Mommy makeover (Annelik Estetiği) Meme dikleştirme, büyütme, karın germe , liposaction ve bbl ameliyatı sürecim

biralem1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2016
221
193
35
Merhaba uzun zamandır düşündüğüm estetik operasyonu sonunda 12 Kasımda Ankarada oldum. Burdaki konular bana araştırma sürecinde çok yardımcı oldu. Ben de kendi sürecim hakkında bilgi vermek , bu ameliyatı düşünlere bir fikir vermek amacı ile bu konuyu açtım. Bugün ameliyatımın henüz 4. Günü
Ameliyatım toplamda bayılma ayılma 4 saat 15 dakika falan sürmüş beklediğimden kısa sürmüş baya doktor ameliyat öncesi 5 saat civarı demişti. Uyandığımda zangır zangır titreme dışında bişey hissetmiyordum. Aşırı üşüdüm titreyerek sürekli üşüyorum diyordum. Odama geçtikten bir süre sonra ısınmaya başladım. Daha önce burun ameliyatı ve göz kapağı ameliyatım sürecinde böyle titreyerek uyanmamıstım. Her anestezi süreci farklı geçiyor. Neyse ısınıp kendime geldiğimde çok da kötü hissetmiyordum şaşırdım. Karnımda gram ağrı sızı yoktu ama göğüslerimde baskı hissediyordum sadece konuşurken nefes alamıyormuş hissi oluyordu.Ameliyattan sonra ilk kez yürüttüklerinde sezeryandan daha kolay olduğunu bile düşündüm. Taa ki akşam 11 e kadar . Bu arada 10.45 de ameliyata girdim 15.00 da çıktım. Aksam 11 den sonra bir ağrı başladı resmen nefes alamıyorm gibi hissediyordum ve karnım da kendini belli etmeye başladı. Ağrı kesiciler sanki işe yaramıyordu çok rahatsız oldum yatmak pozisyon almak taş gibi göğüsler gerçekten ilk gece hiç uyuyamadım ve çok zor geçti. Oksijen seviyem düşük olduğu için ara ara oksijen takviyesi yapıldı. Hocanın ilgisi ve tutumu çok iyiydi gerçekten gece 12 de bile geldi kontrol etti. Fotoğrafları önce sonrası ameliyat esnasında çektiği gösterdi bana gayet güzeldi sonuç ama ağrıdan düşünemiyordum. Refekatçim eşimdi ve böyle olacağını bilseydim seni vazgeçirmek için elimden geleni yapardım dedi. Neyse sabah oldu ağrı kesicilerle devam bir gün . Sabahında göğsümdeki 2 direni çıkarfı doktorum. Karnımdaki iki diren ve sonda ile ikinci günü de bitirdik. 2. Günün gecesi uyku ilacı istedim o pozisyonda uyumak çok zordu zaten uyku konusunda da problemi biriyim neyse uyku ilacı içince o gece az da olsa uyuyabildim . Hemşireler sürekli gelip ağrı kesici takviyesi yapıyorlar zaten damardan bacaktan falan. Bu arada ilk gün 11 e kadar iyi hissetmemim sebebi ameliyat esnasında deriye verilen lokal ağrıkesicilerin etkisindenmiş meğer. Etkisi gidince anam ağladı. 3. Günü karın direnlerim de çıktı sonda da çıktı. Sürekli tuvalete gidecek olmama üzüldüm bir an istediğim gibi su içiyordum gece gündüz bu süreçte su içmek önemli çünkü. 2 gün boyunca kan sulandırıcı iğne yapıldı. 3. gün aksamında taburcu oldum. 3. Gün bir tık daha iyi hissediyordum hastaneden çıkmadan en son ağrı kesiciyi vurulmustum etkisi gidince ağrılarım başlıyordu. Bu süreçte resmen akşam olmasını istemiyorum yatınca göğsüme taş oturmuş gibi çok rahatsız ediyor. Bugün biraz daha iyiyim. İnşallah daha iyi olurum gün geçtikçe. Direnlerle hastaneden ayrılmadığıma çok seviniyorum bazılarında eve de onlarla gittiklerini görüyordum. O açıdan iyi oldu. Yatınca desteksiz kalkamıyorum ama tuvalete kendim gidebiliyorum. Oturduğum koltuktan kendi başıma kalkabiliyorum. Sadece göbek deliğine pansuman yapacakmısız iki haftalık süreçte. 2 hafta sonra kontrole gideceğim. Şimdilik bu şekilde ilerleyen zamanlarda güncellerim . Sormak istediğiniz birşey olursa cevaplayabilrim. Unutmadan şunu da söyleyim ben karın germe nin daha zorlu olacağını düşünüyordum hatta ilk muayenede doktora ikisi birden ağır olur sezeryanım da ağrılı geçti diye göbekten vazgeçtim dedim. Doktor da göğüs sıkıntı yaratır karını çok hissetmezsin diyince karına da karar verdim. Gerçekten karnı bir şekilde tolere edebiliyorsun acısa bile ağrı kesici etki ediyor. Ama göğüs çok zor arkadaşlar benim kas zarı altı oldu. Kas zarı üstü daha kolay olduğunu söylüyor herkes ama benim doktorum kas altı önerdi. Bu şekilde şimdilik sürecim. İnşallah bir an önce toparlarım❤️

