- Konu Sahibi kartaneleri1111
ya morfolojinin dışında sayı da az ya ne bileyim kimse halinden memnun değil ki....:44:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba hanımlar....
önce kendimizden bahsetmek istiyorum
4 senelik evliyiz
ilk sene bebek düşünmedik korunduk daha sonrs istemeye başladık
ama aylar geçmesine rağmen olmuyordu
kürler denedik kendime soğan sonra incir kürü eşime keçiboynuzu kür
yine olmadı
ateş ölçme yöntemini denedim , ovülasyon testi aldım yok yok yok olmuyordu meleğim gelmiyordu
doktora gitmeye karar verdik bütün testler yapıldı benden rahim filmi de istendi çektirdim hiç bi sorun görünmüyordu
eşimden sperm testi istendi yapıldı ve sıkıntılı günler test sonucumuzu öğrendiğimiz andan itibaren başladı
sayı 4 milyon
hız %5
morfoloji %1
üroloji doktoruna görünmeniz lazım denildi gittik varikosel çıkmadı
bir sürü vitamin verildi kullandık neler neler yapmadıkki sayı 6 ay sonra 20 milyon olmuştu ama hız ve morfoloji değişmemişti
yılmadık vitaminler ile bitkisel kürleri denemeye sağlıklı düzenli beslenmeye devam ettik olmadı
doktor aşıla zaman kaybı olur direk tüp bebek yapalım dedi
tabi eşiim bi müddet kendine gelemedi
üetelik öyle sıradan bi merkezde olmaz dedi spermlerin kat kat büyütülerek bakıldığı merkezler tavsiye edildi
inaqnın çok yorulkuk ben artık kendimi unuttum sürekli eşimi teselli ediyorum sanki ben kafaya takmıyomuş gibi davranıyorum
bu arada ailelerinde haberi yok eşimin incinmesini istemiyorum bırakın bende bi problem var bilsinler
şimdi bunun için iyi bir tüp bebek merkezi araştırıyoruz
haziran temmuz ayında tüp bebek yaptıracağız
bu süre zarfında eşim kaan aydosa tedavi için gidecek
biz ankarada oturmuyoruz bu yüzden iş durumunu halledeip öyle gideceğiz..
zormuş çok zormuş
inanın çocuklu aileleri görünce eşimin yüzündeki ifade beni eritiyor
televizyonda kısırlık ile ilgili bişey çıkınca kanal değiştiriyor...
tecrübelerimizi paylaşalım...
bu tarz merkezler hangileri
tedavi görenler
sonuç alanlar birbirimize destek olalım....
tüp bebekte tek embriyo konmuyomu
senin ilk denemenmiş yaşın 35 in üstündemi acaba çok soru sordum kusura bakma
Tüp bebekte morfolojisi düzgün spermler seçilmiyor mu? Bozuk morfoloji tüp bebeği ne kadar ve nasıl etkiliyor ben anlayamadım. Açıklayacak birisi var mı?
34 yaşındayım 6 yıllık evliyim eşimin sperm saysı iyi ama morfolojisi kötü
evet 35 üstü diyelim...sorular sorun değil yeni farketmişim yazdığını...
ilk tüp bebek denemesinde tek embriyo konmuyomuydu
seninkiler maşallah ikiz
acaba yasa mı değişti....
umutlandım şimdi.....
35 yaş üstü çift embriyoya izin var ama sayı önemli değil önemli olan gerçekten çok inanmak başarılı olacağına...mikroda sperm seçiliyo zaten morfoloji düşük olsada onlar en kalitelisini seçiyor... merkeze güvenmek ve olacağına inanmak çok önemli...ben bir çift bebek eldiveni almıştım kese şeklinde olandan...tedavi boyunca hep cebimde götürmüştüm...birde ayetel kürsi çok okumuştum...şuda bir gerçekki hiç olmasaydı da bu benim sınavım deyip kabullenmeye hazırlamıştım psikolojimi...Allahım nasip etti...Kucağımızda da nasip eder inşallah...Test yaptırmaya gideceğim günün öncesindeki gece oğlumun adını bile gördüm rüyamda
şu an tedavide hangi aşamadasınız
Kısmetse yarın başlıyorum
Umut tüp bebek merkezi
merhaba kızlar eşimin sperm sayısı 40 milyon ama morfoloji %6 çıktı . % 14 ün üzerinde olması gerekiyormuş sanırım. Perşembe günü ürologda randevusu var eşimin ama merak ettiğim morfoloji tedaviyle düzeliyormu bu konuda tecrübesi olanlar varsa cevap verebilir mi. Düzelme olmayacaksa boşuna vakit kaybetme istemiyorum direk tüp bebeğe geçmek istiyorum...
cnm benim sperm artabiliyor ama morfoloji pek değişmiyor senin sayın aşlılama için uygun tüpten önce
Aşılama için uygun ama bizim görüştüğümüz merkez aşılama için 2300 tl tüp bebek için ise 3600 tl istedi tüp bebekte ihtimal daha yüksek olduğunu düşününce aşılamayı hiç denemeden tüp bebek daha mantıklı geliyor.[/QUOTgezinirken gozume takildi cnm asilamaya sen 2300 demissin. anlayamadim. benim tedavi oldugum hastahanede 400 tl civarlari. bende yaptirmayi dusunuyorum ozel bir polikilink ama devlet ile anlasmali. bana cok yuksek geldi senin soyledigin rakam
Aşılama için uygun ama bizim görüştüğümüz merkez aşılama için 2300 tl tüp bebek için ise 3600 tl istedi tüp bebekte ihtimal daha yüksek olduğunu düşününce aşılamayı hiç denemeden tüp bebek daha mantıklı geliyor.
merhaba kızlar eşimin sperm sayısı 40 milyon ama morfoloji %6 çıktı . % 14 ün üzerinde olması gerekiyormuş sanırım. Perşembe günü ürologda randevusu var eşimin ama merak ettiğim morfoloji tedaviyle düzeliyormu bu konuda tecrübesi olanlar varsa cevap verebilir mi. Düzelme olmayacaksa boşuna vakit kaybetme istemiyorum direk tüp bebeğe geçmek istiyorum...