Merhaba :) , ben de aranıza bugün katıldım. Aslında uzun zamandır takip ediyorum. Bir şey merak ettiğimde bakıyordum. Ama bu başlığı görünce kaydolmak istedim.
Biz de aynı problemler ile uğraşıyoruz. 3.5 senelik evliyiz. Eşimle 28 yaşındayız. İlk 1.5 sene korunduk. Bebiş istediğimizde ilk ay olur sanmıştım, olmadı. Diğer aylar da olur sandık olmadı. 6. ayda kadın doğum doktoruna gittim. Hep kendimden şüphelendim ki erkek problemleri ile ilgili çok bir şey bilmiyordum. HSG, hormon, kan değerlerim ve yumurtlamama bakıldı her şey normaldi. Taki KK da Varikosel ile tanışana kadar.
Eşimde yapılan spermiogram ve ultrason sonucunda eşimde sol varikosel olduğunu öğrendik. Morfoloji %1 di Doktor araştırırken birisi ile tanıştık. Ancak ne hormon, ne dna hasar testi v.s. yapılmadan ameliyat etti. Antibiyotik ve E vitamini verdi. 3 ay sonra testi tekrarladığımızda morfoloji %0 a düştü ve hareket önemli derecede geriledi. Proxeed ve E vitamini verdi. Ancak eşim sonuç görmeyince sıkıldı ve bıraktı.
Biz de tavsiye üzerine Çapa Tıp Fakültesine gittik. Burada hormon testleri ve spermiogram testini o hastanede tekrarlanmasını istedi. Morfoloji yine %0 Üstelik baş anomalisi %95 e akadar artmış. Sayı azalmış ve varikosel tekrarlamış.
LH, Testosteron ve FSH hormonlarının sonucunu bekliyoruz. Sonuca göre klomen ilacına başlayacağız dedi. Fayda görmezsek aşılama, sonrasında da tüp bebek tedavisine başlarız ama yaşınız genç doğal yolla gebelik istiyoruz dedi.
Keçiboynuzu kürünü denedim ama tadını sevmedi. Kıyamadım zorlamaya. Toz veya hünnap marka özü olur mu bilemedim.
Beslenmesi de çok bozuk. Et, hamur işi ve kızartma olsa başka hiç bir şey istemez.
Çok zormuş bebiş beklemek :) Rabbim dileyen, isteyen herkese hayırlısını, sağlıklısını nasip etsin inşallah