Cok gecmis olsun. Bende bir ay once karin germe meme kucultme oldum. 2 haftaya daha iyi olucaksiniz bir ay gecincede cok cok daha iyi hissediceksiniz insaAllah. Bende lipo yerleri acayip agriyordu hic gecmicek saniyordum ama gecti sukur😄 Bol bol su icin kendinizi yormayin 🌟 sonucunuz cok guzel olsun🫶🏻

Cok gecmis olsun. Bende bir ay once karin germe meme kucultme oldum. 2 haftaya daha iyi olucaksiniz bir ay gecincede cok cok daha iyi hissediceksiniz insaAllah. Bende lipo yerleri acayip agriyordu hic gecmicek saniyordum ama gecti sukur😄 Bol bol su icin kendinizi yormayin 🌟 sonucunuz cok guzel olsun🫶🏻
Çok teşekkür ederim. İnşallah öyle olur yatmak uyumak gerçekten kabus gibi. Az önce yataktan kalktm oturuyorum. Akşam olmasın istiyorum resmen.çabucak geçşin şu günler inşallah sağlığıma kavuşayım. Başkasının destediği olmadan yatakta harelet bile edememek çok kötü😞

Bugün ameliyatın 6. Günü . Şuan saat 18.30 ve bu saate kadar sadece bir tane ağrı kesici içtim . Gece uyuyabildim bu sefer ondan mı bilmiyorum ama bugün kendimi çok şükür daha iyi hissediyorum. Yatınca, yataktan kalkınca ve arabaya binerken hala destek alıyorum . Göğsümün baskısı bir tık azaldı. Yarın banyo yapacağım .Şimdilik durumlar böyle😊

Bugün ameliyatın 8. Günü ve tam bir hafta oldu. Bugün kendimi çok daha iyi hissediyorum. Dün duş aldım ilk kez. Artık evde tek başıma kalabiliyorum aksama kadar kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum . Ama dün bi hava alayım diye markete çıktım akşam nefes nefese kaldım. Evde çok sorun olmuyor artık çok şükür daha rahat oturup kalkabiliyorum. Artık kendim yatağa uzanıp kalkabiliyorum çok yavaş da olsa bu gece birazcık yan yattım ben sırt üstü yatmaya hiç alıskın değilim yan yatmak sorun olur mu bilmiyorum ama ancak öyle uyuyabildim. 8. Günden durumlar böyle😊

Bugün ameliyatın 8. Günü ve tam bir hafta oldu. Bugün kendimi çok daha iyi hissediyorum. Dün duş aldım ilk kez. Artık evde tek başıma kalabiliyorum aksama kadar kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum . Ama dün bi hava alayım diye markete çıktım akşam nefes nefese kaldım. Evde çok sorun olmuyor artık çok şükür daha rahat oturup kalkabiliyorum. Artık kendim yatağa uzanıp kalkabiliyorum çok yavaş da olsa bu gece birazcık yan yattım ben sırt üstü yatmaya hiç alıskın değilim yan yatmak sorun olur mu bilmiyorum ama ancak öyle uyuyabildim. 8. Günden durumlar böyle😊
Öncelikle geçmiş olsun Ankarada kime oldunuz bende cumartesi günü karin germe ameliyati olacağım çok heyecanlıyım süreç çok mu zor

Öncelikle geçmiş olsun Ankarada kime oldunuz bende cumartesi günü karin germe ameliyati olacağım çok heyecanlıyım süreç çok mu zor
Orhan aydın a oldum. Sadece karın germe ise çok zorlanmazsınız. Göğüs beni daha çok zorladı onun ağrısı acısından karnı anlayamadım. Sezeryandan daha kolay geldi bana karın germe. Ama tek karın olsaydım nasıl olurdu bilemiyorum. Kombine ameliyatlarda hangisinin acısı ağırsa onu mu hissediyorsun nedir

