Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MS hastası olmak ya da olmamak.?

Cok cok gecmis olsun hepinize. Cok zor bi surec tani knma sureci. Hayatimda unutmak istedigim dönemlerden. Sonuc ne olursa olsun hayata kusmemek lazim. Hep beterin beteri var. Benim tani surecimde ben aglarken bir arkadasin annesine ALS teshisi konmustu.arkadasim annemde keske ms olsaydi demisti. O yuzden ltfn hayata kusmeyelim.hayatta hersey hepimiz icin

Bilinmeyen ve mht arkadaş kesin Teşhis konmadı mı size..Teşhis yok Yazmışınız da.. Bu işlere yeni girdiğim için soruyorum..birde ms in tanısı zor konuyormuş değil mi..Allah beterinden korusunbenimde hala tahillerim devam ediyor Romatizmal olabileceği üzerinde duruluyor ama ms de pozitif gözüküyor..bakalım hayırlısı elden bişey gelmiyor

Sana da şifalar dilerim .
MS teşhisini koymak zor değil . Özellikle BOS alımı sonrasında net bir bilgi verebiliyor doktor . Kesinleşmeyen kısım Ms in insan vücudunda nasıl ilerleyeceği.
Ne olursa tedirgin olma , baş edilmeyecek dert yok , yeter ki moralin yüksek olsun .

Aynen öyle .
Ben atakları bile kanıksadım , daha kötüsü olmasın dilerim .
Ataklar belki de bir daha hiç gelmeyecek hep böyle düşün .

Henüz ben o süreci erteliyorum ..o gücü kendimde bulamiyorum ..Allah bütün hastaların yardımcısı olsun ...

Teşhis konulma sürecini mi erteliyorsun ?

Liamda iyileştiğim için çok şükür takmıyor gibiyim..ama sonrası ne olur bilinmez dimi..bende panik bozukluk var ilaç kullanıyorum kapalı yerde kalamıyorum..inanırmısın MR a girmek beni daha çok Korkutuyor..açığa girebildim..kapalı olan daha iyi Teşhis ediyormuş sanırım..ve ara ara da tedavi Sürecinde MR a girilecekmiş..Dr Um açığı kabul etmezse diye içime dert oldu ..beni bayırtırtırlarsa girebilirim..inşallah Dr anlayışla Karşılar..bu hastalıkta çok zor panik bozukluk..şimdi vep sep mi o yapılacak...Allah beterinden korusun herkesi..birde iyi huylusu kötü huylusu oluyormus..nasıl karar veriliyor ona arkadaşlar..tüp bebek yapmıştık Kasım gibi negatif oldu..ardından hemen bu hastalık çıktı kullandığım hormonlarmı tetiklediği diyorum..nasip değilmiş..ama orda dondurmuşlarım kaldı..bu hastalık acaba engel mi hamileliğe..şimdi Dr bana ilaç mı başlar..sonra mı hamile kal ne der ..allahım kafam çok karışık..çok soru sordum dimi ..allahım herkesi beter hastalıklardan korusun inşallah

Tekrar geçmiş olsun canım.

Ms gebeliğe engel değil.

Benim ms teşhisim konulanı 8 ay oldu . Bu dönemde iki atak geçirdim. Sol bacakta hissizlik ve desteksiz yürüyememe.
Ataklarım 48 saat içinde geçtiği için ilaç tedavisi verilmedi
Şuan 6 ayda bir mr kontrolü var.
Eğer farklı ve uzun süren bir atak gelirse ilaç başlanacak.
Sende atakların yoksa ilaç kullanmazsın büyük ihtimal.
İlk aylarda sürekli atak ne zaman gelecek diye bekliyordum , şimdi unuttum bile.
Rabbim hepimize şifa versin .

Bu arada çocuklara uygulanan narkozlu mr uygulanır belki sana da.

Ausencia sanada Allah şifa versin canım..şuan ezan okunuyor..Allah kimseyi Çaresiz bırakmasın..peki sigara bu hastalığa etken mi..herşeye zararı var kesinlikle ama tek sıkıntımı bu alıyordu bırakmak gerekiyor mu acaba..birde msli dostlar formunda gezindim biraz hamilelikte birşey oluyormuş ama sonrası atak gelebiliyormuş..ne zaman ne olacağımız belli olmayan bi hastalık mı bu ..ve Kalıcı hasarlar bırakırmı..her soruma yetişiyorsun sağol cnm

Alıntı yapmadığın için geç görmüşüm mesajını .

Amin arkadaşım amin .

Sana tavsiyem forumları çok dolaşma . Duyduğun her şeyi acaba bana da olacak mı diye düşünüyorsan hele .

