• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Morfoloji ve Tüp bebek

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
gezinirken gozume takildi cnm asilamaya sen 2300 demissin. anlayamadim. benim tedavi oldugum hastahanede 400 tl civarlari. bende yaptirmayi dusunuyorum ozel bir polikilink ama devlet ile anlasmali. bana cok yuksek geldi senin soyledigin rakam

canım anadolu sağlık merkezi hastanesi var gebze de oranın tüp bebek merkezinin verdiği fiyat aslında aşılama 1buçuk falan ama öncesinde rahim filmi de istiyor doktor ona da 1000 lira dediler o yüzden 2000 lirayı geçiyor Hastanenin devletle anlaşması yok ondan da kaynaklanıyor tabii...

Aşılama için uygun ama bizim görüştüğümüz merkez aşılama için 2300 tl tüp bebek için ise 3600 tl istedi tüp bebekte ihtimal daha yüksek olduğunu düşününce aşılamayı hiç denemeden tüp bebek daha mantıklı geliyor.

cnm bizim sayımızda en son 80 milyondu morfoloji 11 den sıfıra düştü aşılama ben de düşünmüyorum ama fiyatı çok yüksekmiş aşılamanın

cnm bizim sayımızda en son 80 milyondu morfoloji 11 den sıfıra düştü aşılama ben de düşünmüyorum ama fiyatı çok yüksekmiş aşılamanın

Daha uygun yerler vardı sgk ile anlaşması yok bizim görüştüğümüzün yerinanlaşması olan yerler daha uygundur

Ne güzel sayılar öyle sizinkiler. %3 %6 morfoloji 40- 150 milyon sperm:nazar: biz %1 morfoloji 9 milyonlardayken :43: bu rakamlarla neden hamile kalınamıyor şaşırıyo insan. 1 morfoloji 5 milyon spermlerle kamile kalanlar varmış.Nasıl oluyor ? E peki sizlerin neden olmuyor?
Neden sorguluyorum bunu? siz bu rakmlarla hiç hamilelik yakalayamamışken biz napıcaz Allah bize sabır versin.Yazarken bile isyan etmek geliyor içimden ama ne fayda edecek. Düzelmeyecek morfolojilerle nasıl baş edeceğiz? Ne duysak uyguluyoruz. 1 yıl olacak haziranda ne kadar daha sabır lazım bilemiyorum.
Bazen çıldırma noktasına geliyorum. Bildiğiniz vur kır dağıt. yok yok yok.
Şunu anladım ki hayatta hiç bir şeyi bu kadar istemedim ve çok istemeyle de genelde hiç bir şey olmuyormuş ya bu umutsuzlukla ömrüm geçecek diye korkuyorum...:43:

canim seni cok iyi anliyorum. ama ayni seyleri yasiyoruz sayilarimiz farkli olsa da. bazen bendde diplere vuruyorum kendimi inanilmaz uzgun oluyorum ama bir anda da toparliyorum kendimi. yoksa boyle hayat gecmez. sende oyle yap. ben hep inaniyorum ki benim bebisim olcak bugun yarin belki seneler sonra. buna inaniyorum.sende oyle dusun cnm. cunku elimizden gelen hicbirsey yok maalesef. allahin dedigi olur.ben suan tedavi olarak asilamayi dusunuyorum. planimda o var ona adapte ettim kendimi. sende guzel seyler dusun ki gercek olsun:16:

canım anadolu sağlık merkezi hastanesi var gebze de oranın tüp bebek merkezinin verdiği fiyat aslında aşılama 1buçuk falan ama öncesinde rahim filmi de istiyor doktor ona da 1000 lira dediler o yüzden 2000 lirayı geçiyor Hastanenin devletle anlaşması yok ondan da kaynaklanıyor tabii...

anladim cnm. evet oranin anlasmasi yok. benim gittigim yer anlasmali ondan uygundur.

kızlar benim eşimin sperm sayısı iyi fakat morfoloji %2 , %4ün altında olunca tüp yapılıyormuş diye duydum ama normal olma şansı varmıdır?bu morfolojiyi yüksetmenin bir yolu var mı?

