- Konu Sahibi sezen yxixldxixz
-
çok geçmiş olsun... bebeğiniz de hayırlı olsun inşallah :)
3 günlük ilaç dediğiniz şu meşhur mavi serum sanırım... hastaneye yatma sendromu diyor annem bu korkuya... ağrılarını kendinden saklıyor zaman zaman,ya atak geçiriyorsam ya yine kortizon verirlerse diye çocuk gibi inatlaşıyor bizimle... ama o kadar çok hikaye gördükten sonra yine kendi karar veriyor gitmeye,bazen 6 aylık kontrolleri bile beklemiyor... çok ince bir çizgi bu, hem rahat hem evhamlı olmak gerekiyor...
swank diyetini araştırıp,doktorunuzla fikir birliği içinde olursanız uygulamanızı öneririm...
bir de tek doktor ya da tek hastane takibinden yanayım ms tedavisi sürecinde...
MerhabaBen de bu konuda tecrübelerimi aktarmak istedim. Migren için 4.kez farklı doktora gittiğimde doktorun benden MR istemesi ile başladı hikayem... Mr sonucu beynimde yaşıma oranla fazla lezyon olduğu tespit edildi. ardından ilaçlı MR istendi.tabi eşim ve ben bir sürü doktor araştırdık ve iyi bir profesör bulduk. ilaçlı MR,Vep/Sep ve farklı kan tahlillerin sonucu "MS değilsin ama her an olma ihtimalin var 6 ayda 1 kontrol edelim"oldu. geçtiğimiz haftalarda yine korka korka ilaçlı MR'ımı çektirdim ve doktora gittim. Bu sefer sol yanımda olan lezyon kaybolmuş ama sağ tarafımda bir lezyon oluşmuştu. Klinik bulgularımda ise hiçbir belirti yok. ne uyuşma/ne çift görme ne de MSte bulunan diğer ayrıntılar ...buna rağmen doktorum belden sıvı alınsa (BOS) iyi olur dedi. geçtiğimiz salı günü cerrahpaşada belden sıvımı verdim,yine kan verdim.bugün cuma ve hala oturamıyorum. oturunca yada ayaklanınca müthiş baş ağrısı zonklama yapıyor. BOS sonucu pozitif çıktı. Henüz doktora göstermedik sonucu. beni sormak istediğim MS hastalığından Atak esas değil midir. Yüzlerce yazı okudum hepsinde ataktan bahsediliyor. Her an atak mı geçiriyorum korkusu ile yaşamak ölümden farksız. Benzer bir hikayesi olan varmı ?
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun. Belden sıvı alındıktan sonra 2-3 gün yatıp bol sıvı almanız halinde sonraki günlerde bir sıkıntı yaşanmıyor. Eminim sizi de o şekilde yönlendirmişlerdir.
Bos sonucuna ve mr sonucuna göre kesin teşhisiniz konuyor. Ama teşhis konulmuş olması size tedaviye başlanacağı anlamına gelmiyor. Doktor belirtilerin şiddetine göre takibe alıyor yada tedaviye başlıyor. Günümüzde çok iyi ilaçlar mevcut. Atak geçirmeniz halinde de kortizon ile en kısa sürede eski halinize dönüyorsunuz. Ben atak geçiriyorken sabah kortizon serumumu alıp bir kaç saat sonra işe gidiyorum. Tabi ki kötü şekilde yaşayanlarda var. Ama sayıları artık daha az. O yüzden kötüyü değil de iyi durumda olanları örnek almakta fayda var.
Ms hastalarının en büyük sorunu vücutlarındaki en ufak sıkıntıyı ms'e bağlamaları. Güneş yasak diyen bile var şok oldum. Oysa ki D vitamini ms'te çok önemli. Ama sıcak yasak olduğu için güneşe aşırı sıcak saatlerde ve günlerde çıkmamak gerekir tabi ki.
Doktorunu degistirsin. Iyi bir dr zaten okulu birak demez hicbi belirtisi yokken. Bilakis hayata tutunmasi gerekir. Her doktora itibar etmiyorum artikselam,
arkadaşım kardeşini kaybetti ve baş ağrıları başladı,önceden de üzüldüğünde hafif bi baş ağrısı olurdu,strestendir diyorduk çünkü vücudunda genel olarak ağrı uyuşma ya da sürekli baş ağrısı yoktu,hastaneye gitti tomografi sonuçlarından ms den süphelendiler,bos sonucunda doktor ms dedi,ama cidden vücudunda önemli alarm veren bi ağrı fln yoktu,inanmak mı istemiyrm bilmiyorum,doktoru da ayrı bi dert okulu bırak deyip sürekli moral bozuyor.allah herkesin yardımcısı olsun ne yapabilirim onun için hiç bilmiyorum
Tomografi ile bu teshis konmaz zaten.Bos sivisi sonucu kötu bile ciksa bu %100 ms oldugu anlamina gelmez. Ben yasadigim tecrubelerle bu kadar kesin konusuyorum.tum bulgularla beraber atak gecirmis olmasi gerekiyor. Atak yoksa sadece tahlil sonuclari ile ms teshisi konamaz.Peki bir doktor bos sonuçları bile belli değilken tomografiye dayanarak ms li hastaya yüzde seksen yürüyemeyeceksin diyebilir mi yani bu anlaşılabilir bi durum sadece tomografiye bakarak
Merhaba ben 4 yildir ms hastasiyim ben cok sayida atak gecirdim ama ms olup hic atak gecirmeyen cok kisi var sen kontrollerini ihmal etmeBen de bu konuda tecrübelerimi aktarmak istedim. Migren için 4.kez farklı doktora gittiğimde doktorun benden MR istemesi ile başladı hikayem... Mr sonucu beynimde yaşıma oranla fazla lezyon olduğu tespit edildi. ardından ilaçlı MR istendi.tabi eşim ve ben bir sürü doktor araştırdık ve iyi bir profesör bulduk. ilaçlı MR,Vep/Sep ve farklı kan tahlillerin sonucu "MS değilsin ama her an olma ihtimalin var 6 ayda 1 kontrol edelim"oldu. geçtiğimiz haftalarda yine korka korka ilaçlı MR'ımı çektirdim ve doktora gittim. Bu sefer sol yanımda olan lezyon kaybolmuş ama sağ tarafımda bir lezyon oluşmuştu. Klinik bulgularımda ise hiçbir belirti yok. ne uyuşma/ne çift görme ne de MSte bulunan diğer ayrıntılar ...buna rağmen doktorum belden sıvı alınsa (BOS) iyi olur dedi. geçtiğimiz salı günü cerrahpaşada belden sıvımı verdim,yine kan verdim.bugün cuma ve hala oturamıyorum. oturunca yada ayaklanınca müthiş baş ağrısı zonklama yapıyor. BOS sonucu pozitif çıktı. Henüz doktora göstermedik sonucu. beni sormak istediğim MS hastalığından Atak esas değil midir. Yüzlerce yazı okudum hepsinde ataktan bahsediliyor. Her an atak mı geçiriyorum korkusu ile yaşamak ölümden farksız. Benzer bir hikayesi olan varmı ?
Merhaba ben 4 yildir ms hastasiyim ben cok sayida atak gecirdim ama ms olup hic atak gecirmeyen cok kisi var sen kontrollerini ihmal etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?