- Konu Sahibi inciboncuk
-
Benim annemde emekli öğretmen o yüzden çok şanslı hissediyorum ben de kendimi. Çınar'la birlikte alışamadığı emekliliğe adepte oluyor o da.. Bir nevi terapi oldu torunu. Ben hastanedeyken at resimlerini yapıştırmış bir kartona. Sonra atla ilgili masal anlatıp, şarkı söylemiş, sesini çıkartmış. Çınar'ın küçük bir midillisi var hareket eden ve ses çıkaran. Tekrar onu tanıtmış. Bindirip üstüne evde dolaştırmış. Oğlanı arabaya atıp yanlarında da yaptığı kartonla at çiftliğine gitmişler. Çınar canlı atları görünce büfff demiş. Şimdi soruyoruz at sana ne dedi diye büfff diyor. Kendince atın taklidini yapıyor.
arkadaşlar çok güzel ya bende düşünüp duruyorum ne yapsam diye ne biçim öğretmensem aklıma bişey gelmiyor oysaki okulda neler neler yapardım .gerçi bütün gün asyaya ne yedirsem nasıl yedirsem diye düşündüğüm için pek vakit bulamıyorum.artık sizden kopya çekerim bravo kızlar.
Öncelikle böyle bir konuyu bizlerle paylastigin icin tesekurler canim.
Ben bu egitim sistemini 25 yildir biliyorum ve buradada anaokulunda calistim.Okula giderkende biraz okumustuk zaten.Turkiyedede bunun yayginlasmaya baslamasina cok sevindim.
Bizler yetistirilirken hersey önumuze hazir kondu.Bize dusunme ve yaratilicik hakki verilmedi.Ama bu yöntemle cocuklarimiza yol gösterecegiz ama dusunceyi ve yaraticiligi onlara birakacagiz.Onlar oynarken,yemek yerken anliyacagi dilde yol gösterici sorular sorup ilgilenecegiz.Cocuklarimizin yetistiricisi televizyon,pc degil bizler olacagiz.Ama bu tabiki benim zamaninda böyleydi.Simdigi genc anneler daha bilincli ve bilgili.Burada(isvec) bu yöntem yillardir anaokullarinda ve hatta bazi özel okullardada kullaniliyor.Kisaca cok sevindim vatanimdada bu yöntemin bilinip yayginlasmasina.Tekrar tesekurler canim.:))))))))
isveç te bu uygulamaya başlamak için en uygun ay nedir?
Arkadaşlar Montessori metodunu duydunuz mu bilmem ama ben son günlerde birhayli bu metodla uğraşıyorum aşağıdaki linkte bu metodu bulan maria montessorinin hayatı ve materyalleriyle falan ilgili bilgiler var bir inceleyin isterseniz ben özetlersem eğer bu eğitim evde yapılıyor değişik materyaller kullanılarak ve her seferinde bir konu belirlenerek yapılıyor çocuk yaparak yaşayarak öğreniyor bu linkte örnekleri var Montessori Egitimi ama bu çocuklar epey büyük burada biz de her hafta bir konu belirleyerek bizim yaşlardaki bebeklere bu tip etkinlikler yaptırabiliriz ne dersiniz?
Montessori Eğitimi
Montessori Eğitimi
bilgilendirmeleriniz paylaşımınız ve fikirleriniz harika çok heyecanlandım süperrrr...bende hemen araştırmalara ve birşeyler üretmeye başlıcam önce hayvanlardan başlamayı düşünüyorum kedi köpek kuş ördek inek resimleri ve seslerini öğreticem bir haftamı buna ayırıcam bakalım neler öğrenicez
Anneme göre bu eğitimler çok zevkli oluyormuş. Kuş için yem alıp beslemeyi unutmayın
Ne zamandır yazamadım. Annemle Çınar sürekli oyun oynuyorlar. Acaba annem benimle bu kadar oynadı mı diye merak etmiyorda değilim hani?? tek çocuk olmak böyle birşey herhalde :))))) Geçen hafta İzmir'de yağmur vardı. Bunu öğrenen annem pet şişeye su doldurmuş. Odanın ortasında bir leğen, leğenin içinde benim bebeklerim, bebeklerin ellerine pasta süsü şemsiyeler, leğenin yanında açılmış şemsiyeler.. Sonra pet şişeyi delip bebekleri yağmurla ilgili şarkıyla ıslattı. Yağmurla ilgili hikaye uydurdu. Dışarda yağmur başlayınca da Çınar'ı dışarıya çıkardık. Araba ile sokakları arşınladık oğlumla. Arabanın camından bakarken nasıl eğlendi anlatamam, annem evde söylediği şarkıları tekrar etti. Yağmuru tanıdı mı?? anladı mı?? işte orası bir muamma.. Ben yine de sizlerle paylaşmak istedim oğlumun yağmur macerasını :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?