merhaba hanımlar....
önce kendimizden bahsetmek istiyorum
4 senelik evliyiz
ilk sene bebek düşünmedik korunduk daha sonrs istemeye başladık
ama aylar geçmesine rağmen olmuyordu
kürler denedik kendime soğan sonra incir kürü eşime keçiboynuzu kür
yine olmadı
ateş ölçme yöntemini denedim , ovülasyon testi aldım yok yok yok olmuyordu meleğim gelmiyordu
doktora gitmeye karar verdik bütün testler yapıldı benden rahim filmi de istendi çektirdim hiç bi sorun görünmüyordu
eşimden sperm testi istendi yapıldı ve sıkıntılı günler test sonucumuzu öğrendiğimiz andan itibaren başladı
sayı 4 milyon
hız %5
morfoloji %1
üroloji doktoruna görünmeniz lazım denildi gittik varikosel çıkmadı
bir sürü vitamin verildi kullandık neler neler yapmadıkki sayı 6 ay sonra 20 milyon olmuştu ama hız ve morfoloji değişmemişti
yılmadık vitaminler ile bitkisel kürleri denemeye sağlıklı düzenli beslenmeye devam ettik olmadı
doktor aşıla zaman kaybı olur direk tüp bebek yapalım dedi
tabi eşiim bi müddet kendine gelemedi
üetelik öyle sıradan bi merkezde olmaz dedi spermlerin kat kat büyütülerek bakıldığı merkezler tavsiye edildi
inaqnın çok yorulkuk ben artık kendimi unuttum sürekli eşimi teselli ediyorum sanki ben kafaya takmıyomuş gibi davranıyorum
bu arada ailelerinde haberi yok eşimin incinmesini istemiyorum bırakın bende bi problem var bilsinler
şimdi bunun için iyi bir tüp bebek merkezi araştırıyoruz
haziran temmuz ayında tüp bebek yaptıracağız
bu süre zarfında eşim kaan aydosa tedavi için gidecek
biz ankarada oturmuyoruz bu yüzden iş durumunu halledeip öyle gideceğiz..
zormuş çok zormuş
inanın çocuklu aileleri görünce eşimin yüzündeki ifade beni eritiyor
televizyonda kısırlık ile ilgili bişey çıkınca kanal değiştiriyor...
tecrübelerimizi paylaşalım...
bu tarz merkezler hangileri
tedavi görenler
sonuç alanlar birbirimize destek olalım....

Merhaba
Ben de yazını okuyunca acaba ben mi yazdım diye dusunenlerdenim. Forumda baska bir basliga yazmistim alttaki yazıyı ama sanırım buraya daha cok uyuyor su anda..
,
Belki yazarsam icimi dokersem bir faydasi olur dedim. Belki biraz olsun rahatlarim dedim..
Eşimin de benim de yaşımız 30.. Bizim de 1.5 senedir bebegimiz olmuyor. Esimin spermlerinde morfolojik bozukluk var. Varikosel cok dusuk derecede oldugu icin kimi urolog ameliyat dedi, kimi ameliyatla da duzelmeme ihtimali var dedi. En sonunda ameliyat olmaktan vazgecti. Cesitli tedaviler denemeye calistik. Bir sure doktorumuzun tavsiyesi ile keciboynuzu kürü ve Proxeed kullandi.
Bu arada sunu soyleyebilirim. Sadece sperm sayisindan dolayi sikayeti olanlara proxeed ve keciboynuzu kürünü siddetle tavsiye ederim. Gercekten sayiyi artiriyor. Bizde de artirdi. Ancak morfolojiyi tabi bunlar duzeltmiyor. Hoş, hiçbirşeyin düzelteceğini de düşünmüyorum acikcasi..
Ardindan 3 aylık Klomen ve yurtdışından getirdiğimiz Padutin diye oldukca da pahalı bir ilacı yine doktorumuzun onerisiyle kullandı. 3 ay büyük bir umutla, özellikle Padutin'in iyi geleceğini düşünerek kullandi. 3 ay bitiminde yapilan testlerinde sperm sayisinda artis olmasina ragmen yine morfolojide herhangi bir değişiklik olmadi. %1 normal sperm var sadece..
Benim de cikolata kistim var ancak tüplerim acik, HSG cektirdim.. Ama ne yaparsak yapalim olmuyor, zaten %1 sansla, ümidim de yok..
Bu ay IVF için randevu alıp Bahceci kliniğine gideyim diyorum. Ne kadar zor bir surec olsa da, hic istemesem de baska care yok gibi. Hic degilse bir fikir verirler, en dogru tedaviyi soylerler diye dusunuyorum. IVF icin de kotu bir sonucla karsilasirim, ya olmazsa, ya düşük olursa diye daha şimdiden endişeleniyorum.
İlacsız IVF yöntemleri var diyorlar. Bende problem olmadigi icin belki o kadar hormonla yumurta cogaltmaya vs. gerek olmaz diye dusunuyorum. Bu konuda bilgisi olanlar var mı? Erkek infertilitesi nedeniyle IVF yaptirip, normal yöntem dışında daha az ilac kullanan yada güzel sonuclara ulaşan var mı?
Acikcasi biraz moral verecek örneklere de ihtiyac var burada. Yazılan herşey o kadar iç karartıcı ki...

