Misafir gibi içeri girdim"
Alınan bilgiye göre, cinayetleri soğukkanlılıkla anlatan Okan Ç, cinayetleri hırsızlık amacıyla işlediğini söyledi. "Paraya ihtiyacım vardı. İlknur İslam'ın kocasının evde olmadığını biliyordum. Kapıyı çaldım, beni tanıdığı için açtı. Misafir gibi içeri girdim" diyen Okan Ç, İlknur İslam'ın kendisine çay ikram ettiğini, bir süre sohbet ettiklerini belirtti.
"Önce İlknur'u sonra çocuklarını öldürdüm"
Zanlı, "İlknur benim amacımı hiç anlamadı. Bir süre evi inceledim. Yalnız olduğuna emin olduğumda yanımdaki bıçakla onu tehdit edip evdeki değerli eşyaların yerini söylemesini istedim. Direnince ellerini bağladım. Bana saldırmaya çalışınca birkaç kez bıçağı vücuduna sapladım" diye konuştu. Okan Ç'nin ifadesine göre, İlknur İslam aldığı bıçak darbelerinin etkisiyle yüzükoyun yere düştü, ancak zanlı genç kadını sırtından bıçaklamayı sürdürdü.
Bir süre sonra genç kadının öldüğünü düşünen zanlı, bu kez de genç kadının çocuklarına yöneldi. Cinayeti gören çocukların kendisini tanımasından korkan Okan Ç, 1,5 ve 4 yaşlarındaki çocukları da bıçak darbeleriyle öldürdü. Asayiş Şube polisine verdiği ifadeye göre Okan Ç. cinayetleri işledikten sonra hızla apartmandan ayrıldı, bıçağı da uzaktaki bir çöp kutusuna bıraktı. Zanlı, olaydan sonra abisinin evine de hiç gitmedi