• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müge Anlı'yla Tatlı Sert - Atv

bende bu konyalilarin olayini anlayamadim gitti simdide baska bir numara daha cikdi takvimin siyah yerine siyah kalemle numara yazilmis guya sukru gormus hergun bu dilekle sukru bisey atiyor ortaya akannehir

aynen bende anlamadım..
dilkin konuşmaları çok çelişkili nedendir bilmiyorum.
kötü niyetli değil belki ama saf birine benziyor
gerçi dilberde saftıakannehir

Cinayetin şifresi: Oyun

Bilekleri kesildi... Başı taşla ezildi... Küçük Musa'ya işte böyle işkence edildi. Nedeni meçhul, iddialar ise ürperticiydi: Metin2 oyununun şifresi
ınternetteki zararlı sitelerden, sapıklardan, para tuzaklarından kaçarken Türkiye bambaşka bir dehşete tanıklık etti. Erzurum Bakırcı Mahallesi Cennet Sokak'ta oturan, Necmettin ve Fadime Kang'ın çocuğu Musa Kang (12), 4 Kasım'dan beri kayıptı. Aradan geçen 6 günün sonunda küçük çocuğun cesedi, ıstasyon Mahallesi'ndeki tren istasyonunun arkasında boş bir binada bulundu. Musa'nın ölüm haberiyle tüm Türkiye şoka girerken polisin bulguları dehşetin boyutunu değiştirdi. Bilekleri kesilen ve başı taşla ezilen talihsiz çocuğa saatlerce işkence yapıldığı tespit edildi.

Türkiye'de çok oynanıyor
ıçine atıldığı çukur, çok daha önceden kazılmıştı. Vücudunun bazı bölümlerinde cam kesikleri tespit edildi. 2 ya da 3 gün önce öldürüldüğü belirlendi. Ön incelemede tecavüz bulgusuna rastlanmadı. Fakat böylesi bir vahşetin ardından o vazgeçilmez soru akıllara takıldı: Neden? Çünkü küçük Musa, son günlerde Türkiye'de çok oynanan "Metin2" adlı oyunda çok ilerideydi. Oyun karakterleri parayla satıldığı için Musa'nın elindeki şifreler çok para ediyordu. Talihsiz yavrunun, işte bu şifreler yüzünden katledildiği iddia edildi. Polis ise katil zanlısının ruhsal çöküntü içinde olabileceğini belirtti.

Dünyada yasak!

Vahşetin nedeni olarak gösterilen "Metin2" adlı oyun, Alman Gameforge şirketinin ürünü... Oyunda kullanılan silahları satın almak için büyük paralar harcanıyor. Geçilen her etaptan sonra kazanılan karakterler, yüksek fiyatlarla satılabiliyor. Bu rakam bazen 10 bin dolara da çıkıyor. Oyun yüzünden Çin'de bir kişinin bir başka oyuncuyu öldürdüğü biliniyor.

Cenazede öfkeli sesler
Musa Kang'ın cenaze namazı, ikindi namazına müteakip Gürcükapı Camii'nde kılındı. Namaz sonrası toplanan kalabalık, emniyet amirlerinin uyarılarına aldırış etmeden ıstasyon Meydanı'na doğru yürüdü. Polisin barikat kurarak engellemeye çalıştığı kalabalık, "Erzurum uyuma, çocuğuna sahip çık" şeklinde slogan atarak protesto yürüyüşünü sürdürdü. Polisin 50. Yıl Kavşağı'nda engel olmaya çalıştığı kalabalık, zaman zaman güvenlik güçleriyle de çatıştı. Kısa süreli arbedelerin arasında protestolar da sürdü. Talihsiz Musa'nın cenazesi ise Yoncalık Köyü'nde toprağa verildi.

Defter sayfaları ipucu verdi...

Günlerdir talihsiz çocuğun cesedine ulaşmaya çalışan Erzurum polisi, en son Demiryolu Gar binasının kuzeyinde terk edilmiş bir binada kağıt parçalarına rastladı. Sıradan bir çöp gibi görünen bu kağıtları birleştiren polis, bunların Musa'nın defter yaprakları olduğunu belirledi. Bunun üzerine aramalar yoğunlaştırılınca küçük çocuğun cesedi bulundu. Musa'nın cesedinin üzerinden ayrıca hayvansal kemik parçaları çıktığı da öğrenildi. Kırık cam şişeleri, taş parçaları ve duvardaki kan izleri ise incelemeye alındı...