Kafamda cok soru var. Gercekten morfoloji kotuyse tup bebek sansı da dusuk mu mesela? Eger oyleyse ya tup bebek de basarili olmazsa ne yapacagim?
Simdiden tesekkurler

Merhaba
Ben de yazını okuyunca acaba ben mi yazdım diye dusunenlerdenim. Forumda baska bir basliga yazmistim alttaki yazıyı ama sanırım buraya daha cok uyuyor su anda..
,
Belki yazarsam icimi dokersem bir faydasi olur dedim. Belki biraz olsun rahatlarim dedim..
Eşimin de benim de yaşımız 30.. Bizim de 1.5 senedir bebegimiz olmuyor. Esimin spermlerinde morfolojik bozukluk var. Varikosel cok dusuk derecede oldugu icin kimi urolog ameliyat dedi, kimi ameliyatla da duzelmeme ihtimali var dedi. En sonunda ameliyat olmaktan vazgecti. Cesitli tedaviler denemeye calistik. Bir sure doktorumuzun tavsiyesi ile keciboynuzu kürü ve Proxeed kullandi.
Bu arada sunu soyleyebilirim. Sadece sperm sayisindan dolayi sikayeti olanlara proxeed ve keciboynuzu kürünü siddetle tavsiye ederim. Gercekten sayiyi artiriyor. Bizde de artirdi. Ancak morfolojiyi tabi bunlar duzeltmiyor. Hoş, hiçbirşeyin düzelteceğini de düşünmüyorum acikcasi..
Ardindan 3 aylık Klomen ve yurtdışından getirdiğimiz Padutin diye oldukca da pahalı bir ilacı yine doktorumuzun onerisiyle kullandı. 3 ay büyük bir umutla, özellikle Padutin'in iyi geleceğini düşünerek kullandi. 3 ay bitiminde yapilan testlerinde sperm sayisinda artis olmasina ragmen yine morfolojide herhangi bir değişiklik olmadi. %1 normal sperm var sadece..
Benim de cikolata kistim var ancak tüplerim acik, HSG cektirdim.. Ama ne yaparsak yapalim olmuyor, zaten %1 sansla, ümidim de yok..
Bu ay IVF için randevu alıp Bahceci kliniğine gideyim diyorum. Ne kadar zor bir surec olsa da, hic istemesem de baska care yok gibi. Hic degilse bir fikir verirler, en dogru tedaviyi soylerler diye dusunuyorum. IVF icin de kotu bir sonucla karsilasirim, ya olmazsa, ya düşük olursa diye daha şimdiden endişeleniyorum.
İlacsız IVF yöntemleri var diyorlar. Bende problem olmadigi icin belki o kadar hormonla yumurta cogaltmaya vs. gerek olmaz diye dusunuyorum. Bu konuda bilgisi olanlar var mı? Erkek infertilitesi nedeniyle IVF yaptirip, normal yöntem dışında daha az ilac kullanan yada güzel sonuclara ulaşan var mı?
Acikcasi biraz moral verecek örneklere de ihtiyac var burada. Yazılan herşey o kadar iç karartıcı ki...

