Erkek İnfertilitesi Morfoloji ve Tüp bebek

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

seni çok iyi anlayabiliyorum gerçekten zor bir durum.bnm eşimde arkadaşların çocuklarını sevdiğinde içim gidiyor.ama maalessef elimizden bişey gelmiyor.Rabbim bize bunu uygun görmüş.beklemekten başka çaremiz yok

Tüp bebekte morfolojisi düzgün spermler seçilmiyor mu? Bozuk morfoloji tüp bebeği ne kadar ve nasıl etkiliyor ben anlayamadım. Açıklayacak birisi var mı?

cnm sıradan bir tüp bebek merkezinde morfoloji sorunu olanlar için şans az ımsı uygulanması gerek mikroenjeksiyon şart

ilk tüp bebek denemesinde tek embriyo konmuyomuydu
seninkiler maşallah ikiz
acaba yasa mı değişti....
umutlandım şimdi.....

35 yaş üstü çift embriyoya izin var ama sayı önemli değil önemli olan gerçekten çok inanmak başarılı olacağına...mikroda sperm seçiliyo zaten morfoloji düşük olsada onlar en kalitelisini seçiyor... merkeze güvenmek ve olacağına inanmak çok önemli...ben bir çift bebek eldiveni almıştım kese şeklinde olandan...tedavi boyunca hep cebimde götürmüştüm...birde ayetel kürsi çok okumuştum...şuda bir gerçekki hiç olmasaydı da bu benim sınavım deyip kabullenmeye hazırlamıştım psikolojimi...Allahım nasip etti...Kucağımızda da nasip eder inşallah...Test yaptırmaya gideceğim günün öncesindeki gece oğlumun adını bile gördüm rüyamda

canım çok teşekkür ederim yanıtın için
inan duygulanarak okudum
KOCAMAN MAŞALLAH ÜÇÜNÜZE
darısı başıma senin duan kabul olur ne olur dua et benim için
5 senedir uğraşıyoruz
bugün adet günümdü oladı ama çok hafif kahve lekelenmem oldu
bakalım hayırlısı...

merhaba kızlar eşimin sperm sayısı 40 milyon ama morfoloji %6 çıktı . % 14 ün üzerinde olması gerekiyormuş sanırım. Perşembe günü ürologda randevusu var eşimin ama merak ettiğim morfoloji tedaviyle düzeliyormu bu konuda tecrübesi olanlar varsa cevap verebilir mi. Düzelme olmayacaksa boşuna vakit kaybetme istemiyorum direk tüp bebeğe geçmek istiyorum...

cnm benim sperm artabiliyor ama morfoloji pek değişmiyor senin sayın aşlılama için uygun tüpten önce

cnm benim sperm artabiliyor ama morfoloji pek değişmiyor senin sayın aşlılama için uygun tüpten önce

Aşılama için uygun ama bizim görüştüğümüz merkez aşılama için 2300 tl tüp bebek için ise 3600 tl istedi tüp bebekte ihtimal daha yüksek olduğunu düşününce aşılamayı hiç denemeden tüp bebek daha mantıklı geliyor.

gezinirken gozume takildi cnm asilamaya sen 2300 demissin. anlayamadim. benim tedavi oldugum hastahanede 400 tl civarlari. bende yaptirmayi dusunuyorum ozel bir polikilink ama devlet ile anlasmali. bana cok yuksek geldi senin soyledigin rakam

canim ayni sorun bizde de var hatta bizimkisi %3. ama tek tesellim sperm sayimiz cok fazla.150 milyon falan.iki urologa gosterdim sayi cok fazla dengeleyebilir dedi ama 1 senedir bisey oldugu yok. dr n dedigine gore kac yillik dr um %14 un ustunde olan morfoloji hic gormedim diyor. ne yapacagimizi bilmiyoruz yani. 3 ay olcak bu testi yaptirdigimiz bu ay tekrar yaptircaz ki yaptirmak gerekiyormus en az iki kere. bu arada morfolojinin tedavisi yok diyorlar

Ne güzel sayılar öyle sizinkiler. %3 %6 morfoloji 40- 150 milyon sperm biz %1 morfoloji 9 milyonlardayken bu rakamlarla neden hamile kalınamıyor şaşırıyo insan. 1 morfoloji 5 milyon spermlerle kamile kalanlar varmış.Nasıl oluyor ? E peki sizlerin neden olmuyor?
Neden sorguluyorum bunu? siz bu rakmlarla hiç hamilelik yakalayamamışken biz napıcaz Allah bize sabır versin.Yazarken bile isyan etmek geliyor içimden ama ne fayda edecek. Düzelmeyecek morfolojilerle nasıl baş edeceğiz? Ne duysak uyguluyoruz. 1 yıl olacak haziranda ne kadar daha sabır lazım bilemiyorum.
Bazen çıldırma noktasına geliyorum. Bildiğiniz vur kır dağıt. yok yok yok.
Şunu anladım ki hayatta hiç bir şeyi bu kadar istemedim ve çok istemeyle de genelde hiç bir şey olmuyormuş ya bu umutsuzlukla ömrüm geçecek diye korkuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…