Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canim lab. Olarak en iyi en gelişmis bahçeci.. İmsi adli bi yontemle sperm seciliyo, 8bin kat buyuterek seciyolar spermi. Ve dış baglantilari var. Dilersen bi ongorusme ayarla arayip,ucretsiz. Gerekli bilgiyi al. Ama burda o kadar çok olumlu dönüsler varkii.. Bende gidecegim, selen hanima. Bahcecide
Canım bugün orayla görüşme yaptık. Denemek istiyorum aslında ama rapor konusunda çok takildik. Biz sehir dışından gidiyoruz Ankara'ya rapor orda cikmiyomus dışardan siz getireceksiniz diyo. Bizim bide raporla uğraşacak vaktimiz yok. Rapor çıkarsa sağlık güvencemiz farkli bizim eşimin çalıştığı kurumdan ödediğimiz paranin bi kısmını alıyoruz. O yüzden şuan cok kararsizim :KK43:

Canım bugün orayla görüşme yaptık. Denemek istiyorum aslında ama rapor konusunda çok takildik. Biz sehir dışından gidiyoruz Ankara'ya rapor orda cikmiyomus dışardan siz getireceksiniz diyo. Bizim bide raporla uğraşacak vaktimiz yok. Rapor çıkarsa sağlık güvencemiz farkli bizim eşimin çalıştığı kurumdan ödediğimiz paranin bi kısmını alıyoruz. O yüzden şuan cok kararsizim :KK43:
Varmi aklinda alternatif bi yer?

Ama iyi bi merkez istiyosan biseylerden feragat edeceksin iste.baska yerde rapor hakkin olur ama yeterli donanim olmaz..İnş saglikli bi karar verirsin ve en hayirlisini tercih edersin cemre.

74D3F770-DEDC-42AF-A243-B6CEF3695ACE.jpeg
arkadaşlar merhaba. Bizde de hem sayı hem hız problemi var eşim 5 ay önce ameliyat oldu promotil keçiboynuzu vs. Kullandık. Promotil hala devam ediyor. Hatta ameliyattan 2 ay sonra daha da kötüye gitti sperm değerlerimiz.Adetime 2 gün var test sonucum böyle çıktı. Var mı sizce gebelik ? Birde adete çok yakın ya kimyasal olabilir mi ? Şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 2673408 arkadaşlar merhaba. Bizde de hem sayı hem hız problemi var eşim 5 ay önce ameliyat oldu promotil keçiboynuzu vs. Kullandık. Promotil hala devam ediyor. Hatta ameliyattan 2 ay sonra daha da kötüye gitti sperm değerlerimiz.Adetime 2 gün var test sonucum böyle çıktı. Var mı sizce gebelik ? Birde adete çok yakın ya kimyasal olabilir mi ? Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle çok çok geçmiş olsun, bu süreç çok zor biliyorum. Ümitlendirmek istemem ama ben sanki silikte olsa bir çizgi görüyorum. Bekleyebilirsen eğer adet zamanını bekle ve adetin 1 gün geçince tekrar yap ya da kan ver öyle daha garanti olur.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun, bu süreç çok zor biliyorum. Ümitlendirmek istemem ama ben sanki silikte olsa bir çizgi görüyorum. Bekleyebilirsen eğer adet zamanını bekle ve adetin 1 gün geçince tekrar yap ya da kan ver öyle daha garanti olur.
çok teşekkür ederim arkadaşım inşallah herşeyin hayırlısı olur hepimiz için. yarından sonra tekrar yapıcam tam adet günümde tabi o zamana kadar gelmezse.ben bu anı o kadar çok bekledim ki o yüzden acaba gördüğüm çizgi benim hayal gücüm mü diye kendimden korkmaya başladım düşün yani. eşimin yaşadığı süreçlerin öncesinde bende 3 yıl vajinismusla uğraştım. dua ediyorum artık inşallah pozitiftir ve sağlıklıdır diye :KK43:

çok teşekkür ederim arkadaşım inşallah herşeyin hayırlısı olur hepimiz için. yarından sonra tekrar yapıcam tam adet günümde tabi o zamana kadar gelmezse.ben bu anı o kadar çok bekledim ki o yüzden acaba gördüğüm çizgi benim hayal gücüm mü diye kendimden korkmaya başladım düşün yani. eşimin yaşadığı süreçlerin öncesinde bende 3 yıl vajinismusla uğraştım. dua ediyorum artık inşallah pozitiftir ve sağlıklıdır diye :KK43:
Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. Umarım pozitiftir değilse de üzülme belki şimdi yaşanacak üzüntüler yarın yaşanacak mutlulukların habercisidir, bilemeyiz ☺️

Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. Umarım pozitiftir değilse de üzülme belki şimdi yaşanacak üzüntüler yarın yaşanacak mutlulukların habercisidir, bilemeyiz ☺
İnşallah arkadaşım ya. Ama hamile olsaydım da fena olmazdı hani 🙈 yarın adet günüm sanki her an olacak gibiyim 🥺

Evet dna hasarı için rande
Evet dna hasarı için randevu aldık dün ege labaratuvarından. İnşallah dna hasarı vardırda ilaçla düzelir. 6 ay daha süre tanıdık kendimize. Olmazsa tüp deneyeceğiz bizde.
Randevuyu nasıl aldınız DNA hasarı testi yapıyorlar mı bide sperm testi ayrıntılı yapıyorlar mı yardımcı olursanız çok sevinirim

