Müge Anlıya çıkmaya ant içtik.

Aynı benim annem. Benim annemin de bir dolandiricisi var, 9 yıldır Adama para yedirip duruyor. Adamda da bir havalar bir şeyler, yok bilmemnereye okul yaptıracakmis,yok Ankara'ya gidecekmiş parasını alınca,yok otel açacakmis da güvendiği insanı (annem ve bir başka dolandırıcı arkadaşı) başa koyacakmiş,gözü rahat edermiş. Böyle böyle hiç olmayan milyonlar ve asla sahip olamayacağı bir hayali parayı varlığına inandirmis....ne desem kavga ettik, ne desem boşuna huzursuzluk. En son baktım,babam da ses etmiyor,bana ne dedim,susuyorum. Ama hala görüyorum arada elli elli yuzelli atıyor dolandiriciya. Hesapta trilyonlar arasında yüzen adam, ev kadınından elli lira dileniyor...bunlara da inanıyorlar ya,bu insanlara her şey müstehak aslında...
Yine sinirlendim...
Ne diyim,bazı insanlar dolandırilmaya açıklar. Siz de engel olun tabii ki, o kadar yüksek parayı batirirsa nasıl düze çıkacak?
Bu tür insanlar klasik, parayı bağlamış, nakite sıkışmış olur.

kendı kafasına gore gıdıp ıs yapabılılecek yetıde bırı mı kı neyıne guvenıyor bu kadar
bır avukat akrabası tanıdıgı arkadası yok mu en azından resmı ıslerden anlayacak bırı olmalı yanında
bırde o nasıl ortaklıkmıs oyle adam ortaya ne emek ne para koymayacak sadece esın para koyacak :KK43: nerede gorulmus boyle ortaklık...
karsısındakı adam para mı aklamak ıcın kullanacak esını yoksa bır suru masraf yaptırıp su lazım bu lazım dıye esınden para alıp borclandırıp tum borcu esıne mı yıkacak bellı degıl ınsan kardesıne guvenemıyor ortak olmak ıcın hıc mı bırsey ogrenmedı esın bu yasına kadar ah ya :KK43:
Yahu resmi evrak dolandırıcılığı çok mu zor? Eşim hayatta ki en büyük yanılgım oldu maalesef. Başıma kaldı desem yalan da olmaz. Ne ailesi var ne başka bir şeyi. Ona tutunacak dal oldum ama ben kırıma noktasına geldim.

Para sizin hesabınızdaysa bitcoin mitcoin aldım para bitti diyin.
O para elden giderse ne olacak? Hem işsiz hem parasız. Ve çocuk var.
Madem çok istiyorsun avrupayı yarısını ben alıyorum diyin boşanın, 5 parasız boşanmaktansa 250 binle boşanmış olursunuz.
Arabayı üzerime verdi. Arabanın değeri 700-800 arası:KK70: alacağımı aldım ahhaha ay ölüyomm yine :KK70:

Boşanmaya adım adım 👀 Aslında batsın istiyorum. Kızıma ben aslanlar gibi bakarım. Benim gelirim kızımla bana fazla fazla yeter. İşe girer çalışırım da. Ama onu adam yerine bir daha kimse koymaz. Kendi kızıda dahil.
Yanlış anlamayın lütfen, ama madem geliriniz yeter neden hala adım adım. Kafanızda da bittiyse, resmiyete de dökün. En azından kafanız rahat olur, Neyi bekliyorsunuz.
Ama yok kararınız kesin değilse, o zaman bu iş macerasının önünü kesin lütfen. Dolandırılmasını o 500binin gitmesini geçtim, üzerine borç ya da suç bile kalabilir. Neler neler duyuyoruz. Çok sıkıntılı durumlar. Neticede aynı evin içinde hepinizi etkiler.

Yahu resmi evrak dolandırıcılığı çok mu zor? Eşim hayatta ki en büyük yanılgım oldu maalesef. Başıma kaldı desem yalan da olmaz. Ne ailesi var ne başka bir şeyi. Ona tutunacak dal oldum ama ben kırıma noktasına geldim.
Canim simdi cik git, para nasil olsa hesabinda. Belki siz gidince anlar suan gitmezsin saniyordur. Burnu surtulsun

İ
Yanlış anlamayın lütfen, ama madem geliriniz yeter neden hala adım adım. Kafanızda da bittiyse, resmiyete de dökün. En azından kafanız rahat olur, Neyi bekliyorsunuz.
Ama yok kararınız kesin değilse, o zaman bu iş macerasının önünü kesin lütfen. Dolandırılmasını o 500binin gitmesini geçtim, üzerine borç ya da suç bile kalabilir. Neler neler duyuyoruz. Çok sıkıntılı durumlar. Neticede aynı evin içinde hepinizi etkiler.
ikinci şık sanırım. Kararım kesin değil. Çünkü eğer böyle durumlar olmasa gayet anlaşıyoruz. Beni de kırmaz normalde ama büyük saçmalıyor.

