Erkek İnfertilitesi Morfolojisi 0- 2 arası değişip aşılama yada tüp bebeğe hazırlananlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Kuzu ben geçen sene bir denemiştim soğan kürünü de o ay çok lekelenmem oldu anlatamam bir sabah yataktan kalkamadım o kadar felaket bir karın ağrısı yaşamadım hayatım boyunca üzerrine adet oldum ertesi gün artık soğan kürüyle kistlerimi attım da ondan mı o ağrıyı çektim o gün bilmiyorum yani . Yılda 1 kere yapılıyormuş soğan kürü sanırım.

Kizlar merhabalar esimin bir ay onceki ve bir ay sonraki tahlillerini paylasmak istedim yaklasik 20gundur keci boynuzu kuru pekmezi ve e vitamini veriyordum meraktan bugun tahlil yaptirdik sayida ve ileri hizlida artis gorduk 20gunde bukadar iyi olmasina sasirdim umutlarimizi kaybetmeyelim morfoloji %2di en son bu tahlilde bakmamislar dr da cok onemi yok o strese bagli olarak inis cikis gosterebilir dedi bu degerlerle gebelik olur bi kac ay daha deneyin dedi henuz hamile degilim ama en azindan bir nebzede olsa icim rahatladi...bu kurleri yapmayan sayi ve hizda problemi olan arkadaslarimiz varsa bence bu kuru biran evvel uygulasinlar

Eklentiler

• IMG_20170221_171729.jpg
    47,4 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20170212_112145.jpg
    61,5 KB · Görüntüleme: 79

Merhaba :) , ben de aranıza bugün katıldım. Aslında uzun zamandır takip ediyorum. Bir şey merak ettiğimde bakıyordum. Ama bu başlığı görünce kaydolmak istedim.
Biz de aynı problemler ile uğraşıyoruz. 3.5 senelik evliyiz. Eşimle 28 yaşındayız. İlk 1.5 sene korunduk. Bebiş istediğimizde ilk ay olur sanmıştım, olmadı. Diğer aylar da olur sandık olmadı. 6. ayda kadın doğum doktoruna gittim. Hep kendimden şüphelendim ki erkek problemleri ile ilgili çok bir şey bilmiyordum. HSG, hormon, kan değerlerim ve yumurtlamama bakıldı her şey normaldi. Taki KK da Varikosel ile tanışana kadar.
Eşimde yapılan spermiogram ve ultrason sonucunda eşimde sol varikosel olduğunu öğrendik. Morfoloji %1 di Doktor araştırırken birisi ile tanıştık. Ancak ne hormon, ne dna hasar testi v.s. yapılmadan ameliyat etti. Antibiyotik ve E vitamini verdi. 3 ay sonra testi tekrarladığımızda morfoloji %0 a düştü ve hareket önemli derecede geriledi. Proxeed ve E vitamini verdi. Ancak eşim sonuç görmeyince sıkıldı ve bıraktı.
Biz de tavsiye üzerine Çapa Tıp Fakültesine gittik. Burada hormon testleri ve spermiogram testini o hastanede tekrarlanmasını istedi. Morfoloji yine %0 Üstelik baş anomalisi %95 e akadar artmış. Sayı azalmış ve varikosel tekrarlamış.
LH, Testosteron ve FSH hormonlarının sonucunu bekliyoruz. Sonuca göre klomen ilacına başlayacağız dedi. Fayda görmezsek aşılama, sonrasında da tüp bebek tedavisine başlarız ama yaşınız genç doğal yolla gebelik istiyoruz dedi.
Keçiboynuzu kürünü denedim ama tadını sevmedi. Kıyamadım zorlamaya. Toz veya hünnap marka özü olur mu bilemedim.
Beslenmesi de çok bozuk. Et, hamur işi ve kızartma olsa başka hiç bir şey istemez.
Çok zormuş bebiş beklemek :) Rabbim dileyen, isteyen herkese hayırlısını, sağlıklısını nasip etsin inşallah

Canim benim o kurler herkese yaramiyor bizde ters tepti normal olan morfoloji 0 a kadar dustu sayi dustu vs. Yani oyle onune gelen kur yapmasın rica ediyorm. Valla ben de burdan gordugum butun kurleri denedim. Denedikce dibe battik deyim yerindeyse.

