- 6 Ekim 2010
- 179
- 1
Merhaba arkadaşlar. Moralim çok bozuk. Ailem de uzakta olduğu için size yazmak istedim belki benim gibi benzer durumda olan var. Ben bir sene önce yani geçen sene ağustos ayında hipotiroid hastası olduğumu öğrendim. O zaman TSH değeri 11 çıkmıştı. Levotiron günde yarım tablet ile başladık tedaviye. Bir kaç ay sonra gittiğim kontrolde TSH 4.14 düşmüştü, FT4 de normal değerlerinde sadece tiroglobulin antikoru 608.1 çıkmıştı. bu sefer de doktor ilaçımı bir tablet çıkardı ve hayat boyu içmemi söyledi. Ben bir kaç ay kullandıktan sonra kalp çapıntısı, sıkışması yüksek tansiyon şikayeti ile acile kaldılırdım. Yapılan sonuçlar da TSh 0.01 düşmüş ve ilacı fazla gelmiş bir ay içme dediler. ben de bir ay gibi bir süre içmedim ve geçen yine hormon sonuçları baktırmak için hastaneye gittim. bugün aldığım sonuçlara bakınca şok oldum. TSh 270 çıkmış, FT4 ise 5.05. Doktor yine yarım ilaçla tedaviyi başlattı yalnız ben böyle bir rakam hiç duymadım. Çok korkuyorum. hem fiziksel hem psikolojik çökmüş durumdayım. Birden bire nasıl bu kadar yukseleyebilir. Böyle benzer rakamlarda çıkan arkadaşlar var mı acaba?Beni eski halimden daha da kötü ettiler, hani gittiğim hastane de en iyi hastaneler arasında diye geçiniyor ama ne yapacağımı bilmiyorum. moral sıfır
Son düzenleme: