Muhabbet kuşum ve annem

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
Merhaba herkese .
Derdim çoğunuza basit gelebilir ama benim içim içimi yiyor.
2 yıldır bizimle olan bir muhabbet kuşumuz var. Kendisi bişeyler kemirmeyi çok seviyor. Kafesinde kemirmesi için kalamar kemiği gaga taşı vs. Birşeyler var ama onlar yetmiyor. Mobilya kenarlarını duvarlarında kemirmek istiyor .
Ben hiç bi zaman kuşu kafese tıkmadım.buna hiç gönlüm razı olmadı. o da bir can sonuçta .bizim nasıl canımız tatlıysa değerliyse onun ki de öyle.
Dün yine mobilya kenarını kemirmiş ben fark edemedim. Annem kıyameti kopardı dün .kuşu kafese tıkmış. Görseniz kuş kafesten çıkmak için sürekli ordan oraya gidiyor.ötüyor falan.tabiki annemin o suratı ve bağırmaları karşısında hiç bişey yapamadım. Bıraktım öyle çırpındı kafeste çıkmak için
Bugün konuştum böyle duramaz orda uçması lazım napacak bütün gün kafeste diye ama kesinlikle kabul etmiyor kafesten çıkmasını.koca kafes dursun orda işi ne yemini yesin otursun iyi keyfi var diyo.kafes büyük felanda değil ayrıca .küçük kafes
Benim kuşumla aram çok iyiydi. Nereye gidersenim benle gelirdi sürekli kafamda kolumda . şimdi annemin yüzünden kuş banada küsecek .
Cidden çok üzülüyorum .şuan ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Çok mutsuzum . kendi odama alsam .ama Odam çok küçük .uçması için bi alan yok. Ve de oturma odası gibi şenlikli değil .tek ben olacağım . sıkılır mı ? Ve oda çok küçük olduğu için nasıl olur bunalıma falan girer mi ?
Kuş besleyenler veya konu hakkında fikri olanlar yardımcı olun lütfen. Cidden içime yumru oturdu. Kuşumdan ayırdı annem resmen beni.
Kemirdiği alanda şu küçücük yer ya .https://hizliresim.com/V3zA7y

Son düzenleme:
Bizimde Sultan Papağanımız var. Ben ailemle birlikte yaşamıyorum ama arada gidip kaldığımda tüy dökme kısmını annem de sorun ediyordu. Odanıza alın, o küçük dediğiniz alanda bile kanat çırpsa onun için oldukça faydalı olacak. Onların kan dolaşımı çok önemli, siz odanızda kafes dışarısına çıkarın, bizimki hep dışarda ve olmalıda. Sadece salona çok gitmez o da artık anneme saygı duymamızdan, tüy alerjisi şu bu diye

Bizimde var canim sultan papagini :) ne kadar sure sonra konustu merak ettim

Odana koymak daha mantikli eger kafesi kucuk diyorsan biraz buyuk bir kafesle uzerine azicik para verip alabilirsin kus icin salincak cingirak falan var eger annen sen yokken kafesine koyarsa en azindan onunla oyalanabilir.

2 yıldır oturma odasındaydı. Ve oturma odası büyüktü .uçması için idealdi. Ama şuan benim odama bir yatak ,masa ve 2 kapılı bir dolap anca sığıyor. Boş alan çok az. Hem ortam değiştirdiği için hemde eski yerinden çok daha konforsuz bi yer olduğu için bunalıma girer mi? Çok korkuyorum. 2 yıldır benimle çok alıştım ona ve çoğu kişiden daha çok seviyorum onu. Bazılarına abartı gelebilir ama böyle. Bunalıma girmesini kötü hissetmesini asla istemiyorum.