Çok haklısın. İbrahim Saraçoğlu' nun videosuna istinaden kullanmak istedim. Hem sonuçta normalde de tüketilen bir besin. Ama bitki çayları ve aynı aynda kullanılan farklı kürler bence de çok tehlikeli. Bitki ve doğa şakaya gelmez Allah korusun :)

Ahhh canim benimmm seni cok iyi anliyorum bendede kist vardi ama gebelige engel degilmis hep kendimde sorun ariyordum tipki sen gibi esimden zerre suphem yoktu cunku ailesinde boyle bir durum yok zaten hepsi catir catir dogurmus masallahi var hem kiz hem erkek kardesi...neyse benm tum tahlillerim temiz cikti bi gunde 3dra birden gittigimi bilirim bnde sorun olmayinca burdaki postlari arastirdim ve esime rica ettim gayet rahatti kirmadi kendinden emin bi sekilde dra gittik ama sonuc karsisinda sok olduk ama urologlar bize biraz zorlar normal yollarla olur dedi kadin dogumcu ise kesinlikle zorlamayin asilama dahi olmaz tup bebek dedi sastik kaldik ama ben dinlemedim hic birini simdi kurlere basladik 20gunde guzel sonuclar aliyoruz bin sukur insallahta aliriz suan tek problem.morfolojinin %2 olmasi umarim daha fazla zorlamaz bizi ve biran evvel bebelerimize kavusuruz hepimize saglikli gunler diliyorum

Valla kizlar cok haklisiniz ama insan dusunce herseyden medet umuyor kur olarak k.boynuzu kuru yapiyoruz yani cayi bide pekmezini yiyor vitamin yerine evicap e vitamini iciyor beslenmesine mumkun mertebe ozen gosteriyorum protein ve sebze agirlikli besleniyor ceviz findik ve kara uzum 3er tane yiyor herseyin fazlasi zarar kanaatindeyim umarim ters tepmez

Keçi boynuzunu ben de toz olarak kullanırım. Yoğurtla falan karıştırıp yerim, çok da severim. Eğer keçi boynuzu kürü yerine toz veya özü yeterliyse onu kullanabilir zira Hünnap keçiboynuzu özütünü seviyor eşim. Ama diğer şeyleri sevmez, zorla da içiremem :) zaten onların da psikolojileri düzgün değildir. Zorlamak daha fazla yorar bence.
Ben bir ara çok araştırdım ama artık bıraktım. Şimdi ki hastaneye güveniyorum. Çok yorucu ve yıpratıcı bir süreçti. Ben de korunduğumuz dönemde çok rahat düşünmüyoruz diyordum. Ama şimdi hayırlısı, kısmet diye geçiştiriyorum. Neyse ki geçti :) artık onlar da bıktı sanırım sormuyorlar.

Hahahaaaa benimkiler 7aylik evliyim ama sanki yillardir cocugum olmuyor muamelesi yapiyorlar :) olsun sorsunlar kinayan.insanlarin elbet bigun baslarina sinav olarak gelir ama bazilari canimi cok yakiyor onlarida rabbime havale ediyorum evet benimde esim cok etkileniyor ama sen esinin beslenmesine dikkat et hamur isinden uzaklastirmaya calis dilerim rabbim gonlumuze gore versin insallah

Kuzum keçiboynuzu kürü etkili çok. Biz eşime 3 şişe keçiboynuzu özü aldık bitirdi bana mısın demedi. Sonrasında kürü deneyelim dedik 1.5 ay yaptık. Sayımız 27milyondan66 milyona çıktı. Hızlı hareketinin de arttı. Bide sanırım biz çok kafaya tanıyoruz kuzum buradan haberleşelim konuşalım. Konumuz sadece bebek olmasın. Burası bizim sohbet edip haberleştiğimiz yer olsun... Ben inanıyorum buradan hamilelik haberlerimizi de vericez..

