Münevver Karabulut’un öldürülmesinin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen katil zanlısı Cem Garipoğlu’na hâlâ ulaşılamadı. Cinayetle ilgili birçok iddia ortaya atan ve iki aile arasında ‘aracılık’ yapan Cemil Baran gözaltındaki ifadesinde tüm iddialarından vazgeçti. Cemil Baran’ın çektiği gizli kayıtların kendilerinde olduğunu söyleyen programcı Kadir Çelik’se “Hakkımda çıkan haberleri duyunca eşim kalp krizi geçirdi” dedi.
3 MART’ta cesedi başı kesilmiş halde bir çöp konteynerinde bulunan Münevver Karabulut’un bir numaralı katil zanlısı Cem Garipoğlu için ‘Ermenistan’da yakalandı’ iddiasında bulunan Cemil Baran dün gözaltına alındı.
Hayyam Garipoğlu ile Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut arasında aracılık yapan ve elinde görüşmelere dair kasetler bulunduğunu da söyleyen Cemil Baran’a Cinayet Büro Amirliği’nde önce Cem Garipoğlu’nun Ermenistan sınırında olduğu yönündeki iddiaları soruldu. Baran, Kartal’dan bindiği bir belediye otobüsünde kendisini tanıyarak yanına gelen yaşlı bir adamın kendisini ateşe olarak tanıttığını belirterek, “Ondan aldığım bu bilgiyi basınla paylaştım” dedi.
‘Gazetede okuduklarımı söyledim’
Baran, polisin Cem Garipoğlu’nun Hayyam Garipoğlu’nun yanında çalışan Ahmet adlı bir kişinin yardımıyla kaçtığı iddialarını da yanıtladı. Ahmet adını Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’tan duyduğunu söyledi.
Eski
ıstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın amca Hayyam Garipoğlu ile görüştüğünü iddia eden Baran, bu konuda da, “Ben sadece gazetede okuduklarımı paylaştım” dedi. Baran için, soruşturmayı sürdüren
ıstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir gün ek gözetim süresi verildi. Baran’ın yanında taşıdığı bir valizde ele geçirilen 12 kamera ile 9 ayrı kaset ve CD de incelemeye alındı.
‘Eşim kalp krizi geçirdi’
Cemil Baran’ın gözaltına alınmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen Objektif programının yapımcısı Kadir Çelik, “Benimle ilgili bir yayın kanalında ‘Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Cemil Baran’ın çektiği gizli görüntülerin bulunduğu Objektif programı şirketine baskın düzenledi’ diye bir
haber yapıldı. Böyle bir şey yok. Bunu yapan insanlar, dünyanın en haysiyetsiz insanlarıdır. Eşim bu haberi izliyor ve kalp krizi geçiriyor. Ona bir şey olursa, hesabını sorarım” diye konuştu. Çok sinirli olan Kadir Çelik “Buraya gelmemizin nedeni, Cemil Baran’ın çektiği gizli kamera görüntüleridir. Asayiş’ten arkadaşlar bunları bizden istediler. Kasetleri hazırlatıyorum” dedi.
Yerel bir gazetede çalışan Cemil Baran, “Cem Garipoğlu Ermenistan’da yakalandı” demişti. Baran dün gözaltına alındı.