• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MORFOLOJİ SIFIR

Merhaba hanımlar. Belki yazdıklarım umut olur sizede. Bir yıla yakın çocuk sahibi olmak için uğraştık doktor doktor gezdik eşimin morfolojisi sıfır, çift taraflı varikosel ve bende de pcos vardı eşime ameliyat dendi bende bir sürü test ve tedavi gördüm ama hep olumsuz her adet oluşumda günlerce ağladım ama bir gün kendimi silkeledim ve verende vermeyende Allah sen istemesini bil yeter dedim. O ay adetim bittiği günden itibaren her gün meryem suresi okudum ve gerçekten büyük bir teslimiyet içine girdim umutsuzluğu bırakıp sadece Allahtan istedim ve çok şükür o ay gebe kaldım. Demem o ki hanımlar size asla çocuk sahibi olamazsın deseler bile umutsuz olmayın canı veren Allah o ol dedikten sonra hiçbir şey engel değildir.
Maşallah Allah hayırlı evlatlar versin, çok sevindim, yani ameliyat olmadınız ve sıfır morfoloji ile doğal yolla hamile kaldınız değil mi yanlış anlamadım. Bu Allahın bir mucizesi, mübarek olsun🥹

O değerlere gelene kadar neler kullanmadı ki eşim, morfolojimiz 0 dı bizim tabi ilk öğrendiğimizde dünya başımıza yıkıldı. Olsun vardır bundada bir hayır dedim ve burdan okuya okuya takviye gıda ne varsa uyguladık öyle 2 ye yükseldi tabi sigara içiyordu bıraktı tamamen doktor dar pantolon giymiceksin dedi öğrendiğinden bu yana asla dar giyinmiyor neler neler yapmadık ki. Rahim filmi çekildim dedim olur olmadı doktorlar aynı sizin gibi bekleyin olur bekleyin olur dediler 1 buçuk senedir olmuyor ne yazıkki proxeed plus verdi doktor 6 at kullan dedi 5 ay oluyır kullanalı olmadı bu ayda regl oldum ne yazıkki. Eşim en son bu ay dedi işte ay sonu aşılama vs tüp bebek neyse yaptıralım böyle beklemek çok yorucu 😣 psikolojimiz çok bozuldu
Evet, bazen bana da bazen çok ağır geliyor bazen de kuş gibi hafifliyorum, tevekkül ediyorum. İnşallah bizde son muayeneden sonra aşılama ve tüp bebeğe başlamayı düşünüyoruz. 2 yılımız dolunca, Rabbim kucağımızı boş bırakmasın. Eşimin şu an kullandığı ilaçlar
Zeucit
İmprly
Promega
Koenzim q10
Klomen
Havuç suyu sıkıyoruz ve keçi boyunuzu özü yiyor
Aynı zamanda doktorun morfoloji için bize tavsiyeleri:
Sıcak duşta kalmayacak
Dar çamaşır giymeyecek
Çiftlik tavuğu asla yemeyecek
Mümkünse balık ve küçükbaş eti yiyecek, diğerlernde ostrojen hormonu varmış.
Paketli abur cubur yemeyecek
Her sabah 1 tane köy yumurtası yiyecek
Her akşam yürüyüş yapmaya çalışıyoruz hareketsizlik de etkiliyormuş.
Asitli içeçekleri bıraktık.

Sperm hızınin proxeed plus kullandık biz, çok bir artış olmadı ama 6 dan 13 e çıktmıştı 3 ayda
Eşimde sperm ileri hareketli ilk testinde sıfırdı yerinde hareketli vs vardı kaç kutu proxeed kullandı ama fayda etmedi aradan 2 yıl geçince (bu süre zarfında proxeedi bıraktı) tekrar test verdi ileri hareketliler %3tü şuan deoxymen kullanıyor eczacı bu daha etkili demiş bende bu ay çatlatma iğnesi oldum ek olarak duphaston verdi doktor umarım bu ay sonuç alırız.

Arkadaşlar sperm ile ilgili araştırmalar yapıyorum ve bir şeyin üzerinde araştırmalar çok duruyor. Koenzim q10. Bu normalde bizim kullandığımız takviyelerde var ama araştırmalar günde 200 mg Koenzim q10 alan erkeklerde 3-6 ay arasında anlamı değişiklik olduğunu hatta azospermi de bile sıfırdan sperm üretimini desteklediği kanıtlanmış. Bu nedenle ben solgarın 100 mg olan takviyesini aldım sizlere de ışık olsun

Arkadaşlar sperm ile ilgili araştırmalar yapıyorum ve bir şeyin üzerinde araştırmalar çok duruyor. Koenzim q10. Bu normalde bizim kullandığımız takviyelerde var ama araştırmalar günde 200 mg Koenzim q10 alan erkeklerde 3-6 ay arasında anlamı değişiklik olduğunu hatta azospermi de bile sıfırdan sperm üretimini desteklediği kanıtlanmış. Bu nedenle ben solgarın 100 mg olan takviyesini aldım sizlere de ışık olsun
Merhaba biz cumartesi bahçeci tüp bebek merkezine gittik tüp bebeğe başlayacaktık artık psikolojikmen yoruldum çünkü. Doktor dedi ki morfolojiyi ben önemsemiyorum ona takılmayın dedi öyle diyince şok oldum. Morfoloji önemli değil dedi bunu söyleyen tüp bebek uzmanıydı ve bana tüp bebeğe başlama hemen normal yoldan olur dedi az daha deneyin dedi bizde başlamadık henüz fiyat aldık eylüle kadar bekleyelim yine olmazsa başlayalım diyoruz yani demem şu ki morfolojiyi hiç konuşmadı bile önemsiz dedi

Merhaba biz cumartesi bahçeci tüp bebek merkezine gittik tüp bebeğe başlayacaktık artık psikolojikmen yoruldum çünkü. Doktor dedi ki morfolojiyi ben önemsemiyorum ona takılmayın dedi öyle diyince şok oldum. Morfoloji önemli değil dedi bunu söyleyen tüp bebek uzmanıydı ve bana tüp bebeğe başlama hemen normal yoldan olur dedi az daha deneyin dedi bizde başlamadık henüz fiyat aldık eylüle kadar bekleyelim yine olmazsa başlayalım diyoruz yani demem şu ki morfolojiyi hiç konuşmadı bile önemsiz dedi
Yani bana pek mantıklı gelmedi öyleyse başka bir sebebi olmalı normal yolla olmamasının , başka bir sorun tespit edildi mi

Yani bana pek mantıklı gelmedi öyleyse başka bir sebebi olmalı normal yolla olmamasının , başka bir sorun tespit edildi mi
Bende herhangi bir sorun yok öyle dedi muayene etti o gün ve testlerim vardı onları yanımda götürdüm. Eşimin üroloji doktoru aynı şeyi dedi bekleyin olur değerler kötü değil morfoloji önemli değil dedi bu tüp bebek doktoruda aynı şeyi dedi ne yapacağımızı bilemedik şuanda proxed plus kullanıyor eşim 2 ayı kaldı tekrar test verecek bakalım ona göre kafama koydum başlayacağız. Yada stresten olmuyor anlamadım gitti. Aşılamayı önermedi yapacaksanız direk tüp bebek yaparız dedi

Bende herhangi bir sorun yok öyle dedi muayene etti o gün ve testlerim vardı onları yanımda götürdüm. Eşimin üroloji doktoru aynı şeyi dedi bekleyin olur değerler kötü değil morfoloji önemli değil dedi bu tüp bebek doktoruda aynı şeyi dedi ne yapacağımızı bilemedik şuanda proxed plus kullanıyor eşim 2 ayı kaldı tekrar test verecek bakalım ona göre kafama koydum başlayacağız. Yada stresten olmuyor anlamadım gitti. Aşılamayı önermedi yapacaksanız direk tüp bebek yaparız dedi
Morfolojisi tam olarak sıfır mı? Bir de sayı ve hız ne durumda acaba? Sıfır morfolojiyle bırakın gebe kalmayı tüp bebek bile tutması zorlaşıyor dedi benim doktorum😔 keşke dedikler gibi olsaydı ama ben 2 yıldır evliyim morfoloji dışında bir problemimiz yok ve strese de girmedim uzun süre ara ara bunalıyorum yine de olmadı

Morfolojisi tam olarak sıfır mı? Bir de sayı ve hız ne durumda acaba? Sıfır morfolojiyle bırakın gebe kalmayı tüp bebek bile tutması zorlaşıyor dedi benim doktorum😔 keşke dedikler gibi olsaydı ama ben 2 yıldır evliyim morfoloji dışında bir problemimiz yok ve strese de girmedim uzun süre ara ara bunalıyorum yine de olmadı
Diğer değerleri normal sadece morfoloji 2 bilmiyor 5 ay oldu test vereli takviye kullandı yükselmiştir azda olsa tahminimce. Bizimde nerdeyse 2 yıl olacak olmuyor bilmiyorum eylüle kadar daha sabredeyim diyorum sonra başlıcam tüp bebeğe

Diğer değerleri normal sadece morfoloji 2 bilmiyor 5 ay oldu test vereli takviye kullandı yükselmiştir azda olsa tahminimce. Bizimde nerdeyse 2 yıl olacak olmuyor bilmiyorum eylüle kadar daha sabredeyim diyorum sonra başlıcam tüp bebeğe
sperm dna hasarı ve oksidatif strese bakan bir yer bulun bence. Biz Ankarada Kaan Aydostan randevu aldık haziran ayı için. Bir de 5 ay morfoloji için kısa bir süre, zor çıkan bir değer

sperm dna hasarı ve oksidatif strese bakan bir yer bulun bence. Biz Ankarada Kaan Aydostan randevu aldık haziran ayı için. Bir de 5 ay morfoloji için kısa bir süre, zor çıkan bir değer
Doğru morfoloji zor düzelen bir değer. Bunun için olmazsa eğer en iyisi tüp bebek çünkü ondan en düzgününü ve en hareketlisini seçiyorlar. Doktor bize dedi ki morfoloji 0 bile olsa milyonlarca sperm var içlerinden en düzgünü seçip döllüyoruz dedi 0 demek aslında hepsinin bozuk olduğu anlamına gelmiyor dedi çünkü sperm analizinde sadece 100 tanesi değerlendiriliyor milyonlarca sperm değerlendirilmiyor dedi

Yani diyeceğim o ki umutsuzluğa kapılmayın her zaman bir umudunuz olsun, Rabbim ol der oluverir. Morfoloji bozukluğu olup normal yoldan gebe kalan çok insan var

Lçg
O değerlere gelene kadar neler kullanmadı ki eşim, morfolojimiz 0 dı bizim tabi ilk öğrendiğimizde dünya başımıza yıkıldı. Olsun vardır bundada bir hayır dedim ve burdan okuya okuya takviye gıda ne varsa uyguladık öyle 2 ye yükseldi tabi sigara içiyordu bıraktı tamamen doktor dar pantolon giymiceksin dedi öğrendiğinden bu yana asla dar giyinmiyor neler neler yapmadık ki. Rahim filmi çekildim dedim olur olmadı doktorlar aynı sizin gibi bekleyin olur bekleyin olur dediler 1 buçuk senedir olmuyor ne yazıkki proxeed plus verdi doktor 6 at kullan dedi 5 ay oluyır kullanalı olmadı bu ayda regl oldum ne yazıkki. Eşim en son bu ay dedi işte ay sonu aşılama vs tüp bebek neyse yaptıralım böyle beklemek çok yorucu 😣 psikolojimiz çok bozuldu
Şöyle bir bakıyorum da hep morfoloji sorunun dan kaynaklı olmuyor bnce benimde 4 yıldır olmuyor eşimin morfoloji 0 daha önce boş gebelik yaşadım Bi daha da kalmadım çok zor

Lçg
Şöyle bir bakıyorum da hep morfoloji sorunun dan kaynaklı olmuyor bnce benimde 4 yıldır olmuyor eşimin morfoloji 0 daha önce boş gebelik yaşadım Bi daha da kalmadım çok zor
Morfoloji tek başına değil de sıfır olmasının altta yatan nedenlerine bakıyor bizim doktorumuz yani spermin dna hasarına içinde yüzdüğü sıvıdaki serbest radikallere vs yani morfoloji tek başına sorun değil ama altta yatan hastalığın bir habercisi gibi bir şey benim anladığım

Arkadaşlar merhaba, sizinle yeni test sonucumuzu paylaşmak istedim. Yüzde 0 olan morfoloji 6 ayda yüzde 2 ye yükseldi elhamdülillah, hızımız ileri yönde yüzde 40 olmuş.
Etki ettiğini düşündüğümüz ilaçlar
İmprly
Solgar Koenzim q10 200 mg

Merhaba canım eşinin sperm değerleri nasıldı eşimin de hem sayı hem hareket düşük sperm sayısı 1 ml de 9 milyon ileri hızlı hareketi %5 ileri yavaş hızlı hareket %16 hareket etmeyen %66 3 ay boyunca deoxymen kullandı ondan öncede iki farklı ilaç kullanmıştı ama hatırlamıyorum isimlerini

Selamun aleykum herkese,
Yaklaşık 2 yıldır evliyiz, bir buçuk yıldır da korunmasız ilişkimiz vardı, 1. Yılın sonunda hala çocuk olmaması üzerine doktora gittik, eşimin sperm testinde 240 milyon sperm ileri hız yüzde 2 ve morfoloji sıfır çıktı, çok üzüldük çok, sonrasında grade 2 reflülü varikosel tespit edildi, zaman kaybetmeden 1 haftanın içinde çift taraflı varikosel ameliyato geçirdik sonrasında doktor 1 yıla kadar düzelme beklediğini 3 ay sonra kontrol olduğunu söyledi, herhangi bir takviye vermedi ama biz o dönemde bir adet takviye kullandık. 3 ay sonraki sperm testinde sayı 140 milyona düşmüştü, hızında birkaç puan artış vardı ve morfoloji yine sıfırdı, çok ağladım ama elimden ne gelir ki ne olduğunu bile bilmediğim bir hastalıktı ne işe yarar kimse bilmiyor malesef, sonrasında da çok araştırdım morfoloji konusunda kesin düzelir ya da düzelmez diye bir şeyler bulamadım. Doktor 6. Ayımızda tekrar kontrole çağırdı ve o zamana kader zeucit, klomen ve promega verdi biz yanında kendi kendimize ımprly ekledik. Havuç suyuna dikkat ettik bir müddet keçi boyunuzu soğuk sıkım düzenli olmasa da yedi. Sonrasında şu an 6. Ayımızın içindeyiz ama deprem oldu, Maraştaydık, çok zordu, tekrar kontrole gitmeye cesaretim yok, yine aynı sonuçları görmekten çok korkuyorum, tüp bebek denemeye bile korkuyorum. Sıfırın hiç yükselmemesi beni çok geriye itti, her adet yaklaşmasına karnıma giren o adet sancılarını hissedince dünya bana dar geliyor, her ay o ilk kanı görünce kendimi çok değersiz hissediyorum, ne adam akıllı umut edebiliyorum ne de umudumu kesmeyi imanıma yakıştırıyorum, Allah istiyorum, Onun verdiğini kimse alamaz ve Onun aldığını kimse veremez biliyorum ama çare aramakta da bizim görevimiz, bizimle aynı durumda olan varsa en azından tevekkül edebilmemiz için elimizden geleni yapmış olmak için ne yapmamız gerekiyor, çünkü biz yol ve yordam bilmiyoruz 😔
Kuzum benim kıyamam ben sana bizde aynı sizin gibiyiz hatta bizim fazla tartşmadan boşanmalara kadar gitti ama boşanmadık Allaha inancını hep diri tut mehmet yıldız kitapları oku videolarını izle kafanı çocuğa yoğunlaştırma mesela kitap oku gölgeli kuran var kalemiyle onu yaz ceya sayılarla boyama var onu trendyoldan isteyip yap yoksa kafayı yersin seni inançsızlığa sürekler bende sen gibiydim imansız biri oldum çıktım isyana kadar gittim Allaha ama çok şükür namaza başladım videolar izledim kendime geldim Allah ol derse olur bana gerçekten inan ya vasi diye zikir çek ya kuddüs zikirini çek meryem suresi oku bunlarda çocuk için mesela sadece Allahtan iste eğer nasibinizde varsa gerçekten verir yoksada git 40 tane tüp yap aşılama yap yinede boş herşeyin Allahtan geldiğine inan ve umutsuzluğa kapılma eşine destek ol emin ol onlrda en az bizim kadar yıpranıyo bak mesela biz çocuk konusunu anlaştık aramızda hiçbirşekilde açmıyoruz aktivite yapıyoruz bu böyle devam edecek yoksa bi süreden sonra kopmalar başlayacak sen sadece dua et bende sana bolca dua edeceğim Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın ve herşeyin hayırlısını iste sana küçük bi hikaye anlatayım bi adam sürekli Allahtan ev istiyomuş ama hayırlısını değil sadece evi istiyomuş sonra Allah ona baya zaman ev vermemiş çünkü Rabbim onun bi evi olursa 5.kattan çocuğunun düşüp öldüğünü görmüş bu yüzden vermemiş ama adam ısrarla istemeye devam etmiş Allah bir vermiş evi çocuk düşmüş ölmüş daha sonra karısının karşısına oturup demiş bizim hatamız ne biliyormsn istemede direttik asla hayırlısı olsun istemedik Rabbimin yanında çok oda verdi ama hayırlı olan değildi diyeceğim o ki hakkında hayırlısı olsun hayırlısını iste herşeyin ama

