MTHFR-C677T homozigot olanlar

Hanımlar bildiğiniz gibi bu geni taşıyan hamilelerde iğne ile birlikte folik asit kullanımı da önemli. Folik asidi hamileliğinizin kaçıncı haftasına kadar aldınız ya da halen alıyorsunuz?

Aktif olan varmi kizlar sorularim var yardımcı olurmusunuz lutfen

Hanımlar bildiğiniz gibi bu geni taşıyan hamilelerde iğne ile birlikte folik asit kullanımı da önemli. Folik asidi hamileliğinizin kaçıncı haftasına kadar aldınız ya da halen alıyorsunuz?
Canım ben hamileliği öğrendiğim gibi dr başladı ve sin haftalara kadar kullandım

Arkadaşlar aranızda mthfr 298c homozigot olan var mı bu yazılan ilaçlar bizim içinde mi gecerli acaba birde pai 4G 4G var 1 düşüğüm var ikinciye hamileyim şuan 0,4 clexan 100 mg folik asit ve pregna formula kullanıyorum umarım bir daha kayıp yaşamam

Arkadaşlar bende bir iki şey sorucaktım folat asidi kullanıp gebeliği sağlıklı ilerleyen var mı yarın dr a gideceğim sorucam bunu. İki defa kürtaj oldum test yaptırdım mthfr c677t sonucum genetik dr u normal dedi kadın doğ. Ne dicek yarın bakalım testin sonucu ne olursa olsun iğne vurulucaksın demişti ama bu folik asit olayını da sorucam hamileliğiniz ne durumda bilgi verirseniz sevinirim

Genetik test sonucunuz normalse iğneyi neden yaptırıyor peki?
Folit asit, bu pıhtılaşma sebebiyle vurulan iğneye destekleyici bir takviye niteliğinde. 3 ay boyunca metil formda folik asit alımı öneriliyor. Ama yine de son karar ve tercih her zaman doktorunuzundur. O ne diyorsa odur.

Gittim dr a bugün sonuca baktı pıhtılaşma var tahmin ettiğim gibi dedi vinalac(takviye gıda) ve ecopirin 81 mg verdi folik asit vermedi. metil form u sordum bi farkı Yok dedi gebelik durumunda iğneye başlicaz dedi bu kadar yine de korkularım var ama aynı şeyleri yaşarım diye

İki gende çıkmış mthfr c677t homozigot-pai 4g/5g heterozigot

Diğerini bilmiyorum ancak mthfr c677t homozigot olanda genellikle iğne öneriliyor. Önermeyen doktorlar da var tabi. Benim ilk gebeliğimde bu gende pıhtılaşma çıkmıştı. İğne kullanmadım, sadece günde 1 adet coraspin kullandım ve 10. haftada kayıp yaşadım maalesef. İkince kez hamile kaldığımı öğrendiğim gün hemen iğneye başladım. Çok şükür şu an sorunsuz gidiyoruz. Kafanızı bulandırmak istemem ama iğne kullanmanızın bir zararı olmaz size. Her zaman söylerim en doğrusunu doktorunuz bilir ama bunu bir araştırın derim.

En iyisi dr uma güvenmek iki düşük olunca insan tedirgin oluyor maalesef acaba başka dr mu bulsam cabası oluyor.ama başka bi sorun görmüş olsa söylerdi heralde.rabbim evladını sana bağışlasın aynı acıyı tattırmasın

merhaba arkadaşlar ben aranızda yeniyim,
Bu trombofili paneli testi bana 15.06.2017 tarihinde yapıldı ... o dönem rahatsızlanmıştım ve Dr um bu testide yapmış o arada sonra beni genetik bölümüne yönlendirdi Dr pıhtı atabilir kilo almaman lazım ve gebelikte takip edilmen lazım dedi ... o gün çok umursamadım fakat iki gün önce arkadaşım aradı kuzeni Doğum yapmış ve 3. Gün bacağında pıhtı atmış, bebeği sağlıklı doğmuş fakat kendi sağlığı için dr lar hiç iyi konuşmamış ... bu gün 10. Günü biraz iyeleşme görülmüş fakat ayağa kalktığında ayağı morarıyor ve yüreyemiyormuş tedevisi olumlu cvp verirse uzun süre tedaviye devam edecekmiş ...ben nişanlıyım bu durumu duyunca çok korkmaya başladım Pıhtı atacak mı atar mı diye düşünüyorum sürekli... 15. De üniversite hastanesinden randevu aldım oranın laboratuvar una güveniyorum tekrar yaptıracam testi hemosistein protein c s de isteyeceğim ... testi benim gibi olan arkadaşlar var mı ? Pıhtı konusuna da cvp yazdım ama burası sadece homozigot olanlar için sanırım buraya da yazmak istedim 4g/4g olmasa riski daha mı az oluyor biliyor musunuz?

F fycyah canım merhaba senin bütün yazılarını okudum ... b12 b6 ve folat olarak hangi ürünü kullanıyorsun ?mg kedi ne kadar olmalı? Metil formda bende kullanmak istiyorum yeni başlayacağım bende Ferit’tin de 8 çıktı çok düşük Dr takviye verdi ... sen nasılsın takviyeler ile kan değerlerin yükseldi mi?

Son düzenleme:
arkadaşlar bende de aynı problem var. bu iğneler elzem mi ? ilkinde karnimda kalbi durdu . ikincide kimyasal gebelik. aspirin ve kan sulandirici iğneyi bir kullandım bir kullanmamıştı.. şimdi öğrendim ki bu iğneler DOMUZDAN üretiliyor. yani bu iğneler zorunlu mu ?

Merhaba siz haşimato ve homozigot gen varken normal yolla mı hamile kaldınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…