• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MS hastalığı..

minimouse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
48
2
96
Bir süredir parmaklarımda hafif bir uyuşma, hissizlik var ben bunları sıradan uyuşmalar olarak görmek istiyorum ama endişeliyim. Biraz önce uyandım ayak parmaklarımda da hafif bir uyuşma ve hissizlik hissettim. Kalkıp bilgisayarı açtım MS i araştırdım .Komşumun kızına Ms teşhisi koyuldu onda da hissizlik varmış. Endişeliyim ve sanırım doktora gitmeye kolay kolay cesaret edemeyeceğim. Kesin bir tedavisi olmaması beni korkutan:( MS te de erken teşhis önemli mi?

erken teşhis her zaman önemlidir. MS şu anlık tedavisi olmayan, ataklarla kendisini gösteren bir hastalıktır. kimi hasta hayatı boyunca bir atak geçirirken, kimisi sürekli atak geçirebilir.

gidin bir kontrole. belki komşu kızınızdan etkilendiniz ve aslında ms değilsiniz. ama içinizi ferahlatmak için neden bekleyesiniz ki?

Bir süredir parmaklarımda hafif bir uyuşma, hissizlik var ben bunları sıradan uyuşmalar olarak görmek istiyorum ama endişeliyim. Biraz önce uyandım ayak parmaklarımda da hafif bir uyuşma ve hissizlik hissettim. Kalkıp bilgisayarı açtım MS i araştırdım .Komşumun kızına Ms teşhisi koyuldu onda da hissizlik varmış. Endişeliyim ve sanırım doktora gitmeye kolay kolay cesaret edemeyeceğim. Kesin bir tedavisi olmaması beni korkutan:( MS te de erken teşhis önemli mi?

ya bende korktum şimdi dün sabah yataktan kalkamadım dizimden aşağısı hissetmedim bir an çok korktum gerçekten olabilir mi ki böyle bişey ve bunun için hangi bölüm doktoruna gidilebilir

Doktora gidin lütfen. Geçen hafta bir arkadaşıma MS teşhisi kondu. Beş sene önce de uyuşmaları vardı ama tam tetkik aşamasında hamile kaldığı için tam teşhis konanamıştı. Sonra da ihmal etti. Beş yıl hiç atak olmadı. Geçen ay yeniden başlamış. Ve teşhis kesinleşti. Ama beş yıl gecikmiş olarak. Her hastalık gibi MS'de de erken teşhis önemli.
MS olmama ihtimali çok yüksek ama olma ihtimali düşük de olsa gözden kaçırmamak lazım.

ya bende korktum şimdi dün sabah yataktan kalkamadım dizimden aşağısı hissetmedim bir an çok korktum gerçekten olabilir mi ki böyle bişey ve bunun için hangi bölüm doktoruna gidilebilir

aklinizda en ufak bi suphe varsa ihmal etmeyin mutlaka bi nöroloji doktoruna gorunun.bence iyi dusunun yinede,akliniza kotu seyler getirmeyin ama ihmalde etmeyin

Son düzenleme:
MS de kesinlikle erken teşhiş çok önemli
sinir sıkışmasıda olabilir aklınıza kötü şeyler getirmeyin hemen
içinizi ferah tutun ama ihmalde etmeyin

karar veremedim doktora gitmeyi de hiç sevmiyorum uf bu aralar çok ama çok stresli zamanlar geçiriyorum ondan kaynaklanıyodur büyük ihtimal ama öyle işte

benim babamda ms hastası 11 yıldır. herhastalık gibi ms tede erken teşhis önemli atakları durduramıyorlar ama ilerlememesi konusunda önüne geçmeye çalışıyor ilaclar ve iğnelerle. son dönemlerde bu stresli hayat koşulları yüzünden ms hastalığı fzl artmakta bence biran önce nöroloji dr.na gidin.

Doktora gidin lütfen. Geçen hafta bir arkadaşıma MS teşhisi kondu. Beş sene önce de uyuşmaları vardı ama tam tetkik aşamasında hamile kaldığı için tam teşhis konanamıştı. Sonra da ihmal etti. Beş yıl hiç atak olmadı. Geçen ay yeniden başlamış. Ve teşhis kesinleşti. Ama beş yıl gecikmiş olarak. Her hastalık gibi MS'de de erken teşhis önemli.
MS olmama ihtimali çok yüksek ama olma ihtimali düşük de olsa gözden kaçırmamak lazım.

Bir nöroloji uzmanından randevu aldım bile. ellerim ayaklarım hala karıncalanıyor hafif hafif.Umarım ciddi bir şey çıkmaz.Geçen yıl beyin tomografisi çektirmiştim migren için. Hiçbir şey çıkmamıştı.Gerçi bilemiyorum MS teşhisi MR la falan mı yapılıyor?olsaydı çıkar mıydı?Yaşanacak kötü gün varsa yaşayacağız napalım?? MS teşhisi için bilgisi olanlar yazarsa sevinirim..Endişeliyim :(

Arkadaşınızın uyuşmlaarı parmaklarında mıydı? Tek belirti bu muydu?

Doktora gittim arkadaşlar. Ellerde uyuşmanın pek çok nedeni olabileceğini.Magnazyum ve B12 eksikliğinden kaynaklanabileceğini söyledi. Magnezyum b12 takviyeleri yazdı.Devam ederse MR çektiiriz dedi.Umarım geçer.Magnezyum eksikliğine baktım depresyona bile sebep oluyormuş Migrene bile. ..

Arkadaşınızın uyuşmlaarı parmaklarında mıydı? Tek belirti bu muydu?

Kusura bakmayın, yeni gördüm mesajınızı. Arkadaşımın ayaklarınd auyuşma vardı ama MS çok farklı bölgelerden belirti verebiliyor, teyzem de MS hastası, 18 yıldır. Onun ilk çene ağrısı ile başlamıştı. tutulum yerine göre belirti de değişiyor.
Gerçi siz bu arada doktora gitmişsiniz. MAgnezyum eksikliği uyuşma yapıyır evet, bende hamileleikte olmuştu. Gebelik boyunca kullandım magnezyum. Ama bende gebelikte olduğu için hiç bu aklıma gelmemişti sizin konunuzda.
Umarım magnezyum eksikliğinden ibarettir. Sevindim. Geçmiş olsun.

Kusura bakmayın, yeni gördüm mesajınızı. Arkadaşımın ayaklarınd auyuşma vardı ama MS çok farklı bölgelerden belirti verebiliyor, teyzem de MS hastası, 18 yıldır. Onun ilk çene ağrısı ile başlamıştı. tutulum yerine göre belirti de değişiyor.
Gerçi siz bu arada doktora gitmişsiniz. MAgnezyum eksikliği uyuşma yapıyır evet, bende hamileleikte olmuştu. Gebelik boyunca kullandım magnezyum. Ama bende gebelikte olduğu için hiç bu aklıma gelmemişti sizin konunuzda.
Umarım magnezyum eksikliğinden ibarettir. Sevindim. Geçmiş olsun.

teşekkür ederim.allah şifa versin yakınlarınıza da.

Back