Mol Gebelik Yaşamış Olan yada Yaşayanlar 2011

Canim gecmis olsun. Zaten gecti coktan insallah.
Ben tam mol gebelik yasadim, degerler sifirlandiktan sonra 6 ay korunduk. Toplamda 9uncu ayda hamile kaldim gecen surecte.
Hollandadaki jinekologlar 1 yil beklenmesini gereksiz buluyo neden bilmem Turkiyedekiler israrla 1 yil tabsiye ediyo.
Simdi 28haftalik hamileyim elhamdullillah.
Korkma sakin olacagi varsa iki sene bekleyip yeniden yasayanlar var. Ama o kadar nadirki.burdaki doktorum hic tekrarlayan gormedim diye beni hep rahatlatti. Sen de kendini negatif seylere hazirlama. Olur bi an once insallah saglikli bi gebelik ve sonunda da bebisine kavusursun.
inş canim Güzel dileklerin için teşekkür ederim sende bebeğini kucağına sağlıklı bir şekilde alırsın benim için dua eder misin hamilelerin duaları kabul olur Allah hepimize hayırlı sağlıklı bebisler nasip etsin

Benım moldan sonra 3 ay bitti ve ben yurt dışındayım kafam allak bullak yurt dışındayım Bır doktor korunmayı bırak 3 adet geçtı ilk ay hemen beta sıfırlandı sonuçlar temiz öbürü dıyor 6 ay bekle bugünde başka bırı dedı 1 sene ben kıme kulak verecegımı şaşirdım;(((

açıkçası bende beklemek istemedim ilk başlarda sonrasında aynı şeyin başıma gelmesinden korktum yabancı ülkelerdeki Dr ları bilmem ama ben beklemeyi tercih ettim Allah hepimizè hayırlı ve sağlıklı bebisler versin

Arkadaşlar herkese merhaba,

Mayıs ayında parsiyel mol teşhisiyle kürtaj olmuştum..
O dönemdeki doktorum 1 doz metotreksat iğnesi uygulayarak 3 ay korunmamın yeterli olacağını söylemişti.
Ancak bu durumun psikolojik etkisinden dolayı aynı doktora devam etmemeye karar verdim ve doktorumu değiştirdim.

Herşeyi kendisine detaylıca anlattım, yapılan ilaçla tedavinin doğru olduğunu ve bu süreç için 3 ayın yeterli olduğunu söyledi.. En büyük korkum 1 sene beklemekti, zaman ne kadar yaşananların acısını azaltsada asla unutturmuyor.. Bir önceki doktorum işini çok iyi yapan ancak sadece "işini iyi yapan" bir doktordu :) yaz reçeteye gitsin mantığında.. Bu nedenle tavsiyem doktor seçimlerinizde mesleğini iyi yapmasının yanı sıra size destek olabilmesine ve sizi anlayabilmesine önem verin.

Henüz hamile değilim, bir sonraki hamileliğim de sorunsuz geçer mi bilemiyorum..
Umarım herşeyin hayırlısı olur ..
Herkese büyük geçmiş olsun ..

Mrb bende mayıs da kurtaj oldum ve bugun 3.adetım oldum valla cesaret edemiyorum ben 6 ay bekleme taraftarıyım 4ayım a girdım ama cesaretım yok psıkolojik olarak rahat degılım korkuyorum kımı dıyor Bır kere olmuş tekrar olacak gıbı dıye Bır sey yok obur doktor dıyor kesınlıkle Bır sene yanı bende merak edıyorum kac ay beklemeyıp de sağlıklı doğuran olan!????

Dr konusunda katılıyorum.Bazı Dr ların insan psikolojisinden anladığı yok bu da büyük eksiklik.ilk gittiğim Dr açıkçası çok ii değildi muayene olmaya ne zaman gitsem ve çıksam aklımda hep soru işaretleri bırakıyordu . ne zaman içeri girsem randevu aldığım halde ben muayene olurken içeri hasta alıyor ve aklimda ki soruları unutuyorum kürtaj olmam gerektiğini duyunca dünyam sanki başıma yıkıldı.muayene olduğum Dr a kürtaj olmadım başka Dr gittim o kadar beni sakinlestirdi ve moral verdi ki tlf ile her zaman ulaştım Allah razı olsun ondan erkek olmasına rağmen çok nazik biriydi.açıkçası bayan dr lar dan korkuyorum artk.Zaman ne kadar ilerlese de bir gün olsun aklımdan çıkmadı. ne zaman bir bebek görsem benim de olur mu acaba diye kendi kendi më soruyorum Allah a dua ediyorum.suan bir sene dolmasina dört ay kaldı ama içimde ki korku hala azalmadi.herseyin hayırlısı Allah izniyle bebislerimize kavusuruz.

