Bebek Beslenmesi Moralim çok bozuk

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esrs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Esrs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
430
6
96
İstanbul
Kızım 1 haftada 40 gram almış kafayı yiyicem ne yapacağımı şaşırdım tahliller yapıldı çölyak hastalığına kadar hepsi temiz çıktı (( 5 aylık kızım 5370 gram

Geçmiş olsun canım. O yaşta çölyak hastalığı olmaz diye biliyorum ben. Anne sütüyle mi besleniyor? Eğer öyle ise laktoz intoleransı testi yapıldı mı ?

canım bıraz daha bekle azda olsa kılo almış sorun olsaydı tahlıllerde cıkardı

sen rahat ol bol bol emzırrr

çölyak ek gıdaya geçince ortaya çıkıyor diye biliyorum..nasıl besliyorsunuz yemesi nasıl? benim kızımda 4ay hiç kilo almadı ama sonra almaya başladı..

Anne sütü biberon ile günde en fazla 2 kere mama meyve püresi, sebze çorbası ve kaşık maması veriyorum üstüne üstlük kilo alsın diye protain ve karbonhidrat tozu ekliyorum sütüne

İlgisi varmıdır bilmiyorum ama geçen hafta karma aşı ve rota virüsü aşısı oldu o hafta 5 saat aç kaldığını biliyorum mümkün değil ne süt içirebildim ne ekgıda verebildim bu hafta biraz daha iyi pazarteside işe başlıyorum ((

Kızım 1 haftada 40 gram almış kafayı yiyicem ne yapacağımı şaşırdım tahliller yapıldı çölyak hastalığına kadar hepsi temiz çıktı (( 5 aylık kızım 5370 gram

canım üzülme bazı bebekler yavaş ilerliyor.Benim oğlumda öyle.4 aylık kontrolünde 5.750 çıktı.Yaşıtlarına göre az.Eğer sizde küçükken zayıfsanız ondan olabilir bizim dr öyle dedi.Bende eşimde zayıfmışız.Birde çok düşnme çok düşününce olmuyo stres yaparsın sütün azalır.Bizim oğlanında 1 haftada 40 gr aldığı oldu hiç düşünme raat ol.Bir şeyin üzerinde çok durunca olmuyor.Tecrübe ile sabit.

Haklısın sağol teselli oldu benim için benim eşimde minyon tipli yani iri yarı değil 1.75 boyu 65 kilosu zayıf sağılır yani kızımda babasına benziyo benimde iri yarı bir yapın yok artık düşmiycem üstüne

Birde benim kızımın doğum kilosu 2320 38. haftada kilosu düşükde doğdu öğlede gidiyo

Arkadaşım moralini bozma sakın. Ama işin peşini de bırakma derim. Bizim de ilk 2 ay çok iyi kilo aldığı halde 2.aydan sonra, yani rotavirüs aşısından sonra birden çocuk kilo az almaya başladı. Hatta kilo kayıpları oldu. Ben bu rotavirüs aşısının yapılması taraftarı değilim. Zaten bana da sormadan özel hastanede yaptılar. Şimdi kesin seninki ondandır demek de istemem ama bu konuyu bir araştır.
Bizimki laktoz intoleransı teşhisi ancak bu sıkıntıyı 2.5 ay çektikten sonra konuldu. laktaz enziminin eksikliği oluyor. Anne sütünü sindiremiyor çocuk. Yani benim aklıma gelen bu ilk planda başımıza geldiği için.
Üzülme geçici bişey ek gıdalara başladıktan sonra da geçiyor. Eğer öyle ise tabi. Ben hacettepe çocuk gastroenterolojisi bölümüne götürdüm öyle bu teşhis konuldu.

canım benim bencede bukadar üzülme sütün azalır, zaten tahlillerinide yaptırmışsın hepsi temiz çıkmış maşallah. Kaka çok yapıosa oda kilo alımını engelleyebilir yani metobolizması hızlı çalışıyo olabilir, zaten çok küçük doğmuş bebeğin 2300gr minicik ama çok iyi kilo almış yinede

peki az kilo alımından başka bir belirtisi var mı? hemen hemen hergün kakasını yapar kanda görmedim dışkısında

Teşekkür ederim tesellin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…