• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhabbet kuşu alacağım ama saçma bir takıntım var

leyla0651

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
52
-1
3
32
Arkadaşlar herkese iyi geceler. Sanırım evcil hayvanlar bölümüne açmam lazımdı ama biraz ince düşünen ve takıntılı düşüncelere sahip olduğun için buraya açtım. Zira alma isteğimde kafama en çok takılan şeyi soracağım.

Ailemle birlikte yaşadığım için, sadece 1 tane almama müsade ediyorlar. Zaten eşi olunca, insanla ilglenmiyormuş. Her neyse, kafama takılan konu: Muhabbet kuşunu alsam. Petshop' da diğer kuşlarla birlikte mi daha mutlu ve huzurlu olur, yoksa benle mi? Günün büyük çoğunluğu ilginenirim. Zaten yıllar önce 20 yaşlarımdayken bakmıştım. Kafese sadece yatmak için girerdi, onun dışında sürekli odada özgürce dolaşırdı. Sadece yem değil, kendim sevmediğim halde ona özel meyveler alırdım. Günde 3 kere suyunu değiştirirdim. Ev zaten merkezi sistem kalorifer, sıcaklıkda iyi.

Ama diyorum ya ince düşünen ve biraz takıntılı olduğum için kendi kendime diyorum. Eve almasam, yaşadığı petshop' da daha mı mutlu olur. Çünkü sosyal hayvanlar ve başka kuşlarla beraber kalıyor.

Dediğim gibi saçma bir soru, dert bölümüne açılacak öneme de sahip değil ama yorumlarsanız çok memnun olurum. Kuş almayı çok istiyorum ama tek başına mutsuz olmasını da istemiyorum. Ha bir de eşli almak istemeyişimin sebebi, bazen çok kavga ediyorlar. Bi arkadaşımın 1 senedir baktığı çiftten dişi kuş, bilinmeyen bir sebebten dolayı erkek kuşu baya bi yaralamış. Arkadaşım ikisini ayırmak zorunda kalmıştı.

Sizce küçük bir kafeste tıklım tıklım doldurulmuş konacak yer bulamayan leş bir suyu olan, çoğunlukla yemi sık sık değiştirilmeyen aç kalan Pet Shop hayvanları ne derece mutlu olabilir? Normalde bu hayvanların satılmasına karşıyım ama bir kuş alırsanız ve söylediğiniz gibi ilgilenirseniz kuş için daha iyisi olur. O leş petshoplardan bin kat daha iyidir emin olun hayvanlar kafesten asla çıkarılmıyor bile kafeste bir sürü kuş hapis yaşıyor

Yani ben kuş olsam normal yaşam alanimda mutlu olurdum petshopta veya birinin evinde degil. 😄 kuşun mutlulugunu sorguladiginiz icin dedim.
Kuşlarin baliklarin evde kafeste beslenmesi bana dogru gelmiyor kedi kopek gibi degiller. Keske talep olmasa 🙄

Yani ben kuş olsam normal yaşam alanimda mutlu olurdum petshopta veya birinin evinde degil. 😄 kuşun mutlulugunu sorguladiginiz icin dedim.
Kuşlarin baliklarin evde kafeste beslenmesi bana dogru gelmiyor kedi kopek gibi degiller. Keske talep olmasa 🙄
Bizde var muhabbet kuşu kafesi sürekli açık çıkar odalarda gezer çocuklarla oynar acıkınca girer kafesine. Benim kızlar müzik bile açıyor o yüzden gayet mutlu belli bir şekilde.

Bizde var muhabbet kuşu kafesi sürekli açık çıkar odalarda gezer çocuklarla oynar acıkınca girer kafesine. Benim kızlar müzik bile açıyor o yüzden gayet mutlu belli bir şekilde.

Napsin hayvancik kendi doğal ortamini hiç bilmedi ki genelde kafeste doğarlar zaten. 😔
Normalde sürüler halinde yaşarlarmiş doğada minik renkli şeyler cok tatli ama onlarin insan bakimina ihtiyaci yok dogal ortamlarinda.
Kedi kopek şehirlerde kaldilar doğal ortamlari kisitlandi ve beslenme acisindan insana muhtac kaldilar bi yerde ama o kuşlarin alip petshoplara koyulmasi tamamen zevk işi.