Mrb bende mayıs da kurtaj oldum ve bugun 3.adetım oldum valla cesaret edemiyorum ben 6 ay bekleme taraftarıyım 4ayım a girdım ama cesaretım yok psıkolojik olarak rahat degılım korkuyorum kımı dıyor Bır kere olmuş tekrar olacak gıbı dıye Bır sey yok obur doktor dıyor kesınlıkle Bır sene yanı bende merak edıyorum kac ay beklemeyıp de sağlıklı doğuran olan!????
Canim ben bebegimi kaybettim megerse 3 hafta once karnimda olmus dr a gittim bekleseydin keske dedi 1 yil yine patalojiye gidecek ama yine mol galiba yoksa cok iyidi 8 haftada gittigimde haftasina gore ilerdeydi hareketlwnmeye baslamis dedi ne oldu birden anlamadim aklima yine mol geliyor dr da erken hamile kalmissin keske bekleseydin dedi ayni seyi ikonci defa yasamaktansa bekle bence bir dahakine riskin daha da artiyor çünkü ve yeniden kurtaj olmak cok zor

Hazan canım çok geçmiş olsun :KK43: çok haklısın 1 sene bekleyip düşünmekte fayda var. Patoloji sonucunu yazar mısın buraya?

Canim ben bebegimi kaybettim megerse 3 hafta once karnimda olmus dr a gittim bekleseydin keske dedi 1 yil yine patalojiye gidecek ama yine mol galiba yoksa cok iyidi 8 haftada gittigimde haftasina gore ilerdeydi hareketlwnmeye baslamis dedi ne oldu birden anlamadim aklima yine mol geliyor dr da erken hamile kalmissin keske bekleseydin dedi ayni seyi ikonci defa yasamaktansa bekle bence bir dahakine riskin daha da artiyor çünkü ve yeniden kurtaj olmak cok zor
Geçmiş olsun canım. Rabbim bir daha yaşatmasın. İkinci kez mol değildir inşallah..

Anlamiyorum bazi dr lar bir yil diyor bazilari parsiyel icin 6 ay ben 6 ayimda gebe kaldim kalmadan da dr a gittim bir sikinti yok dusun dedi ama docent niye beklemedin dedi kizdi.yaw bu mol nedir sansislik diyor aciklamasini bile yapamiyorlar dogru durust bir ilac tedavisi yok ve 1 yil bekledikten sonra tekrarlamama garantisi.de

Kizlar bugun patoloji sonucunu aldim cok şükür mol gebelik tekrarlamamis ama dr bana yine kalan sureyi tamamla dedi nedense anlamadim. Neden peki dedim neden ölmüş patoloji de temiz ciktiysa neden oldu ben test yaptirmak istiyorum dedim cok yanasmadi da ozelde yaptiracagiz galiba

Canım sevindim :) belki tekrar yaşamaman için öyle demiştir.. Pozitif düşün..sürenı bekle zaten ancak toparlanirsin..özelde bakalım ne soyleyecekler bizi de haberdar et.

bekleyecem zaten canim bazi testler yaptiracam sonra ins
Cok gecmis olsun canim uzuldum ama sevindirici tarafi tekrarlamamis olmasi. Umarim zararsiz normal bir dusuk yasamissindir, Allah'in takdiri. Alti ay daha mi bekliyceksin o zaman? Dikkat et kendine.

Mol gebelikten sonra rahim filmi çektiren var mı aranızda hanımlar? Korunma süremin üstünden 5 ay geçti. Yarın hsg çekileceğim..

Cok gecmis olsun canim uzuldum ama sevindirici tarafi tekrarlamamis olmasi. Umarim zararsiz normal bir dusuk yasamissindir, Allah'in takdiri. Alti ay daha mi bekliyceksin o zaman? Dikkat et kendine.
Sagol canim muallak da belli degil sebebi .bir seneyi tamamla diyor benim 4 ayim kaldi o zamana kadar da testler falan anca sonuçlanır zaten

X