Keçiboynuzu küründen fayda görenlerdensiniz. Maşallah. Bizde fayda gördük fakat gebelik oluşmadı henüz. Morfolojimiz bi0 bi 2. Bidaha ki testte göreceğiz bakalım. Buradan hepimiz hamilelik haberi verelim hep birlikte inşallahhh..

İnsallahh canim evet k.boynuzu gercekten mucizevi biseymis 20gunde bu kadar etki sasirtti acikcasi ama morfoloji illetinden cok supheliyim ve gebeligimize engel olarakta onu goruyorm bu arada siz kac aydir deniyorsunuz

Amin canm benim inşallah.. Zor bi süreç bu bizimkisi. Erkek faktörlü infertilite sanırım biraz sabır işi. Eskiden insanlar ilk geceden gebe kalıyormuş onları duyunca kendinde kusurlar arıyorum hep hayırlısıyla sağlıkla bizim de gelicekler minnoşlar ama nazlılar birazcık.. keçiboynuzu tozunu bi arkadaşım keke kakao niyetine koyuyormuş diğeri de kakaolu süt diye içiriyomuş sen de bu şekilde kullanabilirsin. Ama kürünü yapmanı tavsiye ederim. Beslenme konusunda da yavaş yavaş drğiştirirsn menülerinizi. Salatanı eksik etme yeşilliği bol. Balık önemli. Ceviz kuruyemiş özellikle badem ve kabak çekirdeği..

İnsallahh canim evet k.boynuzu gercekten mucizevi biseymis 20gunde bu kadar etki sasirtti acikcasi ama morfoloji illetinden cok supheliyim ve gebeligimize engel olarakta onu goruyorm bu arada siz kac aydir deniyorsunuz
Biz 1 yıl 3 aydır deniyoruz balım. Ama korunmayı bıraktığımız ilk dönemler doktora gittim hep sıkıntınbende diyordum PCO var bende. Ama sonrasında her gittiğim doktor PCO n bebeğe engel derecede değil akışına bırak diyordu. En son gittiğimiz kadındoğumcu eşinin de test vermesi gerek dedi. Daha öncede ürolojiye göründü eşim ama hep değerleriyle normal yoldan gebelik oluşur dendi. En sonki doktor da çok can acıtıcı cümleler kurdu sanırım morfolojinin 0- 2 ,arasında gidip gelmesinden. Bakalım hayıtlısı.. Şimdi yeni bi üroloji doktoruna başladık güzel güzel konuştu durumumuz kadındoğumcunun dediği kadar vahim değilmiş. Bi takviye kompleks vitaminleri değerler yükselecek mi ona bakacağız 3 ay sonunda.. Aslında hız ve sayıyı daha da arttırsak matematikseş olarak sağlıklı normal yapılı sperm sayısını da atttırırrız gibi görünüyor. Hız vr sayıyı arttırmaya bakıyoruz biz şimdi..Allah hayırlısını versin bakalım. Sağlıkla bebişlerimiz gelir tez vakitte inşallah canımcım...

Aminnn kuzum benimmmm tek duam buradaki herkesede bizede nasip etsin hikayelerimiz benzio birbirine rabbim hayirli olani en kisa zamanda nasip etsin su kadn dogumcularla urologlarin fikir ayriliklari insani girdaplara sokuyor insan hangisine inanacagini sasiriyor canim ya

Hiç sorma kuzumm. Birinin önemsiz dediği morfolojisi diğeri yere göğe sığdıramıyor. Biri umursamayan diyor diğeri çocuğunuz olmayabilir bu yüzden diyor. Şaştım kaldım. Tabi bunun yanında 0 morfolojiyle doğal yoldan gebe kalanlar da var biz en iyisi keçiboynuzu ve havuç kurunu dönüşümlü kullanmaya devam edelim )))

Aynenn kuzum devamm edelim inaniyorum burdan hamis haberleri vericez birbirimize allahin izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…