bir de siz eğitimi donanımlı olmayı falan hepsini çocuk yetiştirme vasıfları için uygun görüyorsunuz.yani kadın çocuk yetiştirmek içi,n eğitimli olmalı vs..
oysa kadın önce kendisi için bunları yapmalı,bir konumu yaşamı olmalı...daha sonra evladına gerekli eğitimi verir zaten.
Bir ailede fertlerin çoğunluğu çalışmazsa, kadınlar evde oturursa geçinmenin yollarını da yazsalarda bilsek, müslümanız hamd olsun ama geçti o peygamber (sav) zamanı komşunun komşuya yardımı, tokun açı doyurduğu devirler kapandı, götüren havuduyla götürüyor, götüremeyen anca kendi evini döndürebiliyor.
Benim bildiğim çalışmakta ibadetten sayılıyordu, boş gezeni sevmez Allah diye bir tabir bile var.
Ne yapsam ki acep:26: kızıma kır kızım dizini evde otur koca bekle mi desem, yeter okuduğu hınzırın
Bir ailede fertlerin çoğunluğu çalışmazsa, kadınlar evde oturursa geçinmenin yollarını da yazsalarda bilsek, müslümanız hamd olsun ama geçti o peygamber (sav) zamanı komşunun komşuya yardımı, tokun açı doyurduğu devirler kapandı, götüren havuduyla götürüyor, götüremeyen anca kendi evini döndürebiliyor.
Benim bildiğim çalışmakta ibadetten sayılıyordu, boş gezeni sevmez Allah diye bir tabir bile var.
Ne yapsam ki acep:26: kızıma kır kızım dizini evde otur koca bekle mi desem, yeter okuduğu hınzırın
vuuuhuuu okuyup iş sahibi olucak kızlar inanılır gibi değilne ayıp oysaki senin görevin evlenip tavşan gibi doğurmak başka bi amacın olmamalı
vuuuhuuu okuyup iş sahibi olucak kızlar inanılır gibi değilne ayıp oysaki senin görevin evlenip tavşan gibi doğurmak başka bi amacın olmamalı
Doğuracak tabiki en baş görevi değilmi,3-5tane doğurur sağlıksız bireyler yetişir sonuçta
Ya işte hep bu tip sözler, böyle "senin vazifen bu!" ifadeleri anne olmaktan soğuttu beni yemin ediyorum. Kadınlar bu kadar hiddetlenip inatlaşıyorsa sebebi böyle alçaltıcı aşağılayıcı sözlerdir. Halbuki bunlar söylenmese her kadın annelik iç güdüsüyle doğuyor zaten zamanı gelince ister. Ama "inadına kuluçka makinası olmayacağız" fikrini güçlendiriyor bu söylemler.
neymiş doğamızda varmışbenim doğamda yok doğurmuyorum kardeşim
Ya işte hep bu tip sözler, böyle "senin vazifen bu!" ifadeleri anne olmaktan soğuttu beni yemin ediyorum. Kadınlar bu kadar hiddetlenip inatlaşıyorsa sebebi böyle alçaltıcı aşağılayıcı sözlerdir. Halbuki bunlar söylenmese her kadın annelik iç güdüsüyle doğuyor zaten zamanı gelince ister. Ama "inadına kuluçka makinası olmayacağız" fikrini güçlendiriyor bu söylemler.
neymiş doğamızda varmışbenim doğamda yok doğurmuyorum kardeşim
O kadar vahim düşüncelere dalma sakın,sen donanımlıysan ghelecekte iyi bir evlat yetiştirmeyi planlıyorsan neden olmasın..
Her kadın anneliği tatmak ister,ister çalışsın ister ev hanımı olsun hiç fark etmez..
İkisini bir arada yürütür kesinlikle..
Evlat farklı bişey ama
O kadar vahim düşüncelere dalma sakın,sen donanımlıysan ghelecekte iyi bir evlat yetiştirmeyi planlıyorsan neden olmasın..
Her kadın anneliği tatmak ister,ister çalışsın ister ev hanımı olsun hiç fark etmez..
İkisini bir arada yürütür kesinlikle..
Evlat farklı bişey ama
tabiki öyledir ama bana göre değil canım
Yanlış anlaşıldım galiba annelik yerine çalışmayı seçtim gibi bir şey söz konusu değil. Ben çalışan bir annenin çocuğuyum zaten, hem iş hem ev hem çocuk ne kadar harika yürütülüyor annemden gördüm.Benim söylemek istediğim bu bazı kendini bilmezlerin çocuk doğurmak sizin göreviniz laflarının ters teptiği, böyle şeyler söylendikçe inadına doğurasım gelmiyor. Bir çok insanın da tepkisinin sebebi bu. Ya farkında değiller ya da zaten istedikleri bu bilerek damarımıza basıyorlar bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?