Tatlı Tarifi Moonserose0 ın Gül Tatlısı-Resimli

moonserose

evli,mutlu,çok uykulu...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
4.461
755
398
gül tatlısı

1 su bar.sıvıyağ
Yarım su bar.yoğurt
1 su bard.irmik
1 yumurta
Yarım paket yumuşamış margarin
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı fındık, ceviz ya da badem

Şerbet için;

3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
bikaç damla limonun suyu

öncelikle şerbetin malzemelerini bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayınca altını kısıp 10 dk daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
un, kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri karıştırıp iyice çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru ikiye bölün. 3-4 mm kalınlığında açın.
Çay bardağı ya da su bardağının ağız kısmıyla kesin.3 tane yuvarlağı yarıları üst üste gelecek şekilde dizin. Yaptığınız ruloyu ikiye kesin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Ortalarına istediğiniz kuruyemişi koyun.
Orta hararetli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dk kadar.
Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti iyice çekmesi için arada alt üst edin.

Eklentiler

• $ayşegülün tatlısı.webp
    $ayşegülün tatlısı.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 135
Son düzenleme:
bu tatlının görüntüsüne oldum olası bayılırım ama internetten tarif arattığımda bisürü farklı tarifle karşılaştım cesaret de edemedim..çok güzel görünüyo elinize sağlıkkk

teşekkür ederim.bende tarifi bir tv programından almıştım,zor görünüyor ama çok zevkli ve kolay bir tarif ayrıca masada da çok şık duruyor tavsiye ederim

ellerine saglik canim
gullu neylide pek gozel duruyo :)

teşekkürler hatunlar, gülü yaparken ortadan bölüp ikiye ayırmadan öncede içine fındık veya ceviz koyabilirsiniz böylelikle içide fındıklı oluyor aklıma gelmişken yazayım :)

bu nekadar güzel görünüyo yemede yaninda yat yok yok en iyisi yecokacimcoook
ellerine saglik mutlaka deniycema.s.

bu nekadar güzel görünüyo yemede yaninda yat yok yok en iyisi yecokacimcoook
ellerine saglik mutlaka deniycema.s.

denemenizi şiddetle tavsiye ederim , şerbetli tatlı olmasına rağmen hem hafif hemde davet sofralarında çok şık duruyor.bence yanında yatmayın yapında yiyin siz kaydirigubbakcemile5

ablasının gülü harika görünüyor ellerine sağlık

eminim tatlın da senin kadar tatlıdırkaydirigubbakcemile3B]

teşekkür ederim ablacığım opuyorumnanaktan inşallah birgün misafirim olursunuz da sizlere ikram etme keyfini yaşarım zemuszemus

ellerine sağlık monseros neka marifetliymişsin sen böyle bir gün yemeye geliriz artık.buzamana kadar nasıl olmşta görmemişim ben hayretopuyorumnanaktan

daha neka marifetliyimde buraya eklemeye vaktim olmuyor ablacığım :)) inşallah kendi ellerimle yapıp ikram etme şansı bulursam tüm marifetlerimi sergileyeceğim size :))

arkadaşımda yemiştim bir kaç sene önce. ben de artık aldım tarifi :lepi: teşekkürler...

arkadaşımda yemiştim bir kaç sene önce. ben de artık aldım tarifi :lepi: teşekkürler...

rica ederim şekerim,tarifi aldın ama yaptıkdan sonra resmini çekmeyii unutma.sakardeniz in gül tatlısınıda merak ediyorum :))

Back
X