Merhaba arkadaşlar uzun zamandır giremiyordum foruma kabaca yazılanları okudum ve eski günlerimi yaşar gb.oldum.Oncelikle Rabbim hepinize sabır ve tez vakitte sağlık versin.Ben mol geçirdiğim ilk zamanlarda sayfayı başından okuyup kısa süre sonra hamile kalan var mı diye okumuştum çünkü insan bi umut olsun istiyor ondan belki ben de size umut olurum diye yazmak istedim.
ben de 2013 subat ayinda 7 haftalık gebeligimi bos kese diye sonlandirip kürtaj olmuştum patoloji sonucum komplet mol çıktı aynı şok aynı üzüntü aynı duygular...sonra dr.arastirmaya başladım birçok dr.un daha mol hastası olmamış derken sorunlu gebelikle ilgili bi dr.buldum Izmir de Prof.Dr.Onur Bilgin (Allah razı olsun ondan ) gebeligim erken sonlandigi, kürtaj sonrası rahim durumumun iyi olması ve beta düzenli düştüğü için butun dr.lar 1 sene beklemem gerektiğini söylerken o 3 ay sonra hamile kalmama izin verdi.riski göze alıp Mayıs ayında hamile kaldım.
ilk betam yüksek çıktı mol tekrarladi mi diye düşünürken 6.haftada kanamam oldu bebegim gitti duygusuyla hastaneye gittim bebegimin kalp atışını ilk o zaman duydum meger ikiz gebelikmis ayri yumurta ikiziymis biri olusamadan düşmüş biri tutunmus düşen molden dolayı miydi hala bilmiyorum.
3ay yattım düşük riski var diye 30.haftamda sancim başladı 4-5 kez hastane yattım ilaçlar vs.8 hafta yine yattım 38.haftamda sezeryanla oğlumu dünyaya getirdim Rabbim e binlerce şükürler olsun.
Doğumda cigerlerinde su kaldığı için 15 gun küvezde kaldı anlatması cok zor günlerdi cok şükür hepsi bitti ben de oglum da saglikliyiz Allah a binlerce kez şükürler olsun.
Erken dogumu mol mu tetikledi, ikizim ondan mi düştü bilmiyorum ama kızlar sabretmesi zor olan bir süreç var ve bu süreci kendinizi mol gecirdim düşüncesinden uzaklastirmaniz inanin bana cok faydalı oluyor.
Ben izmirdeyim bana umut veren dr.um Prof.Onur Bilgin alsancakta 3 aylik olduktan sonra cihazları eski geldiği için Prof.Fuat Akercan a gittim riskli gebelik uzmanı o da yine alsancakta tavsiye ederim.
benim gb olan iki arkadasim daha bebeklerini kucaklarina aldılar, biz burdan birbirimize cok destek olduk kafamızı molden uzaklastirmaya bekleme suremiz için kilo vericez, yapicaklarimiz var diye bahaneler bulduk, siz de birbirinize umut olun.
Rabbim hepinize sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah en kısa sürede bebeklerinize kavusun hepimize cok geçmiş olsun.