Orhan aydın a oldum. Sadece karın germe ise çok zorlanmazsınız. Göğüs beni daha çok zorladı onun ağrısı acısından karnı anlayamadım. Sezeryandan daha kolay geldi bana karın germe. Ama tek karın olsaydım nasıl olurdu bilemiyorum. Kombine ameliyatlarda hangisinin acısı ağırsa onu mu hissediyorsun nedir
Evet tek karin germe olacağım inşallah benimde rahat geçer ben diren celike olacağım

Merhabalar bugün ameliyatın 10. Günü. Günden güne daha iyiyim çok şükür. Bugün hafif süpürge açtım. Düdüklüde nohut yemeği yaptım☺️ bulasık makinesini boşalttım. Çok yukarda olan tabak vs kaldırmadım . 10. Gün yeniden hayata dönüşümde ilk adım oldu sanırım. Dün gece hafifçe yan dönerek uyudum. Bunu doktora soracağım bir sakıncası var mı diye ama sırt üstü hiç uyuyamıyorm göğsüme baskı oluyor rahatsız oluyorum. 10. Günde ellerimi çok yukarı kaldıramıyorm. Doktor yasak demişti bir süre zaten. Onun dısında kavanoz falan açamıyorum o hareket göğüslerimde ağrı yapıyor. Ödemlerim halen tamamen gitmedi ameliyata girmeden önceki kilomdan 2 kilo fazlayım halen. Pazartesi işe başlayacağım artık iznim bitiyor. İnşallah o süreye kadar daha iyi olurum. Dışarı çıkınca şuan çok çabuk yoruluyorum evin içinde iyi de bakacağız ilerleyen günlere🌺

Bugün ameliyatın 12. Günü. Doktor kontrolüm vardı . Dikişlerin üzerindeki bantları çıkardı. Göbek çevremde sıvı birikmesi olmuş şırınga ile onu çekti doktor. 2. Haftadan itibaren lipo yerlere yapılması gereken masajı gösterdi. Ve g5 diye bir masaj varmış yaptırabilirsem haftada bir kere onu yaptırmamın iyi geleceğini söyledi. Dikişlerde bir sorun yok dedi. İz kremleri verdi 2. Haftadan itibaren onları sürmeye başlayacağım. Korse bir ay benimle üstteki korseyi daha fazla sıktı çok canımı acıtıyor korse bir süre sonra alışmak gerçekten zor. Bir de bantlarıılardığından beri karnımdaki dikiş yerlerine ara ara sancı giriyor normal mi bilmiyorum 😕

Bugün 16. gün. Dün dikiş yerimin tam üstünde yumurta gibi şişlik oluştuğunu farkettm içi su dolu. Canım çok sıkıldı. Bir de dikiş yerimin bir noktası acıyordu baktım ki baya kızarmış orası. Pansuman yapıp gazlı bez koyduk. Acaba korseye batıp mı oldu. İz kremine başladım . Erken mi başladım o mu yaptı bilmiyorum ama baya morelim bozuktu. Doktor haftaya haftasonu yeniden sıvıyı çekeriz sorun değil falan dedi . Fazla yürümek yorulmak iyi gelmiyor. Hemen yoruluyorum bi yerlerim ağrıyor. İyileşme dönemi devam ediyor. Ödemler baya inmiş ama ameliyat öncesi kilomu görebildim tartıda

Bugün 16. gün. Dün dikiş yerimin tam üstünde yumurta gibi şişlik oluştuğunu farkettm içi su dolu. Canım çok sıkıldı. Bir de dikiş yerimin bir noktası acıyordu baktım ki baya kızarmış orası. Pansuman yapıp gazlı bez koyduk. Acaba korseye batıp mı oldu. İz kremine başladım . Erken mi başladım o mu yaptı bilmiyorum ama baya morelim bozuktu. Doktor haftaya haftasonu yeniden sıvıyı çekeriz sorun değil falan dedi . Fazla yürümek yorulmak iyi gelmiyor. Hemen yoruluyorum bi yerlerim ağrıyor. İyileşme dönemi devam ediyor. Ödemler baya inmiş ama ameliyat öncesi kilomu görebildim tartıda
Geçmiş olsun bende olmayı düşünüyorum hep vazgeciyorum size bi kac sorum olacak acaba dikiş izinizin durumu nasıl kaç kilo ile girdiniz ameliyata ameliyat ücreti ne kadar

Teşekkür ederim.Daha 20. günüm izler hakkında bişey söylemek için erken henüz.Çünkü dikiş yerleri bile daha yeni kapanıyor. Ama benim dikiş izim çok uzun değil. İzleri çok önemsemiyorm zaten çamaşır altında kaldığı için. Ameliyata 59 kilo ile girdim şuan daha fazlayım 60 küsür😀 Ücret 250 civarı.