Çok duyar kastim neyse gideyim

Kuşlara bayılırım ama uçabilen bir canlıyı eve hapsetmek çok acımasızca geliyor bana.
İmi inlir ivcil diyen olabilir ama talep olduğu için üretim var zaten. Sirkler gibi, yunus parkları gibi...

O kuşların evinizde mutlu olacaklarını sanmıyorum ama eminim petshoplarda da mutlu değillerdir. Üst üste takılıyorlar ufacık yerlerde.

Muhabbet kuşları, yanlış hatırlamıyorsam, sürü halinde yaşayan canlılar. Tek başına alıp eve koymak, benimle ilgilensin diyerek bir başına bırakmak da ekstra kötü.
Ama çift alırsanız da ürerler. O zaman ne olacak?
Bunları detaylıca düşündünüz mü?

Yani ya 1 tane alıp üretime destek olacaksınız ya da 2 tane alıp sizin evinizde doğan yavruları telef edeceksiniz.
Üzgünüm ama gerçek bu.

Napsin hayvancik kendi doğal ortamini hiç bilmedi ki genelde kafeste doğarlar zaten. 😔
Normalde sürüler halinde yaşarlarmiş doğada minik renkli şeyler cok tatli ama onlarin insan bakimina ihtiyaci yok dogal ortamlarinda.
Kedi kopek şehirlerde kaldilar doğal ortamlari kisitlandi ve beslenme acisindan insana muhtac kaldilar bi yerde ama o kuşlarin alip petshoplara koyulmasi tamamen zevk işi.

Çok duyar kastim neyse gideyim
Bahçeli bir evde değil ise kedi köpek de çok ta mutlu değildir bence. Apartman dairesinde falan.

Bahçeli bir evde değil ise kedi köpek de çok ta mutlu değildir bence. Apartman dairesinde falan.

Tabi ki bahceli evde daha mutlu olurlar. Ama dedigim gibi kuşlarin baliklarin insan yardimina ihtiyaclari yok bu kuşlar insanla birlikte sehir icinde yaşayip çöpten yemek bulmaya calismiyor ve insan şiddetine ugramiyor normalde.
Ancak şehir içindeki kedi köpek disarda olmasindansa evde olmasi daha anlaşilabilir.

Normalde bende hayvan beslenmesi daha doğrusu eve hapsedilmesini uygun bulmuyorum. Ama artık yıllardır petshoplarda bu hayvanlar, dışarıyı hiç görmemişler. Zaten dışarda da yaşayamazlar. Ya kargalara vs. yem olurlar ya da açlıktan ölürler.

Dediğim gibi 10 sene önce filan besledim. Bazıları ele alıştırmak için aç bırakıp elden yem yediriyormuş. Asla öyle bir yapmadım. İlk gün kafesinde durdu, yatağımın yanına koydum uyurken hareketsiz görsün alışsın diye. Sonra kendi kendine alışmıştı. Elimi uzatırdım gel kahvaltı yapıyoruz diye, gelirdi. Kahvaltı masasına koyardım, beraber kahvaltı yapardık. Film izlerken cips - mısır yediğimi görünce gelirdi. Tabaktan yemezdi, Kavga dövüş benim dudağımdan yerdi. Ama ne yazık ki geçirdiği bir hastalık sonrarı veterinere yetiştiremeden ölmüştü. Bir daha da almamıştım.

emin olun sizin baktığınız ortam da daha iyi olacaklar .çünkü pet shopta o kuşlar üst üste yaşıyor bir çoğu uçmayı bilmeden hastalıktan ölüyor..orada mükemmel bakıldıkları falan yok..sözüm hakkıyla yapanlara değil tabi...üreme iç güdüsü ile donanmış bir tür..yanlız yaşamaların da bir sakınca yok..ilgisiz bırakmazsanız mutlu olur...arkadaşanızın kuşu da dişi çiftleşmek istemediği zaman erkek zorluyorsa ya da yanında ki kuşa adapte olamadığı zaman erkeği döver ya da öldürür..

Back