• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Cok sagol kuzum Allah razi olsun bunu ondan duymak daha iyi oldu benim icin. Sizde morfoloji ve dna hasari sorunu var miydi ne önermiş ?
cnm bizde morfoloji sorunu yok gibi ama yine de bilmiyorum. En son yapılan testte morfoloji en az minimum 30 olmalı bizimki de 40 çıktı. DNA hasarı içinde HRS hastanesi genetik ünitesinde test yaptıracak yarın inş. Eşimde demiş olaki sperm DNA hasarı çıktı ne kullanalım promotil m forte ve klomen vermiş bunları kullanın demiş. Bi de eşim
AST ALT GGT FSH Total testosteron Estradiol beta HCG AFP Total PSA testlerini yapıp gitti. Prolaktini yüksek çıkmış baya Kaan hocada endokrin doktoruna yönlendirmiş eşim yarın gidecek endokrin doktoruna Hacettepe hastanesine bakacaklar. Prolaktinin yüksek olması morfoloji bozukluğu , DNA hasarına , sperm sayısı azlığına neden oluyormuş. Ama incir ,kuru üzüm ve maden suyu prolaktini yükseltirmiş eşimde sürekli kullanıyor. Belki de bunlardan yükselmiştir doktor. Eşim ses kaydı yapmış. Dinliycem gelince doktoru :)

cnm bizde morfoloji sorunu yok gibi ama yine de bilmiyorum. En son yapılan testte morfoloji en az minimum 30 olmalı bizimki de 40 çıktı. DNA hasarı içinde HRS hastanesi genetik ünitesinde test yaptıracak yarın inş. Eşimde demiş olaki sperm DNA hasarı çıktı ne kullanalım promotil m forte ve klomen vermiş bunları kullanın demiş. Bi de eşim
AST ALT GGT FSH Total testosteron Estradiol beta HCG AFP Total PSA testlerini yapıp gitti. Prolaktini yüksek çıkmış baya Kaan hocada endokrin doktoruna yönlendirmiş eşim yarın gidecek endokrin doktoruna Hacettepe hastanesine bakacaklar. Prolaktinin yüksek olması morfoloji bozukluğu , DNA hasarına , sperm sayısı azlığına neden oluyormuş. Ama incir ,kuru üzüm ve maden suyu prolaktini yükseltirmiş eşimde sürekli kullanıyor. Belki de bunlardan yükselmiştir doktor. Eşim ses kaydı yapmış. Dinliycem gelince doktoru :)
canım bu hormon testlerini nereye yaptırdınız? bırde hacettepedekımınle gorusecek esın bellı bır dr.a mı yonlendırmıs kaan bey esını?

bugun bır umutsuzluk kapladı ıcımı. bılmıyorum neden?
hasar yok neden yukselmıyor bu spermler...
o kadar sey yıyıp içiyor halbukı...

Anladim canim insallah hasar cikmaz .Ve tedaviniz bebisle sonlanir :KK49:
Ben de esime incir kuru üzüm yedirmeye calisiyorum 1 ay oncesine kadar zeytinyaginda yiyordu simdi tiksindi ben de yagsiz veriyorum .Kuru üzümü de zorla zor 10 20 tane yiyor düzensiz. Keciboynuzu pekmezine de bıktı. Az once süt icecekti karistirdim biraz hemen anladi kokusundan icmiyecem diye söylendi ben de israr etmedim aaa farkli olmus dedi icti bakalim ne zaman bikar :halay:
Bir su caksiri sevdiremedim icemiyor gunde 1 kere ama yok:63:
Su emodex in suresi dolsun da Allah in izniyle biz de hasar testini yeniden yaptircaz.Ama kafam karıştı biz sadece onu aldik .Burda söylemişti kizlar sadece o düşürür mü diye off ne yapacağımı bilemiyorum :KK12:

bugun bır umutsuzluk kapladı ıcımı. bılmıyorum neden?
hasar yok neden yukselmıyor bu spermler...
o kadar sey yıyıp içiyor halbukı...
canim moralini bozma, hiz 0 ken epey artmis bu cok iyi birsey. Sperm az da olsa yolu bulursa o bir tane bile gider, dna hasari da yok nasil olsa.

INTERNETTEN MI ALIYOSUN CANIM

ayy ınan kı bılmıyorum ama sanırım recete ıstıyorlar ama bak maıl at o senı yonlendırır
canım sızde varıkosel var mı?
Mail atmistim cnm ama cvp ne zaman gelcek hepten unutum ya

bence gayet mantıklı hem buyuk yerın derdı de buyuk olur?