Benim eşimde borç yapmaya bayılır. Tam borcu biter ben hayaller aleminde koştururken bir gün gelip şu kadar kredi çektim der 🙄 benim hayaller yine suda 🤣

Tamam yani adam işi için çekiyor çok şükür çok da rahat ödüyor ama ben korkuyorum borçtan...

Sana bişey olsa ben borçlari nasıl ödeyeyim diyorum öyle az buz da borçlar değil yani bol sıfırlı 😔

Ama erkekler riske girmekten hiç korkmuyor. Ve 3 yıl önce çok yakın arkadaşı tarafından da dolandırıldı adam bir çok kişiyi de dolandırmış kaçtı gitti. Bide borcunun en çok olduğu dönem veriyor adama yüklü bir para. O parayı ben istesem vermezsin dedim 😡

Bu kocalar her şeyi hakediyor da işte çocuklar olunca işin içinde biz kadınlara da dokunuyor ucu...

Bu iş batacak, ben de senden boşanacağım derdim. Batinca da dedigimi yapardim. Ailen konuşsun, sabret desin. Kapilarina gittiğinde kovacak degiller
Babam sürekli arıyor. Yapamazsın ben 40 yıllık tüccarım ben bile yapamıyorum diyor. Ama kafası almıyor gerçekten. Aynen o dediğinizi dedim. Ve batarsa artık daha fazla destek olamam. Evlenmemiş olsaydım her ay farklı bir ülke gezerdim. Beni de batırdı.

Merabaynnnnn.
Gündüz kuşağı izleyen sevgili kadınlar klubü yoldaşlarım, size ayrı bir merhaba 🌹
Konumu bu sefer çok ciddi yazacağım. Biraz ağlayabilirim de hatta.
Hayırr bu sefer konu minnoş kızçem değil. Şaşırdınız değil mi ? Bu sefer konu boyu uzayasıca eşim.
Eşimle aşk evliliği yapmadık. Daha doğrusu o bana aşık olduğunu söylesede ben inanmıyorum. Ben onunla evlenirken merhametli ve vicdanlı bir adam diye evlendim. Sanki çok merhamete falan ihtiyacım barmış gibi.( kafama bi şaplak attım bu bölümde )
Eşim maalesef pandemide dibe vurdu ve yeni toparlanıyor. Eline bir miktar ( 500 bin ) kadar para geçti. O da hemen parayı alıp Avrupa da bir iş kurmak istiyor. Evet buraya kadar ne kadar güzel karar vermiş diyorsunuz değil mi ? Iıııh öyle değil. İş kuracağı bir kaç adam bulmuş. Bunu da (ne kadar inkar etse de ) bir uygulama var , bu Avrupalı Türklerin yazıştığı oradan bulmuş. Adam sanki tanıyor gibi buradan mal alıp yollayacakmış.
Bakın olayın kerizliğine geliyorum. Adam 5 kuruş vermeyecek. Neden mi ? Güya orada şirket kurmuş ve 30.000€ harcamış :KK70: bu yüzden de eşim verecekmiş. Hani şu Müge Anlıda izleyip ulan ne keriz insanlar var diyoruz ya aynı o hesap.
O adamı birine rica ettim ve araştırdı. Uçan kuşa borcu olan birisi. Eşime söyledim. Bildiğiniz delirdi işime karışma diye :) hayal aleminde geziyor.
Avrupa vatandaşı olacakmışta bilmem ne.
O kadar gerildik ki evden kovdum kendisini. Şeytan diyor bırak karışma batsın gitsin , sende çek git. Ama maalesef ortada kızım var. Ailem baştan beri bu evliliği asla istemedi. Sürekli bunu da yüzüme vuruyor ve sabret ediyorlar. Evlendiğimizden beri sürekli sıkıntı içindeyiz ve ben artıkın yıldım. Ama işte diyorum ya kızıma kıyamıyorum.
Yoksa soysun soğana çevirsinler gram üzülmem. Tek diyeceğim şu sayın genç kadınlar evlenmedim diye üzülmeyin. inanın bekarken aşırı rahat ve mutluydum.
Sizce ne yapmalıyım ?
Bir arkadaşım ayyyynen bu şekilde dolandırıldı. 9000€ kaybetti.