'Kardeşim hacker değildi, olamazdı'
Talihsiz Musa'nın ağabeyi Abdülkadir Kang, Musa'nın zeki bir çocuk olduğunu, ancak iddia edildiği gibi "bilgisayar kurdu" olmadığını savundu. Ağabey Kang, "ınternette kendi ödevini bile çıkaramayan çocuk şifre kırabilir mi, hacker olabilir mi? Zaten ya ben çıkarıyordum ödevini ya da internet kafe sahibine gidiyordu" dedi.

Tanıklara çağrı: Bildiğinizi anlatın
Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Musa'yı bulmak için çok yoğun çalıştıklarını söyledi. Ancak bundan sonra katil ya da katillerin bulunması için daha da çok çalışacaklarını belirten Çalkavur, özellikle görgü tanıklarına çağrı yaptı: Lütfen polise güvenin, korkmayın! Gördüğünüz en ufak ayrıntıyı dahi gelip bize anlatın. Vicdanınıza kulak verin...

takvim gazetesi

Katilin yüzünde kesik burnunda çukur var

Musa'nın ölüm haberini alan Erzurumlular telefona sarıldı. Zanlıyı tanıdıklarını iddia edenler şöyle tarif etti: Yüzünde derin yaza izi, burnunda çukurluk vardı. Gözleri siyaha yakın, saçları kıvırcıktı
Çocuğa ölüm yakışmıyor. 12 yaşındaki Musa'ya da yakışmadı. Çok fazla söylenecek söz var aslında. Dün sabah yayında da belirttim; zaman, elinde ders kitaplarını koyduğu naylon poşeti, kuzular gibi katilinin peşi sıra giden Musa'ya kıyan caniyi yakalama zamanı... Erzurumlular acı haberi alır almaz bu vahşete duyarsız kalmadı, susmadı. Ardı ardına programıma ve Erzurum Emniyeti'ne ihbarlar yağdı... ıhbarların fitilini küçücük bir kız çocuğunun annesi ateşledi. "Musa'yı götüren kişinin yüzünde derin bir yara izi varmış" ihbarıyla Erzurum halkı telefona sarıldı.

ERZURUM HAREKETE GEÇTı

Erzurum'dan arayan izleyicimiz, kızının Musa ile aynı okulda okuduğunu söyledi. Olay günü Musa'yı götüren kişiyi kızının gördüğünü anlatan izleyicimiz "Kızımın anlattığına göre Musa'yı o gün götüren kişiyi kızım görmüş. Yüzünde, gözünün altında burnunun ucundan yanağına doğru enine bir çizik varmış. Zayıf, uzun boylu, hafif sakallı ve siyah gözlüymüş. Sürekli kot pantolonu ve kapüşonlu montu varmış üzerinde..." Bu açıklamanın ardından rejinin telefonları adeta kilitlendi. Birbiri ardına arayan izleyicilerimizin Musa'yı götüren kişiyle ilgili tarifleri neredeyse birbiriyle aynıydı.

MSN'DEN TANIYORUM

Bir kadın izleyicimiz "Bu kişi benim MSN şifremi kırdı. Çok zarar verdi... Sonunda 'Kamerayı aç konuşalım' dedi. Kameradan gördüğüm kadarıyla yüzünde derin bir yara izi vardı. Saçları kıvırcık, siyah gözlü. Bilgisayar kurdu olduğunu söyledi."

ÇOCUKLARA SALDIRDI
Erzurum'da esnaflık yapan bir izleyicimiz çırağının zanlıyı tanıdığını belirterek telefona verdi: "Benden sigara istedi, ayakta duramıyordu. Bir çocuğun poşetini almak istedi. Yüzünde iz vardı. Sağ tarafından kulak hizasına doğru... Burun kemiğinde oyuk vardı. Ancak gözleri maviydi."

HURDACILIK YAPIYOR

Bir başka kadın izleyicimiz eşinin görüntüleri gördükten sonra zanlıyı tanıdığını ifade etti. "Eşim bu kişiyi tanıyor. Yüzündeki çizik kulağına kadarmış. Burnunda da bir çukur varmış. Yaz aylarında Borsa Kantarı diye bilinen yerde hurdacılık yapıyormuş. Gözleri koyu kahve, siyah arası... Eşim 'Oradaki hurdacılar mutlaka tanır' dedi bana..."

