Gebeliğe Hazırlık Mthfr A1298CC Homozigot sonucum ve 2.defa gebeliğe hazırlanmam...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Aneksenamunnn

Seni bekliyoruz kızım💗💗💗
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2018
4.348
3.219
63
1. gebeliğimde 7.haftada bebeğimin kalbi durdu.Araştırılmasına gerek duyulmamasına rağmen genetik test yaptırdım.Yalnız bazı arkadaşların sonuçlarında mutasyon yazıyor benimkinde sadece homozigot yazmışlar o konuda kafam karıştı.Doktorum corasprin önerdi...Ama pek açıklayıcı net konuşmadı.Şanlıurfada bildiğiniz bu konularda iyi bir doktor var mı kızlar?
Moralim çok bozuk benim gibi olup bir cesaret gebeliğe hazırlanan arkadaşlar var mı?
Bir de prednol adlı ilacın kullanıldığını okudum burada doktorum demese de kullansam mı bilemedim?

Canım benim 3 kimyasal üzerine trombofili testimde a1298c homozigot ve pai homozigot çıkmış ve ben bu sonucu görmeden adete 5 gün kala yani
6 ocakta beta değerim 582
8 ocakta beta 2041
10 ocakta 4779 çıktı
8 ocakta trombofili sonucumu görür görmez doktora gittim ultrasonla karnımdan keseyi gördü. Ve hemen oksapar (kan sulandırıcı iğne ),coraspin ve progestan başlattı oksapar 4000 ilk ve günde iki kere yapıyorum haftaya gel tekrar bakalım dedi perşembe gideceğim umarım sorun çıkmaz

Bence hiç sorun çıkmayacak canım Allah bebeğini sana bağışlasın.Ben de doktora gittim hamilelik düşünebilirsin dedi hibor 3500 kullanacaksın dedi ama çok acıyormuş :-(

Bence hiç sorun çıkmayacak canım Allah bebeğini sana bağışlasın.Ben de doktora gittim hamilelik düşünebilirsin dedi hibor 3500 kullanacaksın dedi ama çok acıyormuş :-(
İnşallah canım inşallah bir sorun çıkmaz . Ben karnımdan yapıyorum ilk yaptığımda inanılmaz acımıştı şimdi 4. Günüm daha da azaldı kuzum alışırsın sen de yapacak bişey yok valla napalım mecburuz

Evet canım kendin mi yapıyorsun ?Çok şükür ki çözümü var napalım acaba acı iğneden iğneye fark ediyor mu

Düşükten ne kadar süre sonra tekrar hamile kalmaya karar verdiniz? Benim de 7. Haftada kalbi durmuştu. Ama ben genetik araştırma talep etmedim.

Merhabalar, sanırım genetik test derken trombofili panelini kastettiniz değil mi? Eğer bu testiniz homozigot ise sizde pıhtılaşmaya yatkınlık vardır. Bu durum plasentada tıkanıklığa yol açtığı için düşüklere sebep olur. Ama gebeliğiniz boyunca coraspin ve kan sulandırıcı iğne (Clexane, Enox vb, farklı adları da vardır) kullanarak sağlıklı bir gebelik geçirebilirsiniz. Çok acımayacaktır merak etmeyin :)

Bu arada iyi ki testi yaptırmışsınız. Prednol'e ihtiyaç olacagını sanmıyorum. Asla hekim önermedikçe Prednol kullanmamalısınız. Bu ilaçların hepsini hekimize danışarak kullanmalısınız. Yeni bir gebelik planlamadan önce mutlaka pıhtılaşma bozuklukları konusunda tecrübeli bir hekime danışmalısınız.

Dilerim en kısa zamanda bebeğinizi sağlıkla kucaklarsınız.

Evet canım kendin mi yapıyorsun ?Çok şükür ki çözümü var napalım acaba acı iğneden iğneye fark ediyor mu
Kendim yapıyorum canım yapması kolay ilk başta çekindim ama kendim yapabildim iğnesi minicik zaten yaparken değil de ilacı verip iğneyi çektikten sonra ilaç içeriği yaktı bir 30 saniye falan sonda geçiyor kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…