Kafamda cok soru var. Gercekten morfoloji kotuyse tup bebek sansı da dusuk mu mesela? Eger oyleyse ya tup bebek de basarili olmazsa ne yapacagim?
Simdiden tesekkurler

merhaba canım
eşinin ilk olarak DNA hasar testi yaptırmasını öneriyorum morfolojisi 12-13 olup dna hasarı yüksek olan insanlarda var işte dna hasarı yüksek ise o zaman bebek olmuyor..dna hasaının tedavisi var canım her kliniktede olmuyor bu test herkeste bilmiyor...dna hasarı düzeltilirse eğer bebvek kendiliğinden de oluyor üzme kendini...hasar testyide sperm ve kan verek yapılıyor..morfoloji %1 dahi olsa aşılama ile çoğul gebelik elde edenler var düşünsene ...Allahtan ümit kesilmez canım...benim eşimde şuan proxseed ve klomen kullanıyor bide keçi boynuzu...ağustosa kadar bebişimiz kendiliğinden gelmez ise bizde doktor amcalarının yanına gideceğiz :)))))))))))))

merhaba canım
eşinin ilk olarak DNA hasar testi yaptırmasını öneriyorum morfolojisi 12-13 olup dna hasarı yüksek olan insanlarda var işte dna hasarı yüksek ise o zaman bebek olmuyor..dna hasaının tedavisi var canım her kliniktede olmuyor bu test herkeste bilmiyor...dna hasarı düzeltilirse eğer bebvek kendiliğinden de oluyor üzme kendini...hasar testyide sperm ve kan verek yapılıyor..morfoloji %1 dahi olsa aşılama ile çoğul gebelik elde edenler var düşünsene ...Allahtan ümit kesilmez canım...benim eşimde şuan proxseed ve klomen kullanıyor bide keçi boynuzu...ağustosa kadar bebişimiz kendiliğinden gelmez ise bizde doktor amcalarının yanına gideceğiz :)))))))))))))
benim eşimin de hız ve sayı iyi olmasına rağmen morfoloji %2 ace selenyum,b vitaminleri ve çinko içmeye başladı ama midemi bişey sıkıyor gibi oluyor deyip bıraktı içmeyi karaciğere falan bu vitaminlerin zararı olur mu diye korkuyorum bizde dna hasar testi yaptırmayı düşünüyoruz ama kan ve sperm vererek oluyor demişsin ya test yaptırmaya aç gitmesine falan gerek var mı yoksa normal spermiyograma gider gibi mi gitmeli.bizde keçiboynuzu bir kaç kez yapmıştık bu kür sayıyı arttırıyormuş şekil yapısını bozabilirmiş falan diye duydum bıraktık ne duysak bir ümit diye başlıyoruz ama hep içimde bi zararı olursa endişesi oluyor

Ne güzel sayılar öyle sizinkiler. %3 %6 morfoloji 40- 150 milyon sperm:nazar: biz %1 morfoloji 9 milyonlardayken :43: bu rakamlarla neden hamile kalınamıyor şaşırıyo insan. 1 morfoloji 5 milyon spermlerle kamile kalanlar varmış.Nasıl oluyor ? E peki sizlerin neden olmuyor?
Neden sorguluyorum bunu? siz bu rakmlarla hiç hamilelik yakalayamamışken biz napıcaz Allah bize sabır versin.Yazarken bile isyan etmek geliyor içimden ama ne fayda edecek. Düzelmeyecek morfolojilerle nasıl baş edeceğiz? Ne duysak uyguluyoruz. 1 yıl olacak haziranda ne kadar daha sabır lazım bilemiyorum.
Bazen çıldırma noktasına geliyorum. Bildiğiniz vur kır dağıt. yok yok yok.
Şunu anladım ki hayatta hiç bir şeyi bu kadar istemedim ve çok istemeyle de genelde hiç bir şey olmuyormuş ya bu umutsuzlukla ömrüm geçecek diye korkuyorum...:43:

seni en iyi anlayanlardan biriside benim 6 yıllık evliyim 3 tüpbebek denemem oldu :( başarısız. 1 seferde normal yolla hamile kaldım ama bebeğimi 9 buçuk haftalıkken kaybettim alınan bebeğimede banada eşimede yapılmayan test kalmadı bebeğimde düşük kramozon çıktı gittiğim doktorlar morfolojik düşük olursahamile kalsanda bebeğin ölür dedi başımdan aşağıya kaynar sullar döküldü tek çözüm genetik tesle tüp bebek dediler 12 milyar para harcadım cgh yaptırdım ama gine olmadı çok üzüldün, ağladım, kırdım , döktüm ama çözüm değil . çevremde yeni evlenipte planladıkları tarihte hamile kalanları gördükce dahada üzülüyorum . korkuyorumki ömrüm böyle geçecek ve eşimle yanlız yaşayıp öleceğiz diye. bütün birikimlerimi sattım bebek için ankarada gitmediğim tek yer bili kalmadı. ama morfolojik bozukluk ne düzelir nede naormal yolla gebe lik şansın olur. tek çözüm rabbimden istemekten başka birşey yok allah isteyen herkeze o duyguyu tattırsın.....

