Üniversiteli delikanlılar kariyer peşinde, iyi
bir iş, iyi bir maaş ve zevk alacağı, heyecan
duyacağı bir şeyler yapmak istiyor. Hüzün
ve çile ile işleri yok. Çaba, risk onlara
uzak dursun.. Okuyan kızların ev hanımı
olmak, anne olmak gibi bir dertleri yok
sanki. Onlar da bir iş bulup kendi geçimini
kendi sağlama peşinde.. Zaten giderek
evlenmek yerine birlikte yaşamı tercih
ediyorlar.. Evliliklerini sürdüremiyorlar..
Bu gidiş hayra alamet değil.. Aman dikkat.
Selam ve dua ile..
Abdurrahman Dilipak tüm yazıları
Bu rahatsız edici birşey miymiş?
Bir kadının iş bulma derdine düşmesi,erkeklerin kariyer derdine düşmesi ahlaksızlığın başlama sebebi miymiş?
çok haklısın burada feci saçmalamış.Bu rahatsız edici birşey miymiş?
Bir kadının iş bulma derdine düşmesi,erkeklerin kariyer derdine düşmesi ahlaksızlığın başlama sebebi miymiş?
sekreter evli değilmiydi ya. nasıl imam nikahı kıyabilir.kendisinden pek hazzetmem ama yazdıkları da pek yanlış sayılmaz.konu tesettür değil sadece,muhafazakar denilen kesimden sözediyor.aslında bir nevi özeleştiri yapıyor.
üniveristedeki cinayet olayında ; maktülün kardeşleri konuşuyor,dini bütündü,kadınlarla el sıkışmazdı bile ..bu sebeplerden sekreter kadınla imam nikahı kıydı.. o kadar dini bütün ama resmi nikahı bekleyemeden ,cinsellik yaşamk için dini nikah kıydırıyor ama..bu ne perhiz ne lahan turşusu ...
kimsenin dinini yaşamntısını başörtüsünü sorgulamıyorum ancak dini bütün adı altında yapılan ahlaksızlıkları hazmedemiyorum.
yazıdaki bir diğer hoşuma giden kısım da;ala dergisi ile olan şu cümle,"kadın kadına olunca herşey mübahmış gibi yapılıyor"..bu kısmı da çok doğru buluyorum..
sekreter evli değilmiydi ya. nasıl imam nikahı kıyabilir.
parkon dilipak tan bahsediyoruz,ona göre tabii ki öyle
kadının yeri evi olmalı,en büyük görevi de anneliği olmalı..zaten 2 işe yarıyor kadın ,kocasını mutlu etmek,çocuk doğurmak..
Yazida bazi bir iki seye katilmasamda geneli ile cook dogru..
Zira gercekten bir cöküs sözkonusu..
Gecen gün 55 yasinda bir alman la konusuyoruz..
Adam yanliz, bir kizi varmis evlilik disi oda, coook uzakta..
"yarin tatilde ne yapiyorsun" dedim
"ne yapacagim tüm dini, resmi tatillerde oldugu gibi yanliz basima oturacagim" dedi..
"kizin gelmiyor mu hic?" dedim..
"yook o kendi hayatini yasiyor" dedi..
"zor bir durum keske evlenseydin, belki suan yaninda elini tutan bir esin olurdu" dedim..
" bizim toplum icin artik aile hayati cok uzak, biz Amerika nin yasam tarzini aldik, herkes kendi hayatini yasiyor" dedi
Türkiye de giderek bu duruma geliyor..
Bilseniz burada öylesine yazik bir haldeki yaslilar..
Evlenmemis, bir cocugu bile olmamis, yaslanmis ve yanliz basina ölümü bekliyorlar, bazilari kendini öldürüp kurtulmak istiyor, intehar ediyor..
Yani bizim ülkemizde ve toplumumuzdada hersey yozlasiyor yazik...
gün olup sizinle benzer yorum yapacağım aklıma gelmezdi:)
ama fark şu ki sizinle:ben tüm bunların sebebinin dayatma olan bir muhafazakarlık olduğunu düşünüyorum..insanları içlerine kapatan ,dine yöneltmeye çalışna,ysaklayan zihniyer ve sistem olduğunu düşünüyorum..
bu sebeple insanlar muhafazakar görnüyor,şekil olarak ancak yaşamak istedikleri hayatı bu yeni hayatlara adapte etmeye çalışıyorlar..
Toplumda yozlaşma olduğu doğruda quarta,bunun sebeplerini kız çocuklarının okutulmasına falan getirecekler diye ödüm kopuyor..
Eğitim en önemli unsur bence yozlaşmada.
Okullarda disiplin yok,çocuklarda saygı yok,çete kurmaya,okul asmaya,edepsizlik yapmaya gider oldu çocuklar okula.
Değer yargılarımız,büyüğe ,öğretmene saygı yok ki o öğretmen eğitsin çocukları..
Bu rahatsız edici birşey miymiş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?