Eki Görüntüle 2673408 arkadaşlar merhaba. Bizde de hem sayı hem hız problemi var eşim 5 ay önce ameliyat oldu promotil keçiboynuzu vs. Kullandık. Promotil hala devam ediyor. Hatta ameliyattan 2 ay sonra daha da kötüye gitti sperm değerlerimiz.Adetime 2 gün var test sonucum böyle çıktı. Var mı sizce gebelik ? Birde adete çok yakın ya kimyasal olabilir mi ? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba . Çizgi var gibi ama sonuç nedir merak ettim ? Hakkınızda hayırlısı ...

Merhaba kızlar biz eşimle 1buçuk senedir evliyiz 6 aydır denemedeyiz.Yaşlarımız 28 30 Bende bir problem görülmedi henüz ama 3 gün önce sperm sonuçlarını aldık

*sperm sayımız milde 8
*morfoloji 4
*ileri hız yüzde 1
*yavaş ileri 10

ekte paylaşıyorum size sormak ve danışmak istediğim şeyler var.

1. Varikosel ameliyatı değerleri daha da düşürür mü bundan çok korkuyorum

2. Sizce özel hastane tedavi ilaç vs beklemektense direkt labaratuarı iyi bir merkezde tüp ya da aşılama mı denesek(tabi tüp ya da aşılama için bile tedavi gerekiyor bu süreçlerle birlikte)

3.Ameliyattan sonra 1 sene daha doğal yolla olmasını beklemek yıpratıcı bir süreç ve zaman kaybı mıdır bu değerlerle?

Bu durumdan ailemizde haberdar ama sürekli bir şey söylüyorlar. bilmem kimin şöyleydi kendiliğinden oldu siz de bekleyin daha 2 sene bile olmamış deneyeli değerler değişiyormuç vs vs.. Yani değişir de o kadar da değişir mi bilemiyorum bu hızla aşılama bile sorun çünkü :KK43: hızı halletsek sayı az onu halletsek morfoloji 4

Açıkcası buradan da baktığım kadarıyla tedavi ilaç süreçlerinden sonra da belirgin bir fark olmamış ama böyle direkt tüp yöntemi mantıklı görünüyor bana bunu düşünerek de Allah büyük tevekkül etmiyor muyum acaba diye düşünüyorum

Siz ne öneriyorsunuz?

Eklentiler

• IMG_20200826_170730.jpg
    IMG_20200826_170730.jpg
    80 KB · Görüntüleme: 89
Bahçeci umut doktorum Cem Çelik.💚
İlk denemede çok şükür bebeğim benimle. Darısı isteyen dileyen herkesin başına 🙏 Sperm iki testte 4 milyon son testte 6 milyon çıktı ileri hareket 0 morfoloji 0 ne kullandıysak bunlar hiç değişmed
Amiiin canım darısı sizlerin başına inşallah 💜

merhaba erkek infertilitesi için bahçeci umut iyi bir lab mı emriyologunuz kimdi acaba?

merhaba erkek infertilitesi için bahçeci umut iyi bir lab mı emriyologunuz kimdi acaba?
Merhaba, kesinlikle lab. Olarak çok iyi zaten başta sırf lab. Iyi diye orayı seçtik embriyologlar arkada ekip olarak çalışıyor onları seçme şansımız yok hepsi işlerinde profesyonel. Biraz bütçe zorlayan bir klinik tek sıkıntısı bu ama sonuca değer.🌸

Merhaba, kesinlikle lab. Olarak çok iyi zaten başta sırf lab. Iyi diye orayı seçtik embriyologlar arkada ekip olarak çalışıyor onları seçme şansımız yok hepsi işlerinde profesyonel. Biraz bütçe zorlayan bir klinik tek sıkıntısı bu ama sonuca değer.🌸

siz raporsuz başladınız sanırım kaça mal oldu acaba?? Çok soru sormuyorum umarım :)

siz raporsuz başladınız sanırım kaça mal oldu acaba?? Çok soru sormuyorum umarım :)
Yardımcı olurum sorun yok🤗
Ben raporlu başladım raporsuz tamamladım benim iş biraz karışık 😊 muayene için 650 tl tedavi için 10.500 ödedik (raporsuz) ilaçlara 1900 ödedik(raporlu) + Olarak rahim dinlendirme için 1750 tl transfer sonrası geride kalan embriyoyu dondurmak için 2200 tl ödedik. Transfer sonrası da 12 haftaya kadar kullandığım ilaçlar oldu onları bittikçe yazdırdım uyguna geldi. Gebelik oluşunca ilk muayeneye 750 tl verdim zam gelmişti başta 650 ödemiştim. Tedavide tek sefer muayene ücreti veriliyor 6 ay geçerli, gebelik oluşunca muayene ücreti 21 gün geçerli oluyor ben 1 defa gittim kontrole zaten doktorum gebelik takibi yapmıyor ayrıca eşimle tedavi öncesi uzun bir zaman vitamin kullandık bizim bu yolda harcadığımız tutar 25.000 tl oldu belki geçmiştir bile. 😑

X