morfoloji sıfırla şu an tüp bebek tedavisindeyim yarın kısmetse yumurtalarım toplanacak umarım güzel haberler verebilirim

inşallah güzel haberlerini alırız canım...
dna hasar testi yağtırdın mı
morfolojisi çok yüksek olupta dna hasarı fazla olanlarda var buda bir işe yaramıyor....
allah yardımcımız olsun....

bızım durum sızlere umut olur mu bılmem arkadaslar....su anda kızım kucagımda cok sukur teyzelerı:nazar:Rabbım dıleyen herkese nasıp etsın ben hamıle kaldıgımda degerlerımız sayı 4 mılyon, morfolojı yuzde 1, ılerı hareketlı sıfırdı ben kendılıgmden hamıle kaldım hemde ıkı kere oldu ılkı dusuk oldu tahmınım morfolojı dusuk oldugu ıcın devam etmedı dusuge uzuldum ama bı yandan hamıle kalabıldıgımı gormek ınanılmazdı mucıze bı kere olur derken dıger ay tekrar hamıle kaldım dusugun ardı gercekten gelıyormus...bız yaz ıcın tekrardan tupe hazırlanıyorduk maddı olarak dusunun temmuzda gıdecektık tedavıye hazıranda ogrendık sok olduk ruya gıbıydı hala ınanamadıgım oluyor kızımın sesıyle ınanıyorum:)
esım 2 ay proxeed kullanıyordu morfolojıye kabak cekırdegı ıyı gelıyor kızlar eslerınız mutlaka tuketsın...ılgınc olan bısey daha benım hemılelıgımden sonra 2 kere baktırdık sperme hep yukselıste hatta gecen ay baktırdık sayı 11 mılyon morfolojı yuzde 3...ılerı hareketlı yuzde 10du yaptıgı sadece nohut ve kabak cekırdegı bıde sanırım moral...bebegımızden sonra esım coook rahatladı uzun yazdım Rabbım ısteyınce oluyor kızlar bızlerın durumunda kendılıgınden olması ıcın elınden gelenı yapacaksın ama sadece bununla kalmayıp tedavıyıde dusunceksın

Son düzenleme:
Bizde de aynı sorunlar var. Eşim varikosel ameliyatı oldu. 140.000 den 15 milyona çıktı. morfoloji %0'dan %2 ye yükseldi. Zaman kaybetmeyelim istedim. geçtiğimiz ay tüp bebek tedavisi oldum. kesin gözüyle bakıyorduk, olmadı... doktor tamamen "nasip" dedi.. eylülde gel tekrar deneyelim dedi dondurulmuşlarla.
Açıklama yaparken bozuk sperm yapısından bahsetmişti. ben de şimdi onu araştırırken yazdıklarınızı gördüm. yeni bir tüp bebek denemesinden önce dna'ya da mı baktırsak diyorum..

Keşke bir mucize olsa da hepimiz KENDİLİĞİNDEN bebeğimiz olacağını görsek.. ya da ilk denemede tutsaydı en azından..

ortalıkta çocuklu çift görünce duygularım karışıyor :(

kizlar yazdiklarinizi okudum ayni dertten bizde muzdaripiz.amam benim esimin morfolojisi 5 . bende dr kontrolundeyim dr ma gosterdik test sonucunu pek onemsemedi. ama 1 sEnedirde olmuyo. benim esimin tedavi gormesi gerekirmiydi acaba. ole her ay bekliyoruz saf saf. anca benim yumurtami buyutsun catlatsin. ama elde var sifir. bana bi akil verin hele:26::26::26:

ne güldüm ya :) adam oyun oynuyo gibi anlaşmışsın ee beklemenin ne olduğunu dr değil bekleyen biliyo. 21 haftalık hamileymişsin. yukarıdaki mesajı yazdığı ay hamile kalmışsın galiba :) rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin darısı başıma

Back