- 28 Temmuz 2012
- 677
- 144
-
- Konu Sahibi pembesalyangoz2
Bizimde var canim sultan papagini :) ne kadar sure sonra konustu merak ettimBizimde Sultan Papağanımız var. Ben ailemle birlikte yaşamıyorum ama arada gidip kaldığımda tüy dökme kısmını annem de sorun ediyordu. Odanıza alın, o küçük dediğiniz alanda bile kanat çırpsa onun için oldukça faydalı olacak. Onların kan dolaşımı çok önemli, siz odanızda kafes dışarısına çıkarın, bizimki hep dışarda ve olmalıda. Sadece salona çok gitmez o da artık anneme saygı duymamızdan, tüy alerjisi şu bu diye
2 yıldır oturma odasındaydı. Ve oturma odası büyüktü .uçması için idealdi. Ama şuan benim odama bir yatak ,masa ve 2 kapılı bir dolap anca sığıyor. Boş alan çok az. Hem ortam değiştirdiği için hemde eski yerinden çok daha konforsuz bi yer olduğu için bunalıma girer mi? Çok korkuyorum. 2 yıldır benimle çok alıştım ona ve çoğu kişiden daha çok seviyorum onu. Bazılarına abartı gelebilir ama böyle. Bunalıma girmesini kötü hissetmesini asla istemiyorum.Bizimde Sultan Papağanımız var. Ben ailemle birlikte yaşamıyorum ama arada gidip kaldığımda tüy dökme kısmını annem de sorun ediyordu. Odanıza alın, o küçük dediğiniz alanda bile kanat çırpsa onun için oldukça faydalı olacak. Onların kan dolaşımı çok önemli, siz odanızda kafes dışarısına çıkarın, bizimki hep dışarda ve olmalıda. Sadece salona çok gitmez o da artık anneme saygı duymamızdan, tüy alerjisi şu bu diye
Büyük kafes alsamda hiç kafese alıştırmadım ki bugüne kadar. Durmak isteyeceğini hiç sanmıyorum. Uçmayı seviyor . oyuncakları var ama pek ilgilenmiyor onlarla.Odana koymak daha mantikli eger kafesi kucuk diyorsan biraz buyuk bir kafesle uzerine azicik para verip alabilirsin kus icin salincak cingirak falan var eger annen sen yokken kafesine koyarsa en azindan onunla oyalanabilir.
Tavsan olsa neyse diycem kooek olsa neyse diyicem . Minacik sey nasil mobilyalari kemiriyor anlayamadim. Benimki sultan papagini gagasi var kocaman kemirmiyor.Büyük kafes alsamda hiç kafese alıştırmadım ki bugüne kadar. Durmak isteyeceğini hiç sanmıyorum. Uçmayı seviyor . oyuncakları var ama pek ilgilenmiyor onlarla.
Ben varkende fark etmiyorki artık.Kuşu çıkartamıyorum kafesten. Annem dünden beri çok sinirli asla müsade etmiyor salmaya.Dünden beri kafeste
Vallahi hepsi konuşamıyormuş sadece erkek olanları konuşuyormuş,dişi olanlar konuşamıyormuş. Erkek olanlar da hani size bağlı, bebek aldıysanız her gün eğitmeniz lazım. Size bağlı ama 2-3 ay sanırım :)Bizimde var canim sultan papagini :) ne kadar sure sonra konustu merak ettim
Annen gün boyu evde mi? Ne demek istediğimi anlamışsındır :)2 yıldır oturma odasındaydı. Ve oturma odası büyüktü .uçması için idealdi. Ama şuan benim odama bir yatak ,masa ve 2 kapılı bir dolap anca sığıyor. Boş alan çok az. Hem ortam değiştirdiği için hemde eski yerinden çok daha konforsuz bi yer olduğu için bunalıma girer mi? Çok korkuyorum. 2 yıldır benimle çok alıştım ona ve çoğu kişiden daha çok seviyorum onu. Bazılarına abartı gelebilir ama böyle. Bunalıma girmesini kötü hissetmesini asla istemiyorum.
Ya oyle dedilerde sonra ben gorustum bi uzmanla bizimki disi sanirim. Konusur eger ilgilenirsen dedi internettende baktim konusanlar var.Vallahi hepsi konuşamıyormuş sadece erkek olanları konuşuyormuş,dişi olanlar konuşamıyormuş. Erkek olanlar da hani size bağlı, bebek aldıysanız her gün eğitmeniz lazım. Size bağlı ama 2-3 ay sanırım :)
Ya oyle dedilerde sonra ben gorustum bi uzmanla bizimki disi sanirim. Konusur eger ilgilenirsen dedi internettende baktim konusanlar var.Vallahi hepsi konuşamıyormuş sadece erkek olanları konuşuyormuş,dişi olanlar konuşamıyormuş. Erkek olanlar da hani size bağlı, bebek aldıysanız her gün eğitmeniz lazım. Size bağlı ama 2-3 ay sanırım :)
Mobilya çok kemirmiyor aslında .kemirdiği yer mobilya kaplaması ve 1 2 cm lik bi alan bile değil. Annem eşyalarına çok kıymet veren biri. Zamanında çok azar yemişizdir bu yüzden. En çok duvarları kemiriyordu ama duvar bi şekilde halledilir diye bişey demedi. Ama en son mobilya kemirince işler değişti.Tavsan olsa neyse diycem kooek olsa neyse diyicem . Minacik sey nasil mobilyalari kemiriyor anlayamadim. Benimki sultan papagini gagasi var kocaman kemirmiyor.
Bide aklima sey geldi eger kendim kesebilirim diyosan kusunun gagasini kes ve törpile ozaman kemirmez yapamazsan ya petsopa gotur yada veteeriner keser