Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Evet cnm Kaan hocadan randevu aldık. Acaba Urfa'da DNA hasar testi yapan ver var mı ? Bunu bi araştırmak lazım. Hiç güvenim kalmadı buradaki laboratuvarlara 2 sene oyaladılar bizi 2 test yaptırdık özelde ikisinde de iyi çıktı. Onun için güvenemiyorum. Testi devlette yapmak en hayırlısı.
haklısın canım özellere hiç güvenmemek lazım aslında ama devlette de sıra gelene kadar muayene olana kadar fıtık oluyor insan

şu an kocami havuç yemeye ikna etmeye çalisiyorum, o da bezdi artik :)
Benimki de istemiyor yemeyi bi bağırıyorum sen benim ne kadar üzüldüğümü görmüyor Musun ? Bu ne bencillik falan filan hemen yiyor. Ya havuç nohut fındık fıstık vs normalde yer ama sperm için çok iyi dediğimden beri paşam yemiyor. Bunların Naz'ı niyazı da hiç bitmez.

ben o tüp bebek iğnelerinden çok korktuğum için kaçıyorum hep tüp bebekten :KK43: benm çevremdekiler de cinsiyet beğenmiyor biri var iki oğlu var üçüncüye hamile şimdi de erkek olacak bu sinirim çok bozuluyor diyor kız istiyormuş da olmamışmış da :KK43:
iğnelerden hiç korkma canim, ben tüp denememde kendime tüm iğneleri yapiyordum sonucun olumlu olacağini bilsem seve seve de yaparim, ama onun da garantisi yok işte :KK43: tüpde daha çok sürekli takibe git gel, kan ver, anestezi al yumurta toplansin, uğrastirici... ama en zor kismi da transferden sonra 12 gün beklemek olmuştu benim için, annem sağolsun hiç birşey yaptirmasi bana ama o 12 günde acaba tutacak mi acaba bebek hala içimde mi o belirsizlik beni yormuştu

he he adamlar ne yapsın artık bıktılar :) akşam yemekte sadece havuç salatası yap canım üzerine de zeytinyağı gezdir başka salata yapma bak nasıl yer :KK70:
mantikli birgün yesillik salatasi yapayim bir gün havuç, yaninada nohut oh misss :KK66:

iğnelerden hiç korkma canim, ben tüp denememde kendime tüm iğneleri yapiyordum sonucun olumlu olacağini bilsem seve seve de yaparim, ama onun da garantisi yok işte :KK43: tüpde daha çok sürekli takibe git gel, kan ver, anestezi al yumurta toplansin, uğrastirici... ama en zor kismi da transferden sonra 12 gün beklemek olmuştu benim için, annem sağolsun hiç birşey yaptirmasi bana ama o 12 günde acaba tutacak mi acaba bebek hala içimde mi o belirsizlik beni yormuştu
ben tüp bebeğe başlayacağım ama bilerek hiç araştırma yapmıyorum canım vazgeçerim başıma gelecekleri bilmeyeyim diye ama canım o kadar tatlı ki malesef iğne dedin mi tansiyonu yerlerde sen böyle diyince bi cesaret geliyor ama dediğin gibi en zoru da o günleri saymak sonuç beklemek

Benimki de istemiyor yemeyi bi bağırıyorum sen benim ne kadar üzüldüğümü görmüyor Musun ? Bu ne bencillik falan filan hemen yiyor. Ya havuç nohut fındık fıstık vs normalde yer ama sperm için çok iyi dediğimden beri paşam yemiyor. Bunların Naz'ı niyazı da hiç bitmez.
ben olsam telefona alarm kurarim havuç saati, incir saati :) benimki çok karşi cikmiyor ama ben hatirlatmassamda aklina gelmiyor

Kızlar liste yapalım hız için ne iyi geliyor?
Sayı için ne iyi geliyor?
Morfoloji için ne iyi geliyor?
DNA için ne iyi geliyor? Vs
Hem ilaç olarak hemde yiyecek içecek olarak??? Faydalı olabilir.... naçizane fikrim
ben katılırım hem bilmediğimiz bir şey varsa birbirimizden öğreniriz

ben olsam telefona alarm kurarim havuç saati, incir saati :) benimki çok karşi cikmiyor ama ben hatirlatmassamda aklina gelmiyor
ayyynnıııı benimki illa ben hatırlatacağım neyi hatırlatacağımı neyi düşüneceğimi artık ben de şaşırdım hem iş hem ev hem koca kendime vakit ayıramıyorum

ben tüp bebeğe başlayacağım ama bilerek hiç araştırma yapmıyorum canım vazgeçerim başıma gelecekleri bilmeyeyim diye ama canım o kadar tatlı ki malesef iğne dedin mi tansiyonu yerlerde sen böyle diyince bi cesaret geliyor ama dediğin gibi en zoru da o günleri saymak sonuç beklemek
ben hemsireyim diye kolay atlattim o süreci ama sen kötü oluyorsan sağlik ocağina gidersin ya da hemsire yakininiz varsa daha kolay olur, esin cesaretliyse o da vurabilir. Bu yolda her engeli aşiyoruz canim ne yapalim anne olmak taa en başindan zor iş bizim için