Kuzum benim kıyamam ben sana bizde aynı sizin gibiyiz hatta bizim fazla tartşmadan boşanmalara kadar gitti ama boşanmadık Allaha inancını hep diri tut mehmet yıldız kitapları oku videolarını izle kafanı çocuğa yoğunlaştırma mesela kitap oku gölgeli kuran var kalemiyle onu yaz ceya sayılarla boyama var onu trendyoldan isteyip yap yoksa kafayı yersin seni inançsızlığa sürekler bende sen gibiydim imansız biri oldum çıktım isyana kadar gittim Allaha ama çok şükür namaza başladım videolar izledim kendime geldim Allah ol derse olur bana gerçekten inan ya vasi diye zikir çek ya kuddüs zikirini çek meryem suresi oku bunlarda çocuk için mesela sadece Allahtan iste eğer nasibinizde varsa gerçekten verir yoksada git 40 tane tüp yap aşılama yap yinede boş herşeyin Allahtan geldiğine inan ve umutsuzluğa kapılma eşine destek ol emin ol onlrda en az bizim kadar yıpranıyo bak mesela biz çocuk konusunu anlaştık aramızda hiçbirşekilde açmıyoruz aktivite yapıyoruz bu böyle devam edecek yoksa bi süreden sonra kopmalar başlayacak sen sadece dua et bende sana bolca dua edeceğim Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın ve herşeyin hayırlısını iste sana küçük bi hikaye anlatayım bi adam sürekli Allahtan ev istiyomuş ama hayırlısını değil sadece evi istiyomuş sonra Allah ona baya zaman ev vermemiş çünkü Rabbim onun bi evi olursa 5.kattan çocuğunun düşüp öldüğünü görmüş bu yüzden vermemiş ama adam ısrarla istemeye devam etmiş Allah bir vermiş evi çocuk düşmüş ölmüş daha sonra karısının karşısına oturup demiş bizim hatamız ne biliyormsn istemede direttik asla hayırlısı olsun istemedik Rabbimin yanında çok oda verdi ama hayırlı olan değildi diyeceğim o ki hakkında hayırlısı olsun hayırlısını iste herşeyin ama
Çok teşekkür ederim yazınız için, 1 ay içinde doğumum olacak elhamdülillah, Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 🤲🏻

Back