- 11 Nisan 2018
- 137
- 58
- 18
- 39
Canım ben hamileliği öğrendiğim gibi dr başladı ve sin haftalara kadar kullandımHanımlar bildiğiniz gibi bu geni taşıyan hamilelerde iğne ile birlikte folik asit kullanımı da önemli. Folik asidi hamileliğinizin kaçıncı haftasına kadar aldınız ya da halen alıyorsunuz?
Arkadaşlar bende bir iki şey sorucaktım folat asidi kullanıp gebeliği sağlıklı ilerleyen var mı yarın dr a gideceğim sorucam bunu. İki defa kürtaj oldum test yaptırdım mthfr c677t sonucum genetik dr u normal dedi kadın doğ. Ne dicek yarın bakalım testin sonucu ne olursa olsun iğne vurulucaksın demişti ama bu folik asit olayını da sorucam hamileliğiniz ne durumda bilgi verirseniz sevinirim
Genetik test sonucunuz normalse iğneyi neden yaptırıyor peki?
Folit asit, bu pıhtılaşma sebebiyle vurulan iğneye destekleyici bir takviye niteliğinde. 3 ay boyunca metil formda folik asit alımı öneriliyor. Ama yine de son karar ve tercih her zaman doktorunuzundur. O ne diyorsa odur.
Bu arada trombofili sonucum da pıhtılaşma var genetik sonucum normal çıktı canım
Bu trombofilide hangi gende pıhtılaşma çıktı acaba?
İki gende çıkmış mthfr c677t homozigot-pai 4g/5g heterozigot
aynıyızİki gende çıkmış mthfr c677t homozigot-pai 4g/5g heterozigot
aynıyız
ilaç kullanıyorum şimdi... imprly, folifor, omegaDr un ne dedi peki sen napmayı düşünüyorsun
LaddyB merhaba, iki düşükten sonra kaygılarım yüzünden hamile kalamadım ben. Uzun uğraşlar sonucunda Antalya'daki doktoru buldum ve şimdi onun söylediklerine harfiyen uyguluyorum. Hamile olduğumda da kadın doğumcunun yerine bu doktorun vermiş olduğu takviyeleri almayı düşünüyorum. Size facebook veye ınstagram'dan sağlıklı yaşıyoruz sayfasını takip etmenizi öneririm (Yeşil bir amblemleri var). Benim doktorumda bu kurula üye ve çok aydınlatıcı sağlık paylaşımları var.
Merhaba siz haşimato ve homozigot gen varken normal yolla mı hamile kaldınızŞükürler olsun yolunda gidiyor, teşekkür ederim. Benim doktorumda Folbiol kullan dedi ama ben Osende 2m kullanıyorum. Faydası olduğunu düşünüyorum.Önceki gebeliklerimde Folbiol kullandım hiç bir işe yaramadı. Osende 2m öneren doktoru bulmak samanlıkta iğne aramak gibi birşey. İnşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde alırız kucağımıza. Gerçekten çok takmamaya çalışın ben kan sulandırıcı dahi kullanmıyorum. Balık yağı kullanıyorum. Haşimato tiroidim olduğu için glutensiz besleniyorum.
Merhaba siz iğne falan kullanıyor musunuzMTHFR-C677T homozigot ben de de çıktıgebe kalmaya engel mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?