Bacım pat diye çıkmak zorunda kaldım, ancak görebildim cevabını
Benimde kızım var biliyorsun, boyumu geçti sıpa:)))
Yine bir yere kadar katılıyorum ama aile kurmak, aile kavramı eğer kadın erkek aynı sevgi, saygı, fedakarlığı gösteriyor, birbirlerinin haklarını çiğnemiyorsa güzeldir, tek taraflı olmaz, olmamalı, karşısına çıkan erkekler ezip çiğneyecekse, saygı sevgi göstermeyip eve kapatacağı, hertürlü eziyeti hak göreceği bir varlık olarak görecekse kızımı, varsın feminist olsun.
Türkiye gerçeklerini, Türkiye'de aile kavramını masaya yatırırsak sınıfta kalırız, muhafazakar, ki bu kavrama sende bende gireriz, muhafazakarlık giyimle ilgili değildir çünkü kendini muhafazakar nitelendiren, nerdeyse her lafı geldiğinde elhamdülillah müslümanım diyen erkekler daha söz nişan döneminde başlıyor kızları ezmeye.
Türkiye'de kaç erkek kıza düğünde takılan altınları, dini nikahta belirlenen mehiri veriyor boşanırken, kadın evde işte çalışıp tüm parasını kocasına verirken, evinde ev kadınlığı, çocuklarının analık vazifelerini yerine getirip kayınvalide, kayınpedere hürmet ederken kaç kadın döve döve sokağa atılıyor, dinimizde var mı kadını sokağa atmak, namusuna sahip çıkan kadını üstüyle başıyla döve döve sokaklarda sürüklemek, kızlar mehirlerini bir kenara bırak çeyizlerini bile alamıyor, madem o kadar önem veriyoruz aile kavramına, neden o süper muhteşem insanlar kadın dava açmadan vermiyor kadının hakkını?
3-5 marjinal zengin ailelerin evlilikleri kriter alınıp ayyy bizim kadınlarımızda gak diyen kocayı guk diye boşuyor denmesin, ülkenin en az %70'lik kesimi bizler gibi aileler, belli kurallarda yetişmiş, aile birliği aşılanmış, kadın dediğin koca evinden mezara gider mantığıyla büyütülmüş.
Gel gör ki kadın olarak kıymetimiz yok, işin dini boyutunu düşünüpte Allah'tan korkanda yok, vur kadının ağzına burnuna, sen döv, anan baban dövsün, kadını çıplak ayak pijamalarla sokağa at, sonra elhamdülillah müslümanım, be hey gafil okudun mu ne yazıyor Kuran'da, mehir nedir niye belirlenir biliyor musun? Yok bilmez, bilirde belki, işine gelmez.
Bu hikayelerle dolu Türkiye, gidin mahkeme salonlarına, Etiler Nişantaşı değil, şöyle Ümraniye, Sultanbeyli adliyelerine gidinde görün orda adliye de bile tehdit edilen kadınları.
Bunlara niye vurgu yapmıyor Dilipak, buyur bdv, çoğunun eşi kayınvalide kayınpederi oruç tutan, namaz kılan insanlar, benim bildiğim kadın Allah'ın emaneti olarak görülüp incitilmemeli, ben kızıma sevgiyi, saygıyı, ailenin önemini öğretirim de karşıdakine öğretilmemiş, hadi öğretilmemiş Allah'ın evliliğe bakış açısını lütfedip okumamışsa kusura bakmasınlar ben kızımı yedirmem.
Neymiş kadın öyleymiş böyleymiş, pehhh kadına olması gereken itibarını versinler, onlar hürmeti de, saygıyı da kusur etmez merak etmesinler.
Ne çok yazmışım yine:))) sana değil lafım sakın bu mune ne dedi deme:)))böyle cırt pırt kadına laf edilince bana geliyorlar:))))
Erkeklerin kadını dile dolamalarını sevemedim birtürlü.