Merabaynnnnn.
Gündüz kuşağı izleyen sevgili kadınlar klubü yoldaşlarım, size ayrı bir merhaba 🌹
Konumu bu sefer çok ciddi yazacağım. Biraz ağlayabilirim de hatta.
Hayırr bu sefer konu minnoş kızçem değil. Şaşırdınız değil mi ? Bu sefer konu boyu uzayasıca eşim.
Eşimle aşk evliliği yapmadık. Daha doğrusu o bana aşık olduğunu söylesede ben inanmıyorum. Ben onunla evlenirken merhametli ve vicdanlı bir adam diye evlendim. Sanki çok merhamete falan ihtiyacım barmış gibi.( kafama bi şaplak attım bu bölümde )
Eşim maalesef pandemide dibe vurdu ve yeni toparlanıyor. Eline bir miktar ( 500 bin ) kadar para geçti. O da hemen parayı alıp Avrupa da bir iş kurmak istiyor. Evet buraya kadar ne kadar güzel karar vermiş diyorsunuz değil mi ? Iıııh öyle değil. İş kuracağı bir kaç adam bulmuş. Bunu da (ne kadar inkar etse de ) bir uygulama var , bu Avrupalı Türklerin yazıştığı oradan bulmuş. Adam sanki tanıyor gibi buradan mal alıp yollayacakmış.
Bakın olayın kerizliğine geliyorum. Adam 5 kuruş vermeyecek. Neden mi ? Güya orada şirket kurmuş ve 30.000€ harcamış :KK70: bu yüzden de eşim verecekmiş. Hani şu Müge Anlıda izleyip ulan ne keriz insanlar var diyoruz ya aynı o hesap.
O adamı birine rica ettim ve araştırdı. Uçan kuşa borcu olan birisi. Eşime söyledim. Bildiğiniz delirdi işime karışma diye :) hayal aleminde geziyor.
Avrupa vatandaşı olacakmışta bilmem ne.
O kadar gerildik ki evden kovdum kendisini. Şeytan diyor bırak karışma batsın gitsin , sende çek git. Ama maalesef ortada kızım var. Ailem baştan beri bu evliliği asla istemedi. Sürekli bunu da yüzüme vuruyor ve sabret ediyorlar. Evlendiğimizden beri sürekli sıkıntı içindeyiz ve ben artıkın yıldım. Ama işte diyorum ya kızıma kıyamıyorum.
Yoksa soysun soğana çevirsinler gram üzülmem. Tek diyeceğim şu sayın genç kadınlar evlenmedim diye üzülmeyin. inanın bekarken aşırı rahat ve mutluydum.
Sizce ne yapmalıyım ?
Para sizin hesapta vermeyin diycem ama benim eşim gibi dik kafali gibi sanki :olamaz: yada çok ısrar ederse belli bı miktar verin en azından belli bı miktar dolanririlsin :KK70:saka bı yana dolandirilayim diye hızlı adımlarla yürüyor Allah yardımcınız olsun

İ

ikinci şık sanırım. Kararım kesin değil. Çünkü eğer böyle durumlar olmasa gayet anlaşıyoruz. Beni de kırmaz normalde ama büyük saçmalıyor.
O zaman bu iş durumunun önünü bir şekilde kesin bence. Para gelir gider bir şekilde, tek battığıyla kalsa sadece keşke. Ama Allah korusun attığı bir imzadan üzerine bir suç ya da ödenemeyecek kadar yüksek bir meblağ kalabilir. Ortada büyük paralar dönüyorsa illaki yasadışı pis işler de vardır. Paravan şirketler kaçakçılık, narkotik vs gibi.
Ve bu tür durumlarda hani donuna kadar almak deyimi var ya hiç acımazlar yani.

Eşin Bulgaristan’dan çağrı alıp malı mülkü kaptıran amcaların yeni versiyonu gibi. Arkadaşlar söylemiş batacak belli koymuş kafasına, sen de net ol çiçeğim bunu da batırırsan alır kızımızı giderim de.

X