ben hemsireyim diye kolay atlattim o süreci ama sen kötü oluyorsan sağlik ocağina gidersin ya da hemsire yakininiz varsa daha kolay olur, esin cesaretliyse o da vurabilir. Bu yolda her engeli aşiyoruz canim ne yapalim anne olmak taa en başindan zor iş bizim için
haklısın canım bu vakte kadar hep kaçtım ama bu yolda katlanacağız artık senin işin de zor valla canım hemşirelik hastane ortamı ben çok korkağım bu konuda babam hep hemşire ol dedi ama ben korkarım derdim hep :)

ayyynnıııı benimki illa ben hatırlatacağım neyi hatırlatacağımı neyi düşüneceğimi artık ben de şaşırdım hem iş hem ev hem koca kendime vakit ayıramıyorum
kendinize vakit ayirin kizlar, ev, iş kendimizi yiyip bitiriyoruz ama daha üstüne bebek olunca da nasil yetiseceğiz, bizim bu beyleri kaldirip spora yürüyüse de götürmemiz lazim ama o kadarina ben de üşeniyorum, başta gidiyorduk havalar soğuyunca kaldi

ben katılırım hem bilmediğimiz bir şey varsa birbirimizden öğreniriz
Burda tecrübeliler çok daha bilgililer var maşallah herkes bildigini dese bi dünya bilgi ediniriz.ben ;
ısırgan otu çayı günde 1 bardak
Keçi boynuzu kürü
Keçi boynuzu tozunu pekmezle karışmış halde
zeytinyağlı havuçlu salata
Fındık badem kayısı siyah kuru üzüm
Larginine
Nohut yemeği
Arı sürü bal polen
Balık haftada bir yada 2
Zeytin yağında bekletilmiş incir kürü
Yeşillik ( roka, turp, nane , maydanoz vs...)

kendinize vakit ayirin kizlar, ev, iş kendimizi yiyip bitiriyoruz ama daha üstüne bebek olunca da nasil yetiseceğiz, bizim bu beyleri kaldirip spora yürüyüse de götürmemiz lazim ama o kadarina ben de üşeniyorum, başta gidiyorduk havalar soğuyunca kaldi
bizim eşimle aynı anda evde olduğumuz zamanlar o kadar az denk geliyor ki canım onda da kafa dağıtmak için geziyoruz aslında spor yapmak çok iyi gilr ama ona da hal kalmıyor ki okuldan sonra :) mutsuz kadın saçıyla uğraşırmış ya bu ara saçıma ne yapsam diye düşünüyorum :KK70:

haklısın canım bu vakte kadar hep kaçtım ama bu yolda katlanacağız artık senin işin de zor valla canım hemşirelik hastane ortamı ben çok korkağım bu konuda babam hep hemşire ol dedi ama ben korkarım derdim hep :)
evet canim hemsirelik cok zor iş, insanla ugrasmasi zor, sağliği bozulan insanla uğraşmasi daha da zor. Ama ben son 1bucuk yildir hastaneden sağlik ocağina geçtim, şimdi işimi seviyorum

Burda tecrübeliler çok daha bilgililer var maşallah herkes bildigini dese bi dünya bilgi ediniriz.ben ;
ısırgan otu çayı günde 1 bardak
Keçi boynuzu kürü
Keçi boynuzu tozunu pekmezle karışmış halde
zeytinyağlı havuçlu salata
Fındık badem kayısı siyah kuru üzüm
Larginine
Nohut yemeği
Arı sürü bal polen
Balık haftada bir yada 2
Zeytin yağında bekletilmiş incir kürü
Yeşillik ( roka, turp, nane , maydanoz vs...)
ısırgan otu çayı aldım ama yapmadım ben de yapayım.benim de yaptıklarım şunlar:
evicap,savuç salatası.karışık çerez ,çiğ badem ,yeşillik ve çakşır suyu sipariş vereceğim bakalım onu da ekleyelim listeye ha bir de keçiboynuzu pekmezi kullanıyoruz tabi bunları hergün düzenli yapmak malesef mümkün olmuyor bazıları aksıyor mutlaka

evet öyle bir durum da var de mi Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar versin hepimize inşallah .Ya bir de artık söylemesi ayıp sadece çocuk üzerine yaşıyorum artık bazı şeyleri acaba ben normal değil miyim :KK43:
Cok takma canim stres de buyuk faktör

bizim eşimle aynı anda evde olduğumuz zamanlar o kadar az denk geliyor ki canım onda da kafa dağıtmak için geziyoruz aslında spor yapmak çok iyi gilr ama ona da hal kalmıyor ki okuldan sonra :) mutsuz kadın saçıyla uğraşırmış ya bu ara saçıma ne yapsam diye düşünüyorum :KK70:
ya hayir kendimizi mutsuz kadin diye sifatlandirmayalim lütfen, başta ben de hep ağliyordum, ağladikca ağliyasim geliyordu ama sonra dedimki daha büyük derdi olan insanlar var, şükür herseyim var, sağlikliyim, bebek içinde elimden geleni yaparim takdir Allahin. Zaten kaderde yoksa ben kendimi yirtsamda olmayacak. Eski bu durumu bilmedigim hayatimdaki psikolojime döndüm, esimle biz gezmeyi cok severiz, planlar yaptik yine, simdi geziyi planlamakla falan ugrasiyorum kafam da dagiliyor

X