Odana koymak daha mantikli eger kafesi kucuk diyorsan biraz buyuk bir kafesle uzerine azicik para verip alabilirsin kus icin salincak cingirak falan var eger annen sen yokken kafesine koyarsa en azindan onunla oyalanabilir.
Büyük kafes alsamda hiç kafese alıştırmadım ki bugüne kadar. Durmak isteyeceğini hiç sanmıyorum. Uçmayı seviyor . oyuncakları var ama pek ilgilenmiyor onlarla.
Ben varkende fark etmiyorki artık.Kuşu çıkartamıyorum kafesten. Annem dünden beri çok sinirli asla müsade etmiyor salmaya.Dünden beri kafeste

Benim de muhabbet kuslarim var surekli disardalar ve cok mutlular. Senin minigin de kafesten cikmak icin nasil sirinlikler yaptigini tahmin edebiliyorum.. Ucmaya ihtiyaclari var kanatlarinda hareketsizlikten kireclenme olabilir.. Genelde takintili oluyorlar hep ayni noktaya gidip ayni esyalari kemirmeyi seviyorlar bunun icin koltuktan vazgecirmek biraz zor.. Odana koymalisin alan kucuk de olsa ona yeter ve internette kafes fiyatlari daha uygun oluyor biraz buyutsen oyuncak asmak icin yeterli alan oldugunda daha az sikilir..

Tavsan olsa neyse diycem kooek olsa neyse diyicem . Minacik sey nasil mobilyalari kemiriyor anlayamadim. Benimki sultan papagini gagasi var kocaman kemirmiyor.
Bide aklima sey geldi eger kendim kesebilirim diyosan kusunun gagasini kes ve törpile ozaman kemirmez yapamazsan ya petsopa gotur yada veteeriner keser

Annen gün boyu evde mi? Ne demek istediğimi anlamışsındır :)

Ben de eve tavşan getirmiştim üniversiteden somestr tatiline geldiğimde. Ablam korkuyor diye banyoya koymuştuk, havlular -kirliler için yaptırılan ahşap dolabı yemişti.:)
Daha da getiremedim, istemediler.
Bence kuş senin odanda kalsın, tavana onun için küçük salıncak falan as, oraya buraya sevdiği oyuncakları iliştir. Bir süre sonra alışır. Annene de yazık. Ben de zamanında çok laf ettim ama kadıncagiz haklıydı, üstünden sekiz sene geçti, hala kemirilmiş dolapları kullanıyoruz :) mobilya yani, öyle biyerine bişi olunca yeniden alınacak eşya değil ki

Ya oyle dedilerde sonra ben gorustum bi uzmanla bizimki disi sanirim. Konusur eger ilgilenirsen dedi internettende baktim konusanlar var.
Ayy esek sipasi bi gorseniz nasil sevimli kendini sevdirmek icin elimin altina kafasini sokuyor seviyorum hemen mayisiyor. Cok otmuyor muzik falan acinca beni gorunce kafasini saliyor deli gibi :) esim konusmasada olur cana yakin yanimiza geliyor ya diyor ama konusuun istiyorum :)

Ya oyle dedilerde sonra ben gorustum bi uzmanla bizimki disi sanirim. Konusur eger ilgilenirsen dedi internettende baktim konusanlar var.
Ayy esek sipasi bi gorseniz nasil sevimli kendini sevdirmek icin elimin altina kafasini sokuyor seviyorum hemen mayisiyor. Cok otmuyor muzik falan acinca beni gorunce kafasini saliyor deli gibi :) esim konusmasada olur cana yakin yanimiza geliyor ya diyor ama konusuun istiyorum :)

Annen bizim evi görsün senin kuşu affeder.
Bende öyle bi bela var ki muhabbet değil tam bi cadı.
Ölüyorum ona. Kafasına göre takılır. Keyfi ne istiyorsa onu yapar. Tüm aile ona tabiyiz. Duvarların boyalarını bile koparıp attı.
Annen bi müddet sonra affeder.

Goren de mobilyalar kullanilamaz hale gelmis diyecek. Benim zayiflama bisikletim vardi , kablolari kemire kemire bozdular mekanik seyi. Kalorisini ve zamani gostermez oldu.

Odaniza alin en iyisi siz. Annen de bir sure sonra ikna olur. Yeni ortama cabuk adapte oluyor onlar.

Mobilya çok kemirmiyor aslında .kemirdiği yer mobilya kaplaması ve 1 2 cm lik bi alan bile değil. Annem eşyalarına çok kıymet veren biri. Zamanında çok azar yemişizdir bu yüzden. En çok duvarları kemiriyordu ama duvar bi şekilde halledilir diye bişey demedi. Ama en son mobilya kemirince işler değişti.
Gaga kesince yem yemesinde falan sıkıntı olur mu ? Korkarım öyle şeylerden ben yapamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…