Erkek İnfertilitesi Morfolojisi 0- 2 arası değişip aşılama yada tüp bebeğe hazırlananlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar birşey soracağım ben bi tüp bebek merkezini aradım morfoloji(%2) düşükse aşılama şansı daha da düşer dedi siz bu konuda birşeyler duydunuz mu? tüp bebek önerdi. ama ben beklemk istiyorum nedense hgs çekilmedim ve dna hasarına da baktırmadık doktor birşey demedi sizce yapılmalı mı?

Aşılamada sayı önemli demişti bizim dr sayınız kaç?

Balımm bizim de morfolojimiz 2 ydi tüp bebek görüşmesi için gittiğim merkez aşılama deneyelim sayınız ve hızınız iyi durumda demişti ama ben direk tüp bebeğe başlamak istediğimi söyledim.. Sen bilirsin elbette canım. 5 milyonun altındaysa sayınız aşılama yapmıyorlar yanlız..

Toplamda mı yoksa ml de mi 5 milyonun altında olmucak canm

Toplamda mı yoksa ml de mi 5 milyonun altında olmucak canm
Canım ben yıkama sonrası sperm sayısının en az ml de 5milyon olması durumda aşılama yapılabileciğini söylediğini hatırlıyorum doktorun. Normal spermiogramda da dikkate alınan değer ileri hızlı hareketli sperm oranı...

Esimin morfolojisi 2 iken hamile kaldim tabii bos bos beklemedik her seyi denedik dna hasarini dusurduk cok sukur Rabbim mucizemi gonderdi tup bebek merkezlerini sallayin bana da asla ama asla olmaz dediler onlara inansaydim eger simdi bebegim benimle olmazdi ' tup bebek icin para biriktiriyor olurdum

Canm bugün nasılsın ?

Yani toplam sayı 10 milyon olsa bunun %50 si ileri hareketli olsa olur doğru düşünüyorum değilmi ? Tüp bebek öncesi eğer kriteri tutturursam aşılama düşünüyorum da canm
Evet canım doğru düşünüyosun. Senin için netten baktım. Soruu cevap içerikli bi doktorlar sitesinde doktorun aşılama için gereken minimum sayının yani ileri hızlı toplam sperm sayısının 3 milyon olmasının yeterli olduğu yazıyordu..

Okulda kasiklarim cok kotu agriyordu hatta dayanamadim uzattım .Eve gelir gelmez de uzandim kalkmiyorum kanamam olcak diye korkuyorum
Canım üzülme korkma inşallah sağlıkla gelicek bebeğin. Kanaman falan olduysa bile yerleşme kanamasıdır bu da normal sayılıyor sanırım belirli bir sınıra kadar... Nası hislerdesin eşin ailen öğrenince çıldırmıştır sevinçten eminim

Canım cok tşk ederimmmm ben hiç bi zaman aşılama sansımızın olmayacagını sanmıstım dr bize öyle demişti direk tüp bebek demişti cok saol ben takviyelerle sayı ve hızı biraz artırabilirsem yazın tatilde aşılama olabilirim

Esim şoka girdi güldü ağladı çığlık attı
Annem sevincten agladi .Ablam agladi ama daha abiler bilmiyor cunku bi tanesinin bebegi olmuyor acilari tazelenmesin diye biraz saklama karari aldik.

Ne demek canım rica ederim. Eminim biliyosundur ama sana bişi söyleyeyim canım, eşimde morfoloji problemi vardı ne yaptıysak düzelmedi. Ama kullandığımız takviyelerden keçiboynuzu kürü sayıyı baya arttırmıştı yanında arginin kullanmıştı. Belki kullanıp denemişsinizdir ama yine de söyleyeyim dedim. Bide tabiki moral. Umarım yükselir değerin canımcım. Dna hasarı için ilaç kullanıyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…