoktur. İlgili olması beklenir ama yoktur.

Bu yüzden kendini dindar tanıtan insanlar bu tip sorunlarla ortaya çıkınca millet şaşırıyor.

Yozlaşan bir ahlak da yok ortada. Ahlak asırlardır hep aynı.

Eskiden boşanma bu kadar yoktu denilmesin, kadınların eli kocasına mahkumdu.

Bu tür bir hayat mı isteniyor? Kadın ne olursa olsun kocasına değer versin, evli kalsın? O zaman ahlaklı bir toplum mu olacağız?

Anne baba çocuk ilişkilerine gelince orda da durum çok farklı değil. Her zaman sorunlar vardı şimdi de var.

Muhafazakar kesim bu ülkede yeni ortaya çıkmış gibi böyle yazılar yazılması garip.

Bu olsa olsa muhafazakar kesimin ve dinin siyasete alet edilmesinin şimdi olmasınının kanıtı.

Sadece Turkiye degil ki, dunya yozlasiyor. Her taraf adeta bir ahlaki cokus icinde. Insanlar artik birbirine guvenmiyor, birlikte yasamak evlilige tercih ediliyor. Bunun dinle, dincilikle, basortusu veya sakalla da bir alakasi yok. Ya da Dilipak'in dedigi gibi kadinin calismayi anne olmaya tercih edisi ile de... Sonucta okumak, calismak ahlaksizlik degildir, yozlasma hic degildir. Sekilcilik, dincilik de guzel ahlak ile sonuclanmiyor. Dudak ucurtucu birliktelikler, ahlaksizliklar her kesimden insanda gorulebiliyor. Insanin icinde olmali. Aile bile bir yere kadar etkili olabiliyor. Yasadigin cevre, arkadaslar da ahlak degerlerini etkilemekte onemli bir yere sahip. Yani sonucta ahlak insanin beyninde bitiyor, cevreden aldigi etkilesimleri insanin kendi akil terazisinde tartarak olusturdugu kendi degerleri olusuyor. Herkes kendi degerlerini kendi belirliyor. Kiminin dogrusu digerinin yanlisi olabiliyor.. Ancak benim gozumde yanlis hayatlar gittikce cogaliyor.

Muhafazakarlik denilince dindarlik anlasiliyor, ancak benim gozumde uzaktan yakindan alakasi yok. Cevremdeki dinci muhafazakarlarin yaptiklarini ve hayatlarini gorunce.. Muhafazakarlik cok daha ayri bir olgu. Kendimden pay biciyorum, dindar degilim, ama muhafazakarim. Ve liberalim... Ve feministim... Hepsi birarada yani... Bunlar da benim degerlerimi olusturuyor.

geçen gün iett otobüsünde bir kadın ve bebek arabasıyla başka bir kadın bindi .oturdular pata küte çektiler arabayı otobüse.bebek ağlıyor otobüs sallandıkça kadın pat pat vuruyor arabaya suss diye bağırıyor el kadar bebek iyice korkuyor bağırıyor ?

Böyle mi 3 cocuk doğurun diyorsun böyle mi anne olsun herkes sonra da bu bebek büyüyüp yok uyuşturucu bağımlısı yok sapık şizofren diye damgalar yiyecek demi?

Bu kadar sevgisizlikle nasıl dünyaya sağlıklı bireyler gelir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…