merhaba hanımlar....
önce kendimizden bahsetmek istiyorum
4 senelik evliyiz
ilk sene bebek düşünmedik korunduk daha sonrs istemeye başladık
ama aylar geçmesine rağmen olmuyordu
kürler denedik kendime soğan sonra incir kürü eşime keçiboynuzu kür
yine olmadı
ateş ölçme yöntemini denedim , ovülasyon testi aldım yok yok yok olmuyordu meleğim gelmiyordu
doktora gitmeye karar verdik bütün testler yapıldı benden rahim filmi de istendi çektirdim hiç bi sorun görünmüyordu
eşimden sperm testi istendi yapıldı ve sıkıntılı günler test sonucumuzu öğrendiğimiz andan itibaren başladı
sayı 4 milyon
hız %5
morfoloji %1
üroloji doktoruna görünmeniz lazım denildi gittik varikosel çıkmadı
bir sürü vitamin verildi kullandık neler neler yapmadıkki sayı 6 ay sonra 20 milyon olmuştu ama hız ve morfoloji değişmemişti
yılmadık vitaminler ile bitkisel kürleri denemeye sağlıklı düzenli beslenmeye devam ettik olmadı
doktor aşıla zaman kaybı olur direk tüp bebek yapalım dedi
tabi eşiim bi müddet kendine gelemedi
üetelik öyle sıradan bi merkezde olmaz dedi spermlerin kat kat büyütülerek bakıldığı merkezler tavsiye edildi
inaqnın çok yorulkuk ben artık kendimi unuttum sürekli eşimi teselli ediyorum sanki ben kafaya takmıyomuş gibi davranıyorum
bu arada ailelerinde haberi yok eşimin incinmesini istemiyorum bırakın bende bi problem var bilsinler
şimdi bunun için iyi bir tüp bebek merkezi araştırıyoruz
haziran temmuz ayında tüp bebek yaptıracağız
bu süre zarfında eşim kaan aydosa tedavi için gidecek
biz ankarada oturmuyoruz bu yüzden iş durumunu halledeip öyle gideceğiz..
zormuş çok zormuş
inanın çocuklu aileleri görünce eşimin yüzündeki ifade beni eritiyor
televizyonda kısırlık ile ilgili bişey çıkınca kanal değiştiriyor...
tecrübelerimizi paylaşalım...
bu tarz merkezler hangileri
tedavi görenler
sonuç alanlar birbirimize destek olalım....
Merhaba
Ben de yazını okuyunca acaba ben mi yazdım diye dusunenlerdenim. Forumda baska bir basliga yazmistim alttaki yazıyı ama sanırım buraya daha cok uyuyor su anda..
,
Belki yazarsam icimi dokersem bir faydasi olur dedim. Belki biraz olsun rahatlarim dedim..
Eşimin de benim de yaşımız 30.. Bizim de 1.5 senedir bebegimiz olmuyor. Esimin spermlerinde morfolojik bozukluk var. Varikosel cok dusuk derecede oldugu icin kimi urolog ameliyat dedi, kimi ameliyatla da duzelmeme ihtimali var dedi. En sonunda ameliyat olmaktan vazgecti. Cesitli tedaviler denemeye calistik. Bir sure doktorumuzun tavsiyesi ile keciboynuzu kürü ve Proxeed kullandi.
Bu arada sunu soyleyebilirim. Sadece sperm sayisindan dolayi sikayeti olanlara proxeed ve keciboynuzu kürünü siddetle tavsiye ederim. Gercekten sayiyi artiriyor. Bizde de artirdi. Ancak morfolojiyi tabi bunlar duzeltmiyor. Hoş, hiçbirşeyin düzelteceğini de düşünmüyorum acikcasi..
Ardindan 3 aylık Klomen ve yurtdışından getirdiğimiz Padutin diye oldukca da pahalı bir ilacı yine doktorumuzun onerisiyle kullandı. 3 ay büyük bir umutla, özellikle Padutin'in iyi geleceğini düşünerek kullandi. 3 ay bitiminde yapilan testlerinde sperm sayisinda artis olmasina ragmen yine morfolojide herhangi bir değişiklik olmadi. %1 normal sperm var sadece..
Benim de cikolata kistim var ancak tüplerim acik, HSG cektirdim.. Ama ne yaparsak yapalim olmuyor, zaten %1 sansla, ümidim de yok..
Bu ay IVF için randevu alıp Bahceci kliniğine gideyim diyorum. Ne kadar zor bir surec olsa da, hic istemesem de baska care yok gibi. Hic degilse bir fikir verirler, en dogru tedaviyi soylerler diye dusunuyorum. IVF icin de kotu bir sonucla karsilasirim, ya olmazsa, ya düşük olursa diye daha şimdiden endişeleniyorum.
İlacsız IVF yöntemleri var diyorlar. Bende problem olmadigi icin belki o kadar hormonla yumurta cogaltmaya vs. gerek olmaz diye dusunuyorum. Bu konuda bilgisi olanlar var mı? Erkek infertilitesi nedeniyle IVF yaptirip, normal yöntem dışında daha az ilac kullanan yada güzel sonuclara ulaşan var mı?
Acikcasi biraz moral verecek örneklere de ihtiyac var burada. Yazılan herşey o kadar iç karartıcı ki...
Kafamda cok soru var. Gercekten morfoloji kotuyse tup bebek sansı da dusuk mu mesela? Eger oyleyse ya tup bebek de basarili olmazsa ne yapacagim?
Simdiden tesekkurler