Kalıcı bir hasar bırakacak mı diye bende bir dönem düşündüm , sonra dedim ki kendime ; yahu aus şimdi sokakta bir trafik kazasında sakat kalma ihtimalin daha yüksek , bunu dert ediyor musun ?

Ms bazı insanlarda hiç ataksız bile geçiyorken , kalıcı hasar yüzdeli MS en düşük seviyede .

İyiyi düşün , tabi ki de tevekküle bırakıp , hiç bir şey yapacak değiliz . Ama doktorumuzun gözetimde , mutlu yaşamaya devam etmeliyiz .

Benimde hayalimde ve aklımda 2. bir çocuk sahibi olmak var . Ms li olmayı kendime sorun etmiyorum , araştırdım çünkü . Doktorum da sorun olmayacağını söyledi.

Hakkımızda hayırlısı diyelim .

Canım evet hepimiz için inşallah hayırlısı olsun önce bizim sağlığımız iyi olsun sen şuan ilaç fln kullanıyormusun bilmiyorum bence bende ms im gibi geliyor bugün bacağımda yanma hissediyorum belirtilerinde Buda var Allah beterinden korusun çocuğunu Allah bağışlasın bizde tüp yaptık daha yeni ama nasip olmadı bu ay dondurulmuşlarla deneyecektik insan ne düşünürken neler oluyor bilmiyorum bana Dr hemen düşün dermi acaba

Merhaba arkadaşlar öncelikle Allah herkese acil sifalar versin. Ben de bir ms hastasıy (dım). şöyle ki 3 sene öncesinde tanıdım bu hastalığı. Ve bilirsiniz iste serumlar ilaclar iğneler her kafadan bir ses yok şöyle yok böyle vs vs... baktimki ilaclarimi kullandıkça hastalığım daha da ilerlemeye başladı. Tabi benim bunyem kabul etmemiş olabilir sakin beni yanlış anlayıp ilaclarinizi terketmeyin ben sadece yaşadıklarımı yaziyorum belki birinize faydalı olurum diye. Sonra bu hastalığı nasıl alt edebilirim diye düşünüp resmen savaş açtım ms e. Beni bu kadar gaza getiren sevgili doktorumdu. Bu hastalığın geçmesi imkansız bununla yasiycaksin demişti. O an çok kızmıştım ona böyle mi söylenir diye. Ama suan Allah ondan razi olsun diyorum. Doktoruma ve kendime aslında hiç birşeyin imkansız olmadığını kanıtlamak için 2 senemi verdim. Basardim da! Yazdiklarimda abartmıyorum yaşadığımı anlatıyorum. Kapari çörek otu bitkisel bisuru şey... veee Refleksoloji ve DUA... refleksolojiyi kesinlikle tavsiye ediyorum arkadaşlar. 6 aylık terapinin ardindan geldigim nokta; mr da lezyon gorulmedi ms plagi kontrast tutulumu mevcut değil. Sadece ms suphesi olabileceği saptandı. Yani hastaligin çok geriledigi hatta başladığı yere döndüğü görüldü. Sonra ben bunu doktorumla paylaştım bana dediği şey olsun sen yine ilaca dewam et dedi bende kibarca reddettim napicaz peki dedi bende benim dosyami kapaticaz dedim:) 1 senedir ilaç kullanmıyorum Allah a şükür hic atak yasamadim gerçekten çok iyi hissediyorum kendimi Elhamdülillah. Ve Dua... sifa NAMAZI kıldım bulursunuz internette. Ve bütün bunlardan sonra dedim ki ""Yaratan ALLAH! Yaşatan ALLAH! Öldüren ALLAH! Öldükten sonra diriltecek olan yine ALLAH! Yahu bir hastayı mi iyi edemeyecek? HAŞA!! Sağlıkla kalın...

bir nevi öylede denile bilir. benim tesadüfen çekilen mr da..atak olmadığından 6 ay sonra birdaha mr çekil sonra tetkiklerini yapalım dediler ..ama şu belden sıvı alma işine pek cesaretim yok

bir nevi öylede denile bilir. benim tesadüfen çekilen mr da..atak olmadığından 6 ay sonra birdaha mr çekil sonra tetkiklerini yapalım dediler ..ama şu belden sıvı alma işine pek cesaretim yok

Benimde ilk bulgularım mr da çıktı .

Daha sonra belden sıvı alındı ve ms olduğu kesinleşti . Ataklar gelmediği sürece ilaçla tedavi başlanmıyor zaten .

6 ayda bir mr çektirmeyi ihmal etme . Tabi bu süre içinde atak benzeri bir durum yaşarsan hemen doktoruna gidersin .

Umarım atakların hiç olmaz .

Umarım o ataklar hiiic gelmez ... benim bu aralar sol göz kapağım seyriyo ara ara
Umarım ms ilgili değildir ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…