- 28 Temmuz 2012
- 677
- 144
-
- Konu Sahibi pembesalyangoz2
Evet kemirdiği yer küçücük bi alan ya . valla görseniz gülersiniz . en sonunda odama götürcem zaten böyle olmazmobilyaları kemirse nolur zarar verebilcek bi gücü yokki annnen abartmış. odana götür en iyisi
Vetenire gotur ozaman hayir yer hem mobilyalri kavlatmaz hemde annenle problem yasamazsin benim annem tirnak makasiyla keserdi bisiy olmaz petsopada rica edebilirsinMobilya çok kemirmiyor aslında .kemirdiği yer mobilya kaplaması ve 1 2 cm lik bi alan bile değil. Annem eşyalarına çok kıymet veren biri. Zamanında çok azar yemişizdir bu yüzden. En çok duvarları kemiriyordu ama duvar bi şekilde halledilir diye bişey demedi. Ama en son mobilya kemirince işler değişti.
Gaga kesince yem yemesinde falan sıkıntı olur mu ? Korkarım öyle şeylerden ben yapamam
Goren de mobilyalar kullanilamaz hale gelmis diyecek. Benim zayiflama bisikletim vardi , kablolari kemire kemire bozdular mekanik seyi. Kalorisini ve zamani gostermez oldu.
Odaniza alin en iyisi siz. Annen de bir sure sonra ikna olur. Yeni ortama cabuk adapte oluyor onlar.
Annem artık ikna olmaz .kuşa gıcık oluyor resmen
Maalesef evdeAnnen gün boyu evde mi? Ne demek istediğimi anlamışsındır :)
Çok hareketli bir kuş . evde TV açık sürekli ses oluyor da müziği denemedim hiç .ama zaten doğal olmayan bir ortama hapsetmişiz bide şimdi kafese hapsetmeye gönlüm razı olmuyor işte. Bilmiyorum çok mu duygusal yaklaşıyorumKoltuğa örtü örtün, hem ısıramaz hem de koltuklar kirlenmez.. bizim de kuş var ama kafesini çok sever, açsak biraz uçsa yine kafesine girer.. biz mutfaktaysak kafesi de mutfakta, salondaysak salonda hep bizimle yan yana.. müzik filan açıyoruz.. takılıyor kafeste mutlu mesut, sizinki dışarıya alışmış sanırım kafesinde oyanalacağı şeyler olursa müzik konuşma vs ile de kafese yavaştan alışabilir..
toz tüy konusunda haklısınız . ama tüy dökme dönemleri dışında problem olmuyor pek. Onun dışında sadece kafesleri pis oluyor.2 3 günde bir kafesi temizlemek gerekiyor.kuşlar pis hayvanlar değil bence .Ben hayvanlardan korkuyorum ne bilim fobi gibi birsey elime alinca huylanıyorum haliyle evde hayvan beslemek hic bana gore degil esim tam aksına hayvanları cok seviyi 3 tane muhabbet kuşumuz var başta iki tanesini büyük kafese koyduk sonra esim baska bir tane daha almis onun da kucuk kafesi vardi baktık bunlar birbirinin sesini duyunca çırpınıyorlar 3unu de aynu büyük kafese aldık ama ben sevmiyorum evde cunku tüyü tozu yemleri etrafa dağıtmaları cok haliyle kac kere esimle tartışsamda götürmedi birde 18 aylik kizim var hastalık kapar die endişeleniyorum arada esim kucuk odada uçurur ama hertaraf pislemiş hissi yaşıyorum ya sahı ben cok mu merhametsizim bilmiyorim ama benim gibi varmi acaba
Ayrica cocugunuz icinde onemli hayvan. Kormasin sevsin buyunce problem oluyor cocuklae acisindan benim kizim2 yasindayken 2 tane hamsteri vardi hasir nesirdi onlarla. Yavrulari oldu eliyle besledi. Kopegimiz kedimiz dolu oldu eve gelen disarda da cabasi 3 yasinda disardaki kocaman sokak kopegine sarilip seviyor :) ben hic tepki vermem sevmesi lazim hayvanlari cunkutoz tüy konusunda haklısınız . ama tüy dökme dönemleri dışında problem olmuyor pek. Onun dışında sadece kafesleri pis oluyor.2 3 günde bir kafesi temizlemek gerekiyor.kuşlar pis hayvanlar değil bence .
Ben kuşumla içli dışlıyım sürekli öperim gagasından her yerinden hiç hastalık falan kapmadım .
toz tüy konusunda haklısınız . ama tüy dökme dönemleri dışında problem olmuyor pek. Onun dışında sadece kafesleri pis oluyor.2 3 günde bir kafesi temizlemek gerekiyor.kuşlar pis hayvanlar değil bence .
Ben kuşumla içli dışlıyım sürekli öperim gagasından her yerinden hiç hastalık falan kapmadım .
duruyo ki bukadar bizim tülü de var ama heryer pisleniyoAyrica cocugunuz icinde onemli hayvan. Kormasin sevsin buyunce problem oluyor cocuklae acisindan benim kizim2 yasindayken 2 tane hamsteri vardi hasir nesirdi onlarla. Yavrulari oldu eliyle besledi. Kopegimiz kedimiz dolu oldu eve gelen disarda da cabasi 3 yasinda disardaki kocaman sokak kopegine sarilip seviyor :) ben hic tepki vermem sevmesi lazim hayvanlari cunku
Esin kabuksuz yem alsin buyuk boyda tül her yeri kapatacak sekilde.Hastalık kapması yönündeki korkum kizim yere düşen kuş yemlerini yemeye calisiyo tüylerini agzina aliyo bu yuzden korkuyorum hani farketmeden yemismidir diyorum bazen kuşlar cok yemlerini etrafa saciyo sizinkiler nasil temiz
duruyo ki bukadar bizim tülü de var ama heryer pisleniyo
Tünekleri tahta onlara pek yanaşmıyor. Hep bi muzurluk peşinde çok yaramaz :)Annenizin "Yemini yesin otursun" lafına çok güldüm ama ya benim annem de bizim kuşa kabuksuz yem alalım dediğimde "ya hep hazıra konsun zaten" demişti ona da çok gülmüştüm :)
Benim mübiş de duvarları kemiriyor bazen, kafesinde gaga taşı var ama demek ki ondan daha lezzetli gelen şeyler var :) Küçücük şey ama duvarlarda koca koca sıvalar açmış. Bir tanıdığımınki de süpürgelikleri kemiriyordu. Tahta tünek ya da o tür oyuncaklar alsanız vazgeçer mi acaba bu huyundan? Yani bir yandan anneniz de haklı.