Aynen cnm ya her hafta sil supurrr yoruyo toz all falan misafir gelince panik oluyorm evde olmayinca daginik birakinca falan simdi oraya gecmek mantikli geliyo ama tv masrafi dusunduruyo benii gerek varmi gibisinden ama ilerdede cope atck degilim sonuctaa en kotu kendi evimde mutfagima koyarim musait olursa super olur ay bilemedm cnm ya napicaz ben cok kararsiz bi insanim:))

canim moralini bozma, hiz 0 ken epey artmis bu cok iyi birsey. Sperm az da olsa yolu bulursa o bir tane bile gider, dna hasari da yok nasil olsa.
ama o hiz yavas hareketli mi ileri hizli hareketli mi bilmiyoruz ne bileyim acaba varikosel vardi da dr.mu gerek gormedi dedim. Sonra hemsiresini aradim. Dediki eger olsayfi dr neden ameliyattan kacsin sonucta oda para kazanacak bu isten dedi. Ikna oldum biraz. L arginine ve l karnitin de mi alip kullansak diyorum. Ne zamandir sana nerdesin diye yazicam en sonunda sen yazdin canim. Benim hislerimi mi anladin yoksa ;)

Mail atmistim cnm ama cvp ne zaman gelcek hepten unutum ya

Aynen cnm ya her hafta sil supurrr yoruyo toz all falan misafir gelince panik oluyorm evde olmayinca daginik birakinca falan simdi oraya gecmek mantikli geliyo ama tv masrafi dusunduruyo benii gerek varmi gibisinden ama ilerdede cope atck degilim sonuctaa en kotu kendi evimde mutfagima koyarim musait olursa super olur ay bilemedm cnm ya napicaz ben cok kararsiz bi insanim:))
ben olsam senin yerinde alirdim canim. Bende kucuk odaya gecmek istiyorum ama esim hayatta gecmez yoksa salonu isitmak falanda zor oluyor temizligide cabasi

ben olsam senin yerinde alirdim canim. Bende kucuk odaya gecmek istiyorum ama esim hayatta gecmez yoksa salonu isitmak falanda zor oluyor temizligide cabasi
Genelde evi benim esim supurur saolsun bu oda pislendigi icinde hep supurulur tabiki smdi tv almak onun daha cok isine geliyo temizlikten yirtacak ya :))

Kizlarr yaa benim evim 4+1 kira ve cocugum yok calisiyorum oturdugumuz oda cok buyuk baska bi odada kose takimim var ama oda kucuk oldugu icin tv sigmiyor diyorumki kucuk bi tv alsak kose takimli odaya gecsek oturdugum odayada misafirden misafire gecsek temiz kalsaa dagilmasa siz ne dersiniz alacagimiz tv 650 tl civarinda hatta bugun a101de gorduk indirimde su anda ama karar veremiyorum sizce mantiklimi dusuncemiz yoksa bosunami aliriz? Bu arada nakit degil karta taksiyle alicaz alirsak
Canim ben de salonumu misafir gelince açarım diye kullanmiyorum ama gel gör ki yine tozlaniyor yine is giriyor bütün camlar fransiz balkon evin tam 5 tane dışa bakan kapisi var bıktım valla hali sil mobilya sil parke sil Eger sende durumlar boyle degilse hic durma degistir odayı hem kucuk daha sicak olur hem de calistigin icin avantajli olur gunluk kullandigin yeri temizlersin her gun .Off ev demisken yarama tuz bastin 2 yil once gelin evimizdi burasi her sey bu eve gore ayarlandı simdi ev sahibi zam istiyor esim bu eve degmez tasinalim gitsin diyor.Ama ben ne kadar is alsa gürültülü olsa da burayi cok seviyorum .