Geçmiş olsun bende olmayı düşünüyorum hep vazgeciyorum size bi kac sorum olacak acaba dikiş izinizin durumu nasıl kaç kilo ile girdiniz ameliyata ameliyat ücreti ne kadar
Teşekkür ederim.Daha 20. günüm izler hakkında bişey söylemek için erken henüz.Çünkü dikiş yerleri bile daha yeni kapanıyor. Ama benim dikiş izim çok uzun değil. İzleri çok önemsemiyorm zaten çamaşır altında kaldığı için. Ameliyata 59 kilo ile girdim şuan daha fazlayım 60 küsür😀 Ücret 250 civarı

Gerçekten süreci anlatarak çok tatlısınız

Gerçekten süreci anlatarak çok tatlısınız
Teşekkür ederim. Umarım birilerine faydası olur☺️
Siz hatırlatmışken bayadır yazmamışım.
Bugün 24. Günü olmuş ameliyatın. Hafta sonu kontrolüm var. Dikiş üzerinde yumru gibi olan şişlik (sıvı birikmesi) hala geçmedi. Ama allahtan büyümedi de bakalım hafta sonu ne diyecek doktor. Onun dışında karnımdaki ödem gitmedi yandan bakınca mideden başlayan bir şişlik var. Karnımda hissislik var hala tam olarak bana ait gibi hissetmiyorum. Dokununca masaj yapınca içim bir garip oluyor. Göğüslerim ile ilgili pek bir sıkıntım yok. Ellerimi çok yükseğe kaldırmıyorm ama ne olur ne olmaz diye bir de ağır taşımamaya dikkat ediyorum. Onun dışında artık daha normal herşey öyle acı ağrı kalmadı. Göğüsler başta baya zorlamıştı. En çok sıkıntıyı ordan çekmiştim hatta ilk günler karnı hiç anlamamıstm yapılmamıs gibi. Ancak sonrası süreçte karın iyileşmesinin daha meşakkatli olduğunu düşünüyorum ama iyi ki ikisini bir arada çıkarmışım diye düşünüyorum. Tek bi yeri yaptırsaydım da süreç çok farklı olmazdı sanki☺️

Teşekkür ederim. Umarım birilerine faydası olur☺️
Siz hatırlatmışken bayadır yazmamışım.
Bugün 24. Günü olmuş ameliyatın. Hafta sonu kontrolüm var. Dikiş üzerinde yumru gibi olan şişlik (sıvı birikmesi) hala geçmedi. Ama allahtan büyümedi de bakalım hafta sonu ne diyecek doktor. Onun dışında karnımdaki ödem gitmedi yandan bakınca mideden başlayan bir şişlik var. Karnımda hissislik var hala tam olarak bana ait gibi hissetmiyorum. Dokununca masaj yapınca içim bir garip oluyor. Göğüslerim ile ilgili pek bir sıkıntım yok. Ellerimi çok yükseğe kaldırmıyorm ama ne olur ne olmaz diye bir de ağır taşımamaya dikkat ediyorum. Onun dışında artık daha normal herşey öyle acı ağrı kalmadı. Göğüsler başta baya zorlamıştı. En çok sıkıntıyı ordan çekmiştim hatta ilk günler karnı hiç anlamamıstm yapılmamıs gibi. Ancak sonrası süreçte karın iyileşmesinin daha meşakkatli olduğunu düşünüyorum ama iyi ki ikisini bir arada çıkarmışım diye düşünüyorum. Tek bi yeri yaptırsaydım da süreç çok farklı olmazdı sanki☺️
Biliyormusunuz bende lipodem var ve 19 Aralık Amelyat olucam arada korku bastiriyo oglum var çünkü yaptırmak istemiyorum ama aynı zamanda bu bacaklarim yaslandikca daha kotu olucak. Babaannem bacakları böyle ve Amelyat oldu i yaşta kadin. O yüzden cesur olup bunu yapıcam çünkü artık zayiflayamiyorum ve aynı kiloda olmama rağmen hayatta pantalonlarim olmuyor. O yüzden yine de bunu yapicam daha sonraki yıllar insallah oğlumda daha iyi olabilmek icin…

X