"ZORLA ŞıFRE KIRDIRIYORMUŞ'
Bir başka erkek izleyicimiz anlattıklarıyla bugüne kadar küçük Musa'yla ilgili konuşulanların adeta fotoğrafını çekti. "25 gün önce Erzurum'da bir kafeye gittim. Musa'nın yanında aynı şekilde anlatılan bir kişi duruyordu. Kayıp diye ekranda fotoğrafını görünce tanıdım. Ne yapıyorlar diye merak ettim. Yanındaki kişinin yüzünde yara izi vardı. Burnunun ortası da çöküktü. Oyun oynuyorlardı, ekranda rakamlar çıkıyordu. Çocuğu sürekli dürtüklüyordu bu kişi... 'Ne yapıyorsunuz?' diye sordum, 'Seni ilgilendirmez sen önüne bak' dedi. Bunlar çıktıktan sonra oradaki kişiye sordum, 'Abi sen bakma bunlara, bu çocuk sayesinde ne paralar, ne arabalar götürdüler. Bunların başları var, Tamara diye' dedi. Çocuğun isteksiz olduğu belliydi. Birkaç gün sonra köpek gezdirirlerken de gördüm. Musa yine yanlarındaydı. Çocuğa Godik diyorlardı."

ıSMı LEVENT Mı?
Bir başka kadır izleyicimiz zanlının adresini bildiğini iddia etti. Bu bilgiyi Erzurum Emniyeti'yle yayın sonrası paylaştık. "Telefona bağlananlar bu kişinin yüzünün kesik, burnunun çökük olduğunu söylediler. Bu kişiyi tanıyorum. Liseye giderken, sürekli okulun çevresinde dolaşıyordu. Tiner çekiyordu. ısmi Levent... Kavak Mahallesi'nde oturuyor. Gözleri siyah, esmer, kıvırcık saçlı... Adresini de biliyorum
."

takvim gazetesi

ne olduysa ben gec kalkdigimdan dilegi babasinin surati asik ve hic konusmuyor reklam arasinda biseyler olmus bakanlar bi ozet gecseniz kaydirigubbakcemile

bir yaşlı dede gösterdiler evi şükrana bırakacakmış...acaba dilekle şükrü ev için şükranı öldürmüş olabilirmi..

isler arap sacina döndü su dilege ne ayar oluyorum ya esarbi bozuk kalktip onu düzeltmek istiyorum gözlerini süze süze konusuyor Rabbim bos yere günaha giriyorum affet beni yaaa

müge dediki benden bukadar, ben konusturamadim ama emniyet konusturur siziakannehir bikti bunlardan postaliyo galibakaydirigubbakcemile

aslındaa müge iyi yaptı yayına çıkıyolar. parolalı konuşuyolar..bu konu çok uzadı bence. yeni bir konu bulmalı müge.
jandarma polis çalışıyomuş zaten

dilegin babasına aşırdım nette bulmak çok kolay diyo kart zampara...aşk hayatını anlatcak utanmasa..:olmaz:

haklısın canım ya, korkulmıcak gibi değil, nete yasak koysan olmaz, koymasan olmaz, bence en iyi çocukların bilgisayarlarını odalarına değil salona koymak, en azından gelip geçerken napıyor görürüz

bence ders dışında izin vermemek en güzel çözüm oyun oynamak derslerini olumsuz etkiler zaten..

aynen canım aynen....
internet kafe sahibi çelişkili konuşuyor !onca insan canlı bağlanıp yardımcı olmaya çalışırken bu adam birde kamerayı kapattırmış ekibe....
bende ne diyeceğimi bilemedim Allah ıslah etsin ...
vicdan versin...

o adam kesinleıkle yalan söylüyo. cafe kapanır die korkuyo. mühür vururlar. 18den küçük çocukları alıyosa..
CADIARZU
isler arap sacina döndü su dilege ne ayar oluyorum ya esarbi bozuk kalktip onu düzeltmek istiyorum gözlerini süze süze konusuyor Rabbim bos yere günaha giriyorum affet beni yaaa

evt beti benzide ne kadar sararmış. hamilemi iki canım burdayım dedi...ama bu işi uzar gider. mügeninde dedi gibi.akannehir

simdi daha cikmayacak mi bunlar anlamadim cikmasinlarda nasil olsa birsey demiyorlar hazir insani deli ediyorlar ya nasi yüz yüze bakacaklar merak ediyorum.. sanki kadin buhar oldu uctu ne gören olmus giderken ne duyan ya evlerde hep yakin yakin camdan gören olmamis birsey olmamis birde havalar soguk degilmis böyle yerlerde kadinlar hep kapi önlerinde otururlar..

Back