Canim ben de salonumu misafir gelince açarım diye kullanmiyorum ama gel gör ki yine tozlaniyor yine is giriyor bütün camlar fransiz balkon evin tam 5 tane dışa bakan kapisi var bıktım valla hali sil mobilya sil parke sil Eger sende durumlar boyle degilse hic durma degistir odayı hem kucuk daha sicak olur hem de calistigin icin avantajli olur gunluk kullandigin yeri temizlersin her gun .Off ev demisken yarama tuz bastin 2 yil once gelin evimizdi burasi her sey bu eve gore ayarlandı simdi ev sahibi zam istiyor esim bu eve degmez tasinalim gitsin diyor.Ama ben ne kadar is alsa gürültülü olsa da burayi cok seviyorum .
Ah canim ya sorma bende bursaya gelin gitmistim 3 sene once. 1 sene once ankaraya tasindik esimin isi dolayisiyla. Bursadaki evimden o kadar zor ayrildimki ilk gelin gittigim ev hersy oraya gore alindi seninki gibi vs.ama ev sahibi satcakti evi biz alamiyoduk cok uzuluyodum agladigimi bile bilirim yani:)) ama simdiki evimede cok alistim seviyorum hem buyuk rahat hem bos odalarim var istedigim gibi kullaniyorum 3 tane cocuga 3 oda bile yapabilirim ama kiraa tabi buda insallah kendi evimizi almakta nasip olur hepimize. Eve gelince salon benimkide fransiz cam cok buyuk kista ev cok guzel isiniyo ama camin dibinden sogukta geldiyi oluyo bide ankara yani kuru soguguyla meshur :) temizlikte misafir gelmedigi surece atiyorum.haftada 1 yapiyosam sonra 2 haftada 3 haftada 1 yaparim gibi geliyo ama dedigim gibi simdi durup dururken 650 tl bi tvye verilirmi bide birikim yapmaya calisiyoruz o yuzden cok arada kaldim:)

Valla kizlar sorun eşte olsa bile kadin çok yıpranıyor.Ben esimin pesinde dolanmasam dogru düzgün dikkat etmez ne vitaminlere nede yedikelerine:kızgın:

ama o hiz yavas hareketli mi ileri hizli hareketli mi bilmiyoruz ne bileyim acaba varikosel vardi da dr.mu gerek gormedi dedim. Sonra hemsiresini aradim. Dediki eger olsayfi dr neden ameliyattan kacsin sonucta oda para kazanacak bu isten dedi. Ikna oldum biraz. L arginine ve l karnitin de mi alip kullansak diyorum. Ne zamandir sana nerdesin diye yazicam en sonunda sen yazdin canim. Benim hislerimi mi anladin yoksa :KK66:
ben sayfayi hep okuyorum ama yazacagim pek birsey olmuyor, bizim tedavi aynen devam çünkü, yedirdiğim, içirdiğim de işe yariyor mu bilmiyorum daha... süreç cok yavas ilerliyor. l carnitin, l arginin alacaktim ama unuttum gitti. Eşim bu siralar doktora tezi ile uğraşiyor, çok yoğun işte arada ne yedirebilirsem kar diye bakiyorum ben de. Bence hoca varikosel yok dediyse yoktur canim, baksana cogu kişi ameliyat olmus ama pek fayda etmemiş

Ah canim ya sorma bende bursaya gelin gitmistim 3 sene once. 1 sene once ankaraya tasindik esimin isi dolayisiyla. Bursadaki evimden o kadar zor ayrildimki ilk gelin gittigim ev hersy oraya gore alindi seninki gibi vs.ama ev sahibi satcakti evi biz alamiyoduk cok uzuluyodum agladigimi bile bilirim yani:)) ama simdiki evimede cok alistim seviyorum hem buyuk rahat hem bos odalarim var istedigim gibi kullaniyorum 3 tane cocuga 3 oda bile yapabilirim ama kiraa tabi buda insallah kendi evimizi almakta nasip olur hepimize. Eve gelince salon benimkide fransiz cam cok buyuk kista ev cok guzel isiniyo ama camin dibinden sogukta geldiyi oluyo bide ankara yani kuru soguguyla meshur :) temizlikte misafir gelmedigi surece atiyorum.haftada 1 yapiyosam sonra 2 haftada 3 haftada 1 yaparim gibi geliyo ama dedigim gibi simdi durup dururken 650 tl bi tvye verilirmi bide birikim yapmaya calisiyoruz o yuzden cok arada kaldim:)
Evet Ankara fenaa sonra da Konya geliyor esim gecen yıl Ankara'da askerdi ne zaman gelsem hasta olarak dönüyordum :işsiz:
Canim nelere nelere para veriyoruz taksitle alabilirsin eger o.odada huzurlu olcaksan senden kiymetli degil .Biz de araba borcu ödüyoruz ama surekli yeni giderler cikiyor ilaclar testler simdi bir de benim kyk borcumun odemesi basladi sorma gitsin.Allah bir çıkış yolu